icon

Je pre júnové bábätko potrebný fusak?

barbora_nina
3. apr 2020

Ahojte mamičky.
Potrebovala by som od vás poradiť. Mám termín na konci Júna a zaujimalo by ma či treba do kočíka nejaký fusak alebo stačí na letné dni deka?
Ďakujem za rady 😊

Strana
z2
oli18
3. apr 2020

@smejko25 dnes je moderné nepoužívať rozum, lebo všetko je na webe. Ako asi žili vaše matky, keď nebol internet?

barbora_nina
autor
3. apr 2020

@oli18 a čo keď mamu nemám? To ťa nenapadlo? Myslíš že by som sa pýtala na nejakej webovej stránke keby mám človeka, ktorý by mi pomohol? A okrem toho nemala som na mysli fusak zimný. Nerozmýšľala som nad ním kým som nevidela, že existujú aj letné pre novorodencov. Preto som sa opýtala....

smejko25
3. apr 2020

@oli18 vsetky co ste tu nemiestne osocovali musite byt nadherne charakterne osoby...
Preco by si nemohla pomoct v tejto dobe internetu ??? Sa hanbite ake ste hyeny neprijemne...
Preco by nemohla sa normalne opytat a dostat normalnu odpoved ???
Ja som takisto svagrine vypisovala ked som nevedela co a ako....a hoc aj uplnu somarinu a takisto by ani mne nevadilo keby si niekto pytal radu odomna hoc aj somarinu

barbora_nina
autor
3. apr 2020

@hennyinnsbruck myslela som letný fusak pre novorodencov. Nevedela som že niečo také existuje kým som to nevidela na internete, preto som sa opýtala či je to potrebné. Stačilo povedať “Nie”

smejko25
3. apr 2020

@barbora_nina neries netrap sa pre tieto individua ktore maju zjavne uz vymyte mozgy z karanteny 🙂
Niekto proste si potrebuje pohonit ego....

barbora_nina
autor
3. apr 2020

@pralinka86 áno presne na takýto som sa pýtala či je to užitočné.

barbora_nina
autor
3. apr 2020

@smejko25 ja sa pre ne netrápim, len mne keď príde nejaká otázka zbytočná alebo trápna tak radšej nekomentujem a nechám iné poradiť. Ale vidím, že nie každá žena je taká a niektoré si užívajú robiť si srandu z iných. Čo už, som rada, že sa tu stále nájde pár žien, ktoré radi pomôžu. 😊 a ďakujem, že si sa snažila ma zastať.

smejko25
3. apr 2020

@barbora_nina no ako tak som myslela ze neries ich nejak extra 😁 vpohode ja to chapem lebo mne ked sa narodila mala som bola totalne stratena takze niekedy aj banalne veci boli premna velka neznama 🙂 lenze niektore su tu zjavne matky roka co vsetko vedia dokonale 🤷‍♀️

hennyinnsbruck
3. apr 2020

@barbora_nina musíš ale trosku konkretnejšie písať 😊

petulda333
3. apr 2020

Moja 10.6 narodena

henka123123
3. apr 2020

az od septembra ti staci fusak.uvidis podla pocasia .ja rodim v swptembri a kupim si fusak jesenny taky ako keby svetrovy..a na zimu potom bduem mat klasicky zimny fusak ktory pouzijem aj do saniek 🙂

jankapepe
3. apr 2020

@smejko25 ak si si všimla, poradila som,hneď v prvom príspevku.....naviedla som autorku zamyslieť sa.

oli18
4. apr 2020

@smejko25 nie su tu ziadne hyeny, len je tu vela hlupani, ktore sa namiesto toho, aby sa hambili za svoje primitivne otazky, osocuju tie, ktore na to pravom poukazu😝

smejko25
4. apr 2020

@oli18 ach vy ste tiez mudra z neba spadla ze ??? Aj na svoje dieta tak nadavate ked ma nejaku hlupu otazku ???

smejko25
4. apr 2020

@oli18 dnes je moderne to ze ktore zena viac urazi druhu...ale zastat sa niekoho to uz nie toto nieje stylove

brigit8
4. apr 2020

@barbora_nina ja som minulý rok rodila 25.6. od začiatku júna boli 40, 40 C bolo keď dom porodila. Ja som používala krátke rukávy, opalovacky, v byte sme mali okolo 28C, keď sa ochladilo mala dom aj dlhé rukávy, prechodný fusak som začala využívať v októbri, zimný v decembri.

lucka_ke
4. apr 2020

@smejko25 a tvoje vyjadrovanie je na akej úrovni? ty útočíš nevyberanými slovami a urážaš rad radom, to je OK? nie si o nič lepšia
autorka zadala veľmi nepresnú otázku, potom až neskôr upresnila a dostala aj odpovede hneď na začiatku

viestta
Odpoveď bola odstránená
oli18
6. apr 2020

@barbora_nina barborka, tak veľmi sa to moja odpoveď nepáčila, že si ju nahlásila ako nevhodnú? Veď som ti len napísala, že sa máš opýtať mamy, alebo svokry a nezosmiešňovať sa tu 🙂 Najlepšie by bolo vymazať celú túto diskusiu a nabudúce trocha uvažovať aj logicky, než položíš otázku, ktorá je iným smiešna.😉

zuzanalila20
7. apr 2020

@oli18 Alebo by si ty mohla menej rozdávať úsudky o tom, kto sa zosmiešňuje. Tak ako už bolo vyššie napísané, nie každá budúca matka má mamu, svokru, alebo čo i len kamošku, ktorej by sa pýtala takéto veci. Prečo ti to vlastne tak prekáža? Ja som dodnes tiež netušila, že existuje letný, prechodný, zimný fusak, a pred troma mesiacmi som ani nevedela, že dačo ako fusak vôbec existuje. Napriek tomu sa necítim ako nejaká nesvojprávna chudera 🙂
Vravíš, že treba uvažovať "logicky", tak nám vysvetli, ako človek, ktorý fusak ešte ani naživo nevidel má vedieť, od konkrétne akej vonkajšej teploty a/alebo poveternostných podmienok sa smie používať.
Plus ten "argument", že ako asi naše mamy vychovali dieťa bez internetu 🙄 No poviem ti, že častokrát ledva ledva, s trvalými následkami na vlastnom zdraví a zdraví detí.
Asi si si len potrebovala niekde vybiť vlastnú frustráciu, tak verím, že ti to pomohlo a aspoň chvíľu si sa cítila lepšie. Seriózne. 💛

smejko25
10. apr 2020

@oli18 pevne verim ze svoje deti takto nevysmejes ked budu mat hlupe otazky ako deti zvyknu mat 🙂 sa spamätaj zena...karma je zdarma a snad si nato najblizsie spomenies ked budes riesit nieco co je pre teba nezname....

Strana
z2