Jednorázové verzus látkové plienky
Ahojte, o par dni mam termin a kazdy den premyslam co robit - chcela by som dietatu davat jednorazove plienky (pampersky) pretoze latkove plienky mi pridu velmi nehygienicke. Jednak plachat to aspon 3x pred pranim a potom to hodit a zaprasit si pracku, a jednak travit cas s takouto vecou, ktora nema dalsi vyznam pre to dieta (radsej by som vyuzila cas na pripravu dobrych prikrmov pozdejsie a varenie vyzivy atd.. proste o tomto si myslim, ze ma pre dieta vacsi vyznam na investovanie casu ako umyvanie hovienok..), no ale matka so svokrou su zhrozene a chcu latkove plienky, nevedia ma pochopit. viem ze pampersky idu dost do penazi, ale vzhladom na veci vymenovane vyssie, som ochotna radsej toto zaplatit.. co poviete, rozmyslam zle ci?
Okrem toho, v ramci balenia na siroko si myslim ze bude ok ked mu dam pampersku a na nu este tu starodavnu klasicku kockatu bavlnenu plienku a zaviniem to - robite to takto niektora? dava to zmysel?

Nečítala som celú diskusiu, ale pridám moju skúsenosť. Obom dievčatám som dávala jednorazovky asi od 3.mesiaca, také boli malinké, že im látkové nesedeli ani pri max.zmenseni, potom už boli fajn, tak okolo 4,5 kg. Mala som AIO plienky teda kapsovky, do ktorých som vkladala klasicke bavlnene naskladane štvorce. Mala som asi 25 kapsoviek a 30 štvorcov. Dajú sa kúpiť v akcii, koncom aprila byva týždeň latkovych plienok. Separacne som nepoužívala, prišli mi zbytočne. Hovienko som vyklopila do wecka, plienku aj kapsovku preplachala, preprala zlcovym mydlom, dala do vedra s deklom, prala som každý 2-3. den. Nedávala som do sušičky, lebo kapsovky sa tak znicili a stvorce horsie skladali. Prací prostriedok som si varila doma, 125g pracieho mydla som nastruhala, rozpustila v 5 l prevarenej vody, primiesala 150 g sódy na pranie. Na jednu pracku som davala jeden teglik od 150 g jogurtu. Na 60°, raz za mesiac štvorce na 90°. Moj muz sa mi cudoval, ale ja som si tak zvykla, že by som nemenila. Zadky bez zaparenin. Hoci som cakala, ze sa odplienkuju skôr ako v 2,5 roku. Na noc som používala jednorazovky lupilu. Uvidim ako to bude pri chlapcovi.