icon

Je potrebné mať vo výbave monitor dychu?

1. okt 2021

Ahojte žienky. Chcela by som sa opýtať či je potrebné mat vo výbave monitor dychu. Som prvorodička a chcela by som vedieť ktorý je najlepsi a s akým máte skúsenosti. 😊

Strana
z3
evaachesa
2. okt 2021

@selu11 mňa to tiež zarazilo...my sme malého veru polohovali po každom napapani na druhú stranu...aj v pôrodnici nám to odporúčali a aj pediatrička 😳

fleur1111
2. okt 2021

@evaachesa mojej sestre to tiež takto odporúčali a čo som si ja zisťovala, tak sa to ma robiť presne tak ako to sem pridala @selu11 🤷🏽‍♀️ Teraz v tom mám menší guláš, nech niečo nedokafrem…

bimbambim
2. okt 2021

Nemala som ani pri jednom dieťati .Ani ma nenapadlo niečo také kupovať.Moje nemali aj hraciu deku ani hojdacie kreslo.Asi som staromódna nevlastnit veci pre dieťa

bluka2
2. okt 2021

@pseudomonas87 aj môj druhý mal tie apnoe pauzy a vystacili sme si stále aj bez neho...dieťa žije a je zdravé

selu11
2. okt 2021

@evaachesa
@fleur1111 Podľa mňa veľmi záleží aký ročník čo odporúča, tiež nám pediatrička radila polohovať, no ona pomaly ide do dôchodku... A v pôrodnici bol dosť mladý kolektív, lekár mal pravdu v tom, že to je niečo, čo možno dávnejšie považovali za správne ale správne to nie je. Čítala som článok, vraj odborníci doteraz presne nevedia, čo spôsobuje náhle úmrtie, pretože naozaj postihuje aj zdravé deti, ale snažia sa prísť na to, čo ho eliminuje na minimum.
A sama na sebe, teda na malej, mám odskúšané, že ak dieťatko spí na chrbátiku, zvratkami sa neudusí. Plač to bol hrozný, bežala som ako o život ale všetko skončilo vonku.
Aj v článku bolo spomenuté, že bezpečné pre dieťa spať inak ako na chrbátiku je to len vtedy, keď sa tak vie dať samé... Pretože jedine tak sa vie aj vrátiť späť na chrbátik.

selu11
2. okt 2021

@cariad My s manželom sme boli možno až za lakomcov keď sme malej nekúpili mantinel a plyšového kamaráta do postieľky. Samozrejme že nám to rodina kúpila, aj hniezdo. Tak ako to doniesli, tak to leží niekde v skrini..

fleur1111
2. okt 2021

@selu11 ďakujem za upresnenie, tiež ma to napadlo s tým starším ročníkom pediatrov, lebo ta sestrina tiež už nie je najmladšia…

cariad
2. okt 2021

@selu11 HA!!!! Presne, vieš čo aj ja som bola označená presne za lakomca viac ako jedenkrát !!! Že dieťatku nedoprajem, presne tri krát som počúvala tie isté argumenty za posledných 9 rokov sa nič nezmenilo, tie isté nebezpečné praktiky sa praktizujú a nič iné ako prezeranie sa nedá urobiť. Ja som si svoje deti ochránila (najmladšie má teraz 2 roky) ostatní musia robiť podľa svojho najlepšie svedomia a odporúčala by som oveľa viac osvety (ale hlavne odborného nie ústne podanie babka,mama,sestra). A milión ďaľších nepotrebných vecí. 💕🍀

euka210
2. okt 2021

@selu11 ja mam iny nazor, praveze ked je stale na chrbte tak moze mat zlezanu hlavicku

cariad
2. okt 2021

@euka210 Radšej zležaná hlavička ako neprebudené babetko. Či mýlim sa?

https://spankovaporadkyna.sk/sposobuje-spanok-n...

Spánok na chrbátiku sa odporúča ako prevencia náhleho syndrómu úmrtia. Rodičia sa často zaujímajú o to, či takto bábätko nebude mať zležanú hlavičku. Ak bábätko dlho leží v jednej polohe, jemná lebka a poddajné kosti môžu viesť k vytvoreniu sploštených miest na hlavičke. Takéto miesta s vekom vo väčšine prípadov zmiznú, ale ak by aj zostali, nemusíte sa báť, na vývin mozgu to nemá žiadny vplyv.

sandrika1986
2. okt 2021

Ja mám štyri deti a nemala som to pri žiadnom z nich...

hederamonstera
2. okt 2021

za aky cas sa dokaze zlezat hlavicka? co je to dlhe lezanie v jednej polohe?

zuzubb007
2. okt 2021

Babysense uplne top, ja by som si kupila svoj, ak budes mat dakedy druhe bejby vyuzijes alebo predas ako ja 🙂

debra
2. okt 2021

Za mna urcite ano.Aspon prvy polrok zivota dietatka.Nam raz pipal,krvi by sa mi nedorezali co som sa zlakla...Aj pokojnejsie som spavala ked bol zapnuty.

selu11
2. okt 2021

@euka210 Tiež mám názor ako @cariad že radšej zležaná hlavička ako udusené bábätko. Zležaná hlavička ešte žiadne bábo neohrozila na živote. A proti takej zležanej hlavičke sa dá aj inak bojovať, nie len polohovaním, my sme našu malú dávali do postieľky raz hlavičkou otočnou k oknu a na druhý deň sme ju k oknu otočili nožičkami. Pretože to dieťa sa prirodzene hlavičkou otáča za človekom keď si ju berie z postieľky, sleduje dianie v izbe. Nám toto úplne stačilo a hlavička bola v poriadku. Alebo počas dňa treba bábätko často dávať na bruško, aj sa tak deťom páči a aj sa tým predchádza problémom s hlavičkou.

pseudomonas87
2. okt 2021

@bluka2 ale to neznamená že niekde na to dieťa nezomrelo.... argument za všetky drobné....môj kolega raz tak išiel ako záchranár k dieťaťu, ktoré už bolo hodiny mŕtve....takže asi tak.

squ1rrel
3. okt 2021

My sme používali ponožku Owlet prvé tri mesiace a vždy keď bola dcéra chorá alebo po očkovaní. A určite by som použila znovu. Už len pre ten pocit ze môžem kľudne spať. Poplach sme mali len raz a nebol falošný.
Mojej kolegyni zomrelo niekoľkomesačné dieťa na sids.

bluka2
3. okt 2021

@pseudomonas87 Čo ja som písala, že žiadne dieťa nikdy nezomrelo? Neviem, čo tam čítaš, ale asi môžeš ísť robiť osvetu okrem mňa aj celému Rakúsku a kopec iným krajinám sveta, kde tvoj názor nezdieľajú - ani doktori

Strana
z3