Kde kupovať pblečenie pre novorodenca?
Ahojte baby som 24 tt a už by som chcela pomaly začať s nákupom pre malú . Poraďte mi prosím kde by som mohla nakúpiť nejaké kvalitné a nie drahé bodycka atď.. pre novorodenca 🙂 a hlavne ani to neviem že aké číslo mám kúpiť či aj menšie aj väčšie alebo podľa čoho 😂😂
@pribinak tiež som myslela na Tesco len teraz škoda že sa nedá , musím počkať kým odpaskuju 😂
@christin1280 najmenšie su 50tky , mne každý vravel ze netreba veľa a nakoniec som utekala dokupovať 50tky, aby nemala holý krk a dlhé rukávy. Vynosi ich mozno max 2týždne, ale my sme ich potrebovali. Potom tie 56tky po 6ks asi z každého. Odporúčam stránku www.brendon.sk , www.cuccinella.sk, www.japitex.sk, a ak skor niečo lacnejšie tak www.perinbaba.sk, najlacnejšie sinsay. Ale pokiaľ ide o bábätko, radšej kvalitné materiály . Japitex je slovenský výrobca. Ja som bola z toho jeleň, nevedela som rozdiel medzi dupackami a polodupackami 🙂
Ja som velmi spokojna s Lindex, ked maju zlavy/vypredaje, da sa krasne nakupit za par penazi.
c. 56: 5x overal, 5x body, 5x dupacky + nejake sety k lekarke a podobne, pripadne tensi overal na von, 5x pancusky a 5x ponozky, dve tensie a dve hrubsie capice, to mi uplne pre malu stacilo na zaciatok.
Ja som mala 99% veci do cca jedného roka (plus vybavenie, postieľku, pestúnku, vankúš na dojčenie atď atď) tu z bazaru z koníka. Oblecko znieslo pôvodne dieťatko od predávajúceho, moje dve a teraz čaká na naše tretie a drvivá väčšina je pekná, nositeľna a viac menej v pôvodnom stave. Takéto malé dieťa vynosi veci pár dní/týždňov. Podotýkam, tu nešlo primarne o peniaze, ale o ekologické nastavenie našej domácnosti. Okrem toho veľa veci dostaneš ešte aj od rodiny a známy h po pôrode.
@karollka21 úplne súhlasím, ja taktiež 99% z bazara, pár veci dostal nových, to mi bohaté stačilo k dr, do roka mi to príde úplne zbytočné kupovať nové veci, ale tak už ako kto chce😀 ja to praktizujem aj teraz a uprednostňujem bazár
Podobne 99% veci bazarik do roka. Po roku som už kupovala nové keď to aj ponosil trošku. 🙂
@christin1280 e shop hm je fajn, tam by som kúpila číslo 50- tie ich sú kúsok väčšie,aj polodupacky majú dobré. Treba vystihnúť dopravu zadarmo, mávajú to často, aj všelijaké akcie 30, 20 percent....
Potom celkom dobre ceny na bodycka má aj next, tam stačí kúpiť 56 veľkosť. A pekne overaliky, vpredu na cvocky tam majú. Nad 30 eur je doprava zadarmo. Ja som spokojná s kvalitou. Body z Tesca sa mne nepáčia čo sa týka kvality, a tak isto pepco je síce lacné ale kvalita strašná.
Tak ako ti radia ostatné baby, kľudne pozri aj bazár tu na koni. Keď sú tie značkové veci pekne prane, sú ako nové.
Lindex-najvyššie ceny ale najlepsia kvalita, HM, NEXT, ZARA, RESERVED 🙂
Ahoj, ked sa ti narodi standrardne 3 kilove dieta, tak velkost 56. Mensie by som nekupovala, ak budes mat babo vacsie tak 56 ani nevyuzijes. Ak si nepotrpis na znacky a nechce sa ti kupovat z druhej ruky, tak lacno sa da napriklad z lidla, sinsay. Popozeraj eshopy, teraz su vselijake vypredaje, napr. H&M, C&A, Reserved, Sinsay. Sinsay a Reserved treba objednat vacsie a Lidl ma zase trochu vacsie velkosti. Niektore su mozno trochu menej kvalitne, ale zase pre mna bolo podstatne ked sa 10 krat za den dogrckal a za mesiac z toho vyrastol, aby bol v cistom a suchom.
Ja dom tiež jedného času kupovala bodyčká v tescu, ale neviem, čím to je, ale niektoré sa mi po prvom praní roztiahli ako vecheť, ostali mi širšie ako dlhšie. Ale niektoré z Tesca sú dobré aj po opraní. Neviem, čím to je. Mne sa osvedčilo H&M, môžem prať, koľko chcem, držia tvar a vyzerajú dobre stále. Dokonca som tie maličké posunula sesternici, na nich nie sú ešte škvrny po mrkve a podobných záležitostiach. A celkom dobré skúsenosti mám s C&A.
@lenka3105 súhlasím s tým tescom. Všetky do jedneho sa mi roztiahli do šírky.
Ja som kupovala v pepcu, tchibo. Ja som zas chcela aby malo na telíčko nové veci. A vrch mikiny kľudne aj z bazára. A veľkosti 56 nekupuj ak bude v termíne 62 a viac lebo to fakt nevynosi.
@christin1280 my máme 4té s väčšími vekovymi rozdielmi,takže zdediť nebolo po kom,kúpené už mám a z bazaru 🤷 všetko top stav alebo nové za zlomok ceny čo v obchode.Co som nenašla som objednala Reserved,biobavlna,Lidl o číslo menšie,niečo sme dostali od rodiny.Malinke velkosti moc nekupuj,pri predošlých deťoch som 56 obliekla tak na cestu z pôrodnice.🙂50-56 za týždeň môžeš odložiť.Ak teda neporodis predčasne alebo budeš mať malinké bábo.Kolegyni si narodil v termíne 2700g drobec,nosili 56asi mesiac.Moj mal 4100😂takže hneď 62-68.
Japitex má inak teraz 21% zľavu na všetko 😉
@simonka15513 to už je všade odpaskovane? 😮😮😮
@christin1280 mama mi dnes vravela, vraj už detské veci odpaskovali v Tescu a aj tam nakúpila nejaké veci v zľave, zrovna, čo moje potrebujú. Bola v Petržalskom.
@christin1280 detsky textil uz je odpaskovany a momentalne maju vypredaje. Dnes som novorodenecke body videla u nas v xlave za 3e 5ks. Ja som si vacsie velkosti kupila za 1,25 za kus (body) okrem tesca aj lidlshop ma dobre ceny a dobre materialy.
@luciannka83 joj áno čítam v mamickovskych skupinách akurát 😥 len mám ten problém že mám v inom okrese Tesco 😭
@bona69 ja teraz cakam tretie. Poodkladala som neutralne veci, ktore po 2 detoch su ako nove,ale napr bodynka od 6teho mesiaca my sme tak znicili prikrmamy, ze som pri kazdom dietati nove kupovala🙈
@christin1280 nič si z toho nerobí,ja som včera šla do tesca práve kvôli príspevkom lebo som videla že všetci nakupujú,a u nás nemali nič! Vo výpredaji vianočné súpravy a nič iné

@christin1280 kľudne aj v Tesco. Najmenšia štandardná veľkosť je 56, to ti stačí fakt pár kúskov. Potom vždy o 6 jednotiek väčšie teda 62, 68, .... Tesco má dobrú kvalitu za normálne ceny. Ja sim ešte pár kúskov kúpila v HM a Next, ale tiež sim nebola ochotná platiť veľa za detské vecicky, ktoré dieťaťu budú za 2 mesiace malé