Koľko stojí výbavička pre dieťa?
Koľko Vás vyšla výbavička pre bábätko rok 2024-2025?
Chcela by som sa poradiť. Začala som si spisovať zoznam a teda vybrať veci z internetu čo by sa mi páčilo. Nevyberam nejaké prehnane drahé veci. Kočík by som chclelamooon a vajíčko cybex. Ale ostatne sú take bežne značky ako kinderkraft. No zoznam už viac menej mám len mi ešte chyba oblečenie na tie prvé 3 mesiace. Ale som už na sume 2900€. Postielka je bežná nie rastúca. A teda detskú izbu nezariadujueme, budeme kupovať len komodu, prebaľovací pult a postieľku. A teda oblečenie uvažujem nakúpiť hlavne v Tesco pripadne HM asi to na lindex nevidím. Tiež ste boli v takýchto sumách alebo teda vyberám moc drahé veci? Ďakujem.
@anonym_autor takmer všetko sa tu na bazári dá nájsť za niekoľkonásobne nižšiu cenu hlavne vecičky ktoré reálne použijete pár mesiacov
@anonym_c90df3 samozrejme že sa to dá aj tu. Najprv som si chcela všetko povyberať a čo sa mi bude pozdávať mať z druhej ruky tak si určite kúpim aj touto formou.
Rok 2023, okolo 3-3,5k išlo do vybavicky a to nie som premotivovana matka, ktorá potrebuje pre svoje dieťa 40ks bodyciek z Lindex veľkosti 50.
Kvalitný kocik, kvalitne vajco, kvalitné lehatko, vanička, monitor dychu, kamera, postieľka, pult, fusak, nosič, spiaci vak, hniezdo.
Oblecko hm, lindex, zara ale nie xy kúskov. Dieťa stojí peniaze no.
- postieľka 60€ bazár
- druhá postieľka s odopínacím bokom pri manželskú posteľ do 6 mesiacov 50€ bazár
- prebaľovací pult s podložkou 40€ bazár
- oblečenie balíky 56, 68 bazár, spolu 30€ a veľa sme podostávali z druhej ruky
- hniezdo, hygienické pomôcky, hračky, veci do pôrodnice, plachty do kočíka a postieľky nové cca 300€
- kozmetika pre bábo+ plienky na začiatok cca 150€, ale s kozmetikou budem mať tak pol roka pokoj
- kočík kupujeme nový+ autosedačku+ monitor dychu, to bude okolo 1500€
- komodu kupujeme novú, ale len kvôli tomu, že máme kupón, takže tá bude zadarmo
Bazar bazar bazar... postielka kocik koliska monitor vysielacky autosedacka lehatko oblecenie do pol roka potom len par drobnosti prebalovacia podlozka vanicka kozmetika plienky.
Ja som z “lacného kraja”.. všetko sme mali z druhej ruky okrem športového kočíka, ktorý používame až od pol roka… oblečenie aj rôzne iné veci mi nanosili kamošky a baby z rodiny, ktoré už deti majú..plno nových veci sme taktiež dostali od rodiny aj kamosov nakolko ja som vždy kupovala všetkým keď mali bábätko…monitor dychu si môžeš požičať z dôvery alebo z pôrodnice.. kupujem plienky fred & flo z tesca (tie dávali babatkam aj v pôrodnici), majú veľmi prijateľnú cenu… musím povedať ze bábätko nás stalo naozaj malinko peňazí..aktuálne ma 7 mesiacov
Ak mas dost followerov napis do babatkova. Zidecka tam ma celu vybavu na spolupracu. Chudinka
2000€ minuly rok. Vsetko sme kupovali nove. Ako pisu baby vyssie, kupit vies vsetko aj na bazari a vyrazne lacnejsie vo vybornom stave (sama som tak teraz veci predavala) ale my sme si povedali ze si chceme aj my spravit radost a nakupili sme nove 😀
@anonym_autor Tak to je naozaj dnes vysoko individuálne. Záleží od finančných prostriedkov, náročnosti budúcej mamičky. Moja neter je skromné dievča.Kupovala takmer všetko v Pepco,Sinsay,Tesco a lacnejšie.Povedala si ,že je spokojná s kvalitou a dieťatko veľmi rýchlo rastie. Veľa aj cez internet lacné a nové.
Takže minimálne oproti iným čo počúvam a čítam.
Také veci ako mantinel ,kolotoč a druhoradé veci
,nie úplne dôležité sa dohodla s rodinou, že kúpia pri narodení.
A vela ma aj od rodiny.
Takže je to prioritách. A musím uznať, že vybavicku má nádhernú.Šetria na domček a ona si nezakladá na luxuse.
Do 600e všetko bazar ale oblečenie zase všetko nové
Neslo to z nasich penazi lebo cela rodina chcela prispiet na prve vnuca/pravnuca ale tak dokopy sme minuli na vsetko cca 3-4 tisic. Ale my sme uz aj zariadili detsku izbu nielen vybavicku z toho kupili.
Veľa zaleží aj od toho ako sa ti podarí natrafiť aj na tom bazare na ceny. Mne sa poštastilo a kočík ktorý nový stojí 1000e som zohnala po 1 dieťati do 100e.. takže extremne výhodne
Oblečenie mám tiež väčsinu z tesca (tá kvalita sa mi tam páči, vyhovuje mi) z lindexu mi to nemám nič aj keď som tam niekolko krát bola že kúpim si tie slávne body z tade ale veru neprišlo mi to ničím výnimočné tak som to nebrala
@anonym_autor záleží či chceš z druhej ruky alebo nové... My sme chceli všetko nové keďže naše prvé a po vyše 3 rokoch ...oblečenie sme ušetrili lebo sme kupovali sinsay, pepco, reserved, Tesco a podobne... Aj tak rýchlo z toho vyrastie ..prioritu sme mali kočík, postieľku a vajíčko ..tieto veci sme chceli kúpiť kvalitné ..kočík nás vyšiel 715€ dvojkombinacia, postieľka 130, matrac 80, vajíčko sme vychytali zľavu 50€ takže za 200€.. čo sa týka ostatných veci tam sa dosť nazbieralo na drobnostiach.. veľa veci sme nekupovali lebo podľa mňa je to zbytočnosť.. napríklad mantinel a hniezdo ..som názoru že to do postieľky nepatrí takže tam sme to ani nekupovali..čo sa toho týka tak aj pre mňa do pôrodnice veci tak možno okolo 3-3,5 tisíc .. nás veľa stalo hlavne to aby sme to dieťa vôbec mali .. takže keby som mala rátať aj to tak sme niekde na 8-9 tisícoch 🙈😂
@anonym_autor ahoj,
Nam sa tenro rok narodilo babo. Peniazky sme mali ale svokra ze z druhej ruky. Kocik 3 kombinacia 150€, novy bol 700€. Postielka stala 30€ od susedov, a prebalovaci pult uplna zbytocmost, ten som predala. A oblexenie je som kupioa taky balik za par € a potom co nebolo tak v tescu. A vidis do 200€ to bolo urcite aj s vanickou. A keby nove oblecko tak do 50€ isto.
@anonym_autor ahoj,
Nam sa tenro rok narodilo babo. Peniazky sme mali ale svokra ze z druhej ruky. Kocik 3 kombinacia 150€, novy bol 700€. Postielka stala 30€ od susedov, a prebalovaci pult uplna zbytocmost, ten som predala. A oblexenie je som kupioa taky balik za par € a potom co nebolo tak v tescu. A vidis do 200€ to bolo urcite aj s vanickou. A keby nove oblecko tak do 50€ isto.
@7komorova vám svokra kecá do toho čo si máte kúpiť?
@slecnazkosic snazi sa poradit
@slecnazkosic z tych penazi co sme “usetrili” si mozme urobit radost
Každý ako uzná za vhodne . Ja by som za výbavu pre babatko 3000€ nedala ani keby čo bolo a to nám peniaze nechýbaju . kočík som mala od brata , keby nie , kúpim z bazáru , tak ako pri prvej dcere . Postielka a matrac, komoda z Ikea za par €, vanička tiez par € z Tesca , monitor požičaný, oblečenie som kupovala počas celého tehotenstva hocikde , kde bolo v akcii, ale keby som vedela , nekúpim asi nič , lebo toľko veci sme podostavali , že sj tri deti by sim mohla mat , aj tak by to dcéra nevynosila .
Každý ako uzná za vhodne . Ja by som za výbavu pre babatko 3000€ nedala ani keby čo bolo a to nám peniaze nechýbaju . kočík som mala od brata , keby nie , kúpim z bazáru , tak ako pri prvej dcere . Postielka a matrac, komoda z Ikea za par €, vanička tiez par € z Tesca , monitor požičaný, oblečenie som kupovala počas celého tehotenstva hocikde , kde bolo v akcii, ale keby som vedela , nekúpim asi nič , lebo toľko veci sme podostavali , že sj tri deti by sim mohla mat , aj tak by to dcéra nevynosila .
@lenka.25 ďakujem za názor, ja som teda dala toľko a neľutujem to absolútne 🙂 mám všetko nové niečo mi dala rodina. Rozmýšľala som aj na bazárom ale necítila som to tak absolútne.

@anonym_autor takmer všetko sa tu na bazári dá nájsť za niekoľkonásobne nižšiu cenu hlavne vecičky ktoré reálne použijete pár mesiacov