Kedy ste začali chystať výbavičku?
Pri prvej si to uz ani riadne nepamatam.Len viem ze od 35tt som lezala v nemocnici koli vysokemu tlaku a mala sa tiez skor narodila a myslim,ze som nemala vsetko riadne pochystane.Je skoro zacat prat uz pomalicky teraz.? 🙂
@katkazabor
mi sme vsetko riesili PO narodeny...
jedine sme mali vajicko a 3 dupacky do nemocky a aj tie boli male.....
zacala som oblecenie nakupovat uz predtym ako som otehotnela. Potom postupne a v 30tt. som uz mala vsetko komplet pripravene, a kociar nachystany. Kamratke babo zomrelo v 36tt to mala cakat do porodu s nakupom? Ani koniec preho trimestra nezaruci zdrave dieta, ked sa ma nieco stat, stane sa. Poveram neverim. Tehotenstvo si treba uzivat a tesit sa od sameho zaciatku. Ak by sa babo nedozilo porodu, bolest je rovnaka ci je vybava kupena alebo nie.
ja som vybavicku zacala kupovat pocas tehotenstva,mozno od 4.mesiaca,ale len postupne,ked som na nieco natrafila.no vsetko som mala skompletizovane cca 2-3 mesiace pred porodom.mali sme to totiz trosku komplikovane.ja som sa vydala,byvala som s manzelom u svokrovcov a vecicky pre mimi som mala este u nasich-50 km daleko.tak pri navsteve som to raz poprala a na dalsi raz vyzehlila.a potom vsetko postupne nosila do noveho bydliska.a kym sa svokrovci neodstahovali,bolo to natesno,lebo som nemala vela miesta na vecicky.akurat kocik manzel vyplatil az ked som porodila /uz bol vybrany a rezervovany/.
darmo mi mm hovoril,ze nech nepripravujem vybavicku pred porodom,vraj staci ked porodim,on pojde kupit.no to si viem predstavit,ako by kupil,vypral a pozehlil 😀 a zohnal vsetko potrebne
na oblecenie som mala vela zdedenych veci od svagrinej, kocik som kupila dva mesiace pred terminom, domov som ho ale nedoniesla a postielku a prebalovaci pult plus vsetky drobnosti ako teplomer, flasky, plienky a pod. ked som zostala doma na materskej. vtedy som na to mala vela casu, tak som nakupovala 😀
no ja si akosi hovorím mám čas a tak po vianociach mesiac pred pôrodom všetko roztriedim,operem ožehlím,myslím,že to stačí. A keby náhodou sa prišťastilo skôr rodiť spolieham sa na sestru tá to opere i ožehlí,ved toho na začiatok nepotrebujem kopu ,a dokonca bude mať na to 4 dni.Podstatné je ,že je to doma.
ja veľmi neskoro ... asi v 37 týždni a tašku do pôrodnice som chystala v 38 týždni. Sama neviem prečo,
nejako sa mi nechcelo veriť, že už idem rodiť ... hoci som sa nevedela dočkať, kedy už bude bábo na svete 🙂

Aj ja som dosť poverčivá,nakoľko som o baby prišla v 12.t.tak som to nepreháňala :/ale určite po tretom mesiaci som kúpila prvé bodynko,hračku,,,a výbavičku okolo 6-7.mesiacu 🙂 kočík po narodení 🙂