Je pre júnové bábätko potrebný fusak?
Ahojte mamičky.
Potrebovala by som od vás poradiť. Mám termín na konci Júna a zaujimalo by ma či treba do kočíka nejaký fusak alebo stačí na letné dni deka?
Ďakujem za rady 😊
@oli18 a čo keď mamu nemám? To ťa nenapadlo? Myslíš že by som sa pýtala na nejakej webovej stránke keby mám človeka, ktorý by mi pomohol? A okrem toho nemala som na mysli fusak zimný. Nerozmýšľala som nad ním kým som nevidela, že existujú aj letné pre novorodencov. Preto som sa opýtala....
@oli18 vsetky co ste tu nemiestne osocovali musite byt nadherne charakterne osoby...
Preco by si nemohla pomoct v tejto dobe internetu ??? Sa hanbite ake ste hyeny neprijemne...
Preco by nemohla sa normalne opytat a dostat normalnu odpoved ???
Ja som takisto svagrine vypisovala ked som nevedela co a ako....a hoc aj uplnu somarinu a takisto by ani mne nevadilo keby si niekto pytal radu odomna hoc aj somarinu
@hennyinnsbruck myslela som letný fusak pre novorodencov. Nevedela som že niečo také existuje kým som to nevidela na internete, preto som sa opýtala či je to potrebné. Stačilo povedať “Nie”
@barbora_nina neries netrap sa pre tieto individua ktore maju zjavne uz vymyte mozgy z karanteny 🙂
Niekto proste si potrebuje pohonit ego....
@pralinka86 áno presne na takýto som sa pýtala či je to užitočné.
@smejko25 ja sa pre ne netrápim, len mne keď príde nejaká otázka zbytočná alebo trápna tak radšej nekomentujem a nechám iné poradiť. Ale vidím, že nie každá žena je taká a niektoré si užívajú robiť si srandu z iných. Čo už, som rada, že sa tu stále nájde pár žien, ktoré radi pomôžu. 😊 a ďakujem, že si sa snažila ma zastať.
@barbora_nina no ako tak som myslela ze neries ich nejak extra 😁 vpohode ja to chapem lebo mne ked sa narodila mala som bola totalne stratena takze niekedy aj banalne veci boli premna velka neznama 🙂 lenze niektore su tu zjavne matky roka co vsetko vedia dokonale 🤷♀️
@barbora_nina musíš ale trosku konkretnejšie písať 😊
az od septembra ti staci fusak.uvidis podla pocasia .ja rodim v swptembri a kupim si fusak jesenny taky ako keby svetrovy..a na zimu potom bduem mat klasicky zimny fusak ktory pouzijem aj do saniek 🙂
@barbora_nina ja som minulý rok rodila 25.6. od začiatku júna boli 40, 40 C bolo keď dom porodila. Ja som používala krátke rukávy, opalovacky, v byte sme mali okolo 28C, keď sa ochladilo mala dom aj dlhé rukávy, prechodný fusak som začala využívať v októbri, zimný v decembri.
@barbora_nina barborka, tak veľmi sa to moja odpoveď nepáčila, že si ju nahlásila ako nevhodnú? Veď som ti len napísala, že sa máš opýtať mamy, alebo svokry a nezosmiešňovať sa tu 🙂 Najlepšie by bolo vymazať celú túto diskusiu a nabudúce trocha uvažovať aj logicky, než položíš otázku, ktorá je iným smiešna.😉
@oli18 Alebo by si ty mohla menej rozdávať úsudky o tom, kto sa zosmiešňuje. Tak ako už bolo vyššie napísané, nie každá budúca matka má mamu, svokru, alebo čo i len kamošku, ktorej by sa pýtala takéto veci. Prečo ti to vlastne tak prekáža? Ja som dodnes tiež netušila, že existuje letný, prechodný, zimný fusak, a pred troma mesiacmi som ani nevedela, že dačo ako fusak vôbec existuje. Napriek tomu sa necítim ako nejaká nesvojprávna chudera 🙂
Vravíš, že treba uvažovať "logicky", tak nám vysvetli, ako človek, ktorý fusak ešte ani naživo nevidel má vedieť, od konkrétne akej vonkajšej teploty a/alebo poveternostných podmienok sa smie používať.
Plus ten "argument", že ako asi naše mamy vychovali dieťa bez internetu 🙄 No poviem ti, že častokrát ledva ledva, s trvalými následkami na vlastnom zdraví a zdraví detí.
Asi si si len potrebovala niekde vybiť vlastnú frustráciu, tak verím, že ti to pomohlo a aspoň chvíľu si sa cítila lepšie. Seriózne. 💛

@smejko25 dnes je moderné nepoužívať rozum, lebo všetko je na webe. Ako asi žili vaše matky, keď nebol internet?