Koľko stojí základná výbavička?
Prosim, kolko priemerne stoji zakladna vybavicka pre babatko? Ktore treba na zaciatok a prve mesiace po narodeni? prip.je nejaky zoznam, aby s ana nieco nezabudlo? chapem, ze ceny su rozne aj oblecka, kocikov, kozmetiky atd, ale tak chcela by som vediet taky priemer. Nie najdrahsie ani najlacnejsie. Dakujem 🙂
@whitecat666 Guess si kupim radšej ja hodinky ako batolatu ,,handričku,,.... 🙂
Ale ako ako nemyslím to v zlom proste je to zbytočne čo sa handier tyka kupovať to. V niektorých obchodoch je to fakt predrazene....
Ako nechať napr. za bavlnene tričko s dlhým rukavom okolo 15 eur je blbosť...ked v Taku je za 4,90eur - a o rok to uz decko neoblečie lebo je mu to malé...
Samozrejme ak sa mi niečo veelmi pači tak kupim aj take ale velmi zriedka. Aj teraz rifle, gate v CaA za 9 eur...pre syna (9r) a čo som ,,šiši,, aby som kupovala za 25 e? O rok ich uz nenatiahne čo mu budu male....Ale napr. deti chodia plavať uz par rokov a tam ,,vrazim,, do vybavy....kvalitne plavky, plavecke okuliare, plutvy to kupim aj Arena, Speedo...ziadne ,,fejky,,. Tam mi nie je luto 🙂
@whitecat666 Ako dievčatá tu majú pravdu - 1000,-Eur za kočík?! Preboha a na čo?! Keď v pohode kúpiš za 300Eur -a aj to mi príde už moc. Monitor dychu, prebaľovací pult a podobné kraviny-zbytočne vyhodené peniaze. Kozmetika - a aká? Dieťaťu stačí čistá voda, max.detské mydlo a raz za čas natrieť obyč. olejom a nie zaťažovať detskú pokožku a organizmus sajrajtmi typu "detská kozmetika" za neskutočné peniaze len preto, lebo je tam napísané "detská"..... 😀 A 1000Eur za oblečenie na 3 mesiace - tak to si asi robíš len srandu. A to ti garantujem, že keby som chcela tak si môžem dovoliť zaplatiť 2x toľko ako píšeš ale NAČO?!
Aby som sa prechádzala z ultra-top moderným kočíkom, ktorý je na dve veci....-a vždy ma pobavia vystajlované mamičky, ktoré chodia s týmito kočíkmi a nemôže sa chúďa dostať ani na normálny obrubník - vždy sa dobre zasmejem. Ale zase každý podľa svojho uváženia... 😉
@sardinka335 ako myslim ze ta suma 1000 euro za oblecenie na 2-3 mesiace je naozaj prehnana ( aj ked tu na mk som videla 1 album s handrami, sem tam dieta kde to tolko vklude mohlo stat🙂 ) ako ja som nakupovala ako blba predtym ako sa mala narodila a aj dost znackovych somarin ale na 1000 euro za 3 mesiace sme sa nedostali🙂 teda dufam😀
ale zase ten kocik nie polsky nie bazar kvalitnejsi stoji okolo tych 600-700 vyssie, ak chcem nejaku lepsiu znacku tak zial to uz ide do tej sumy okolo 1000 euro +-, a ked kupujes nanovo zariadenie a chces to nezavadne a bio bambusove matrace a podobne, a kazdu vec ktoru by si nahodou mozno mohla potrebovat ( od flias, po kefku na flase😀 ) aj to kludne sa na tu 1000 cku moze vysplhat ( mne sa napr. pacila vzdy postielka od stokke - kocik nie ale ta ich postielka s komodou ano - a ta stoji cez 1000 euro... ako nekupila som ju nakoniec ale snazila som sa kupit postielku z dreva, natretu nezavadnymi farbami aby to mohlo dieta oblizovat aj obhryzat etc. ... a tiez ma to vyslo na nejakych 700 euro s matracom...)
@evittam tak ale brio tiez napr. stoji skoro 1000 eur a je super... ja som svoj vyuzila pre 2 deti a som super spokojna, ostatne kamosky co mali tie 300 eurove tak to menili kazde 4 mesiace co sa na tom nieco pokazilo☹ a monitor dychu ci su vyhodene peniaze zistis podla toho ci je tvoje dieta zdrave alebo ani nie...
@whitecat666 guess,benetton a tommy hilfiger nie su celkom bezne znacky,tak uz chapem tych 1000 eur na oblecenie
@dai Ok, zistím až vtedy ak by malo naozaj nejaké problémy a nie že to budem kupovať dopredu. A kočík - no tak ja som mala pri prvom synovi Takko-trojkombináciu-stál 7000,- tisíc korún - pokazil sa nejak keď mal rok aj 8 mesiacov - tak sme kúpili niečo takéto:
http://www.123baby.sk/kociky/sportove-stvorkole...
A čuduj sa svete - dokonca trochu používaný za 85,- Eur a možno neuveríš schovali sme ho do pivnice a zišiel sa pri mladšej dcérke - vozila som ju tam od narodenia a ešte ju v ňom vozím a nič tomu kočíku nechýba-vôbec nič, jedno mi trošku vadilo zo začiatku, že sa nedali rúčky otočiť, tak aby som na ňu videla - zvykneš si. A naozaj to nebolo a ani nie je kvôli tomu, že by sme si to nemohli dovoliť, ale ak to mám doma, na čo budem kupovať nové a 10x tak drahé. A verím tomu, že ho ešte niekomu podarujem a využije ho .....
Zijem v zahranici, kde su platy, ale aj ceny vyssie. Kupovala som vacsinou bazarikove vecicky. Nie ze by sme si nemohli dovolit nove, ale toto ma bavilo viac ako raz zajst do obchodu a vykupit ho. Mala som kopec casu a tesilo ma hladat, ze co pekne kde najst. Dokopy mi to vyslo na cca 700€. Komplet aj s nejakymi vecickami pre radost, ktore rozhodne nie su nutne. Napr zo Sashe vlozka do kocika, krasne hand-made hniezdo, vankus na kojenie, baby satka. Plus postovne zo Slovenska, co mi kamaratky naposielali oblecenie, to som si tiez kupila len par kuskov pre radost, ked som nemohla odolat.
Na novych nebazarikovych veciach som trvala len pri matraci, vanicke a latkovych plienkach.
Niektore veci som racionalizovala. Nebude ziadna specialna komoda, radsej som pretriedila nase skrine a dieta dostane svoje policky. Prebalovaci pult tiez nemame, iba taky pekac, co sa polozi na postielku. Zabera to ovela menej miesta. Ziadne hojdacie kresielka. Ked sa bude chciet pozerat na svet, moze byt chvilu v autosedacke, alebo budeme nosit v satke. Hlboku vanicku do kocika netreba, tu to skoro nikto nepoziva, radsej sportovy, co sa da sklopit do uplne vodorovnej polohy. Upustila som od monitorov vsetkeho mozneho...
@dai pri 3tom dieťati som zistila ze x veci su uplne zbytočne...keby som si mala kupit postielku tak si kupim v Ikea a matrac (neviem aky tam je) si dajme tomu kupim iny...ale postielku som mala po starších deťoch, matrac sme objednali nový.
Malej sme kupili samostatnu skrinu, ktoru vyuzijeme na stalo a nie nejaku komodu s prebalovakom ktora za rok bude na nič...samostatnu komodu uz mame, dalšia nam netreba.
Kočik som kupovala teraz taky čo sa mi subkejtivne pačil a pre mna dolezité vopchám ho do mojho auta. Išla som do obchodu ,,Pre deti,, tam som to okukala čo a ako...kočik 900 e 3 kombinácia ...na nete po 1 dieťati - ani ešte nie po 1 lebo mamička to potrebovala predať a dieťa ešte ani nechodilo 300e...
Body, par kuskov v tescu som kupila, par v CaA...overaly na spanie Next tie 3 kusy čo tam maju..a x veci mam z detskej burzy a nikto by nepovedal ze su z burzy.
ale napr. čo sa topanok tyka, funkčneho oblečenia na športy tak tam som ochotna ,,vraziť,,. ale do ,,bodyčiek,, a dupaniek teda nee....
@evittam tak potom si mala mozno stastie... lebo moja svagrina tiez kupila takko a za 3 mesiace menila, nechcela viac investovat opaet kupila nejake chicco alebo take nieco a znovu sa jej to pokazilo ( koliecka, brzdy, perovanie ) ... oba kociky vyhodila a pre druhe dieta uz kupila kocik o dost drahsi...
ja som inak tiez ako druhy kocik mala kocik za nejakych 120 euro novy a pouzivala som ho pri oboch detoch ked boli vaecsi, ale proste mam letne deti, chcela som kocik kde budu sa zmestit este celu zimu, ktory bude mat kvalitne perovanie, ktory nevisi v testoch ako dieta ohrozujuci etc. ... v neposlednom rade som sa na dietatko velmi tesila , mala som nato a chcela som pekny kocik - nevidim dovod preco si v takej situacii nekupit nieco co aj oko potesi...
ja osobne napr. monitor dychu za standart povazujem - samozrejme veci ako odsavacka a flase - to by som uz nekupovala dopredu, mlieka som mala pri oboch detoch dost tak mozno na 3ti krat by to vyslo prirodzene rovno zo zdroja😀
ja nespochybnujem ze sa vybava da z druhej ruky, nehladiac na nejake recenzie etc. kupit cela za 300-400 euro na bazaroch... ja osobne s tym mam trochu problem ( vramci rodiny si zadarmo vsetko posuvame ale dieta by som neviem ci dala do cudzej postielky kde neviem co s nou robili etc. ... keby musim tak to samozrejme neriesim, ale kedze nemusim tak davam na svoje pocity )
@libka1 kocik, postielka, autosedacka, prebalovaci pult, vanicka, komoda, plienky a oblecenie mi pride ako uplne bezny zaklad co kazdodenne vyuzivas.
Mozno mnitor dychu je asi nadstandard no ja som ho kupila, lebo som sa citila istejsie nakolko kamaratke zomrelo dieta pocas noci.
@sardinka335 vpodstate suhlasim s tym co pises no kedze ja nemam velmi rada nakupovanie, idem vzdy radsej do obchodov, ktore poznam a viem kde co maju, takze som nevyhladavala lacnejsi ekvivalent.
@evittam s kocikom som 100% spokojna ako som uz pisala vyberala som si podla toho ci je pre babatko pohodlny, ci sa lahko sklada do auta a ako sa s nim manipuluje. nejde mi vobec o ziadny ultra-top moderny design.
@whitecat666
@dai Ale veď v poriadku, dievčatá, napísala som len príklad. Môjmu dieťaťu je tiež pohodlne v uvedenom kočíku (a bolo aj obom), nie je nijak nebezpečný, je ľahký, vopchám do neho celý nákup, bez problémov zložím a dám do auta,......no všetko na čo si len spomeniem a ešte aj dizajnovo nie je zlý.
Čo sa týka postieľky - máme po staršom synovi, prebalovací pult a komoda - zbytočné - komodu a skrine máme doma a miesta dosť a prebalovací pult - no nepotrebovala som teda v živote a to mám dve deti. Autosedačka - tak to je jasné ale tiež nemusí stáť 1000,- Eur....
@sardinka335 tak ako som pisala - pri 3tom dietati clovek uz inak rozmysla a vaecsinou dieta uz ide do nejakeho prostredia ( nejaka izbicka je uz vytvorena etc. ) - ja som napr. do toho mojho rozpisu vobec izbu pre malu neratala🙂 tu sme robili na komplet novu a keby mam zaratat koberce, zavesy etc. ... tak ma z tejto temy niektore rovno vyhodia😀 tato investicia uz uplne odpadla pri druhom dietati ktore sa len pristahovalo k dcere 🙂
do oblecenia by som asi uz tiez neinvestovala - ono to pekne oblecko aj tak ukaze az na aspon sediacom babatku ...najpohodlnejsie na prebalovanie aj lezkanie su aj tak obycajne dupiny😉
@sardinka335 ja som sa dala tiez v obchode ukecat na matrac za 120 eur....blba....teraz man za dvacku.ten matrac bol tusim jediny ulet...pod vplyvom predavacky
@whitecat666 pre mna je nakupovanie ,,nočna mora,, ...aj tak točím stale len 3-4 obchody...kde uz viem ze idem na istotu viac menej. Ostatne poriešim doma cez net.
Samozrejme aj ja som chcela pri prvom dieťati ,,všetko nove,, kočik určite...to chapem.
@sardinka335 Veď určite to každá, ale polovica z nás určite nedala za kočík 1000,- Eur a za ostatné ešte viac. Aj nové,krásne,pohodlné,funkčné veci sa dajú kúpiť za omnoho menej.... 😉 Ja som nemala pri prvom dieťati nič "staré" a ani použité (až na ten športiak-ale ten bol skoro nový) alebo podobne ale také peniaze to nestálo. A pri druhom - no len to čo sa zachovalo po prvom......
@dai presne aj ja som sa na dietatko velmi tesila, tuzila som po babatku uz od cias kedy som sa ako mala hravala s babikami, tak som chcela aby malo moje dieta vsetko najpohodlnejsie vramci moznosti.
A s vecami z bazaru tiez nemam problem, no myslim, ze clovek musi mat velke stastie (a to som ja nemala) aby natrafil na balik veci, ktore sa mu pacia.
@whitecat666 prebalovaci pult (mala som len podlozku), komoda (nepotrebujem specialnu pre dieta, ved ma v izbe nabytok), monitor dychu (pozicala mi zadarmo poistovna, nakoniec som ani nepouzivala, lebo som to stale zabudala vypnut a kolkokrat sme mali poplachy v noci, ked som dieta vybrala na kojenie) a drogeria (stacil mi sudocrem a hypoalergenny sprchovy gel ktorym som umyvala genitalie, inac len cista voda)
ako tiez mam kocik za 1000, ale mam ho uz pre tretie dieta. a blbosti som pri prvom nakupila az az. asi tak za 1000 tiez 😅 len zavinovaciek som mala aspon 5, odsavacka mi bola uplne zbytocna, oblecenie mi nosi uz 3 dieta a este stale tam mam plno kuskov ktore nikto v zivote neobliekol 😝 vyhodene peniaze....
ja len este jedna skusenost. do polroka som maleho mala najradsej v overaloch - pyzamach. aj cez den. kojila som, on vela grckal a toto sa mi najjednoduchsie prezliekalo. podla potreby pod overal tenke body a hotovo. ked na von, tak aj na overal teplacky/poldupacky a mikina/bunda, resp. daco ine .... ale na tie overaly nedam dopustit. pravala som malemu kazdy den - na polovicnu napln (pouzivala som ajlatkove plienky a vela teda pregrckal, prezlieala som 2-3 krat denne) tak som veci menila dokola kazdy den.
ono aj ja som si kupila riflicky, frajersku bundicku, tenisky, no myslim si, ze babu v tom ani nie je dva krat prijemne lezat, ci sediet. takzeono to s tymi outfitmi netreba prehanat. na doma ozaj maximalne prakticky, aby sa dalo lahko vyzliect/prezliecta dobre oprat a z kazdej velkosti jeden reprezentaticny komplet do spolocnosti uplne staci 🙂 ked tak par veci pre potesenie oka, no striedmo. lebo z toho rychlo vyrastie.
Otazka bola postavena, kolko stoji vybavicka - nie tie najdrahsie ci najlacnejsie....ako z pohladu zakladatelky jej ide o taky bezny priemer....z toho titulu sa mi kociky za 1000 euro ani znacky ako guess nezdaju ako bezny priemer....ale pre niekoho to bezny priemer zase je. da sa za 500 aj 5000
@ckatka to pekne zhrnula
Vzhladom na to,ze som uz s dalsim dietatom neratala a skoro vsetkeho som sa zbevila za zlomok povodnej ceny, uz viem, ze kupovat vsetko nove sa mi neoplati a ozaj za polovicu, pricom veci nie su nijak horsie, len su vacsinou neni nove
Tak co to tu citam tak som rada ze moja mamka vsetko odlozila 😀 pri prvom drobcovi som kupila len kociar a prebalovacu podlozku inak vsetko som mala este po mojich bratrancoch 15 rokov stare ale zachovale od postielky cez oclecenie a kedze bol drobec prvorodeny vacsinu vesi sme podostavali takze som kupovala fakt len zajazdy ked nieco trebalo navyse....dokonca som to ani neposuvala dalej lebo som vedela ze pride neskor druhe a pri druhej babike som nekupovala skoro nic....zakladne ruzove body mi kupila svokra a po byte nosi vsetko po bratovi neriesim ci modre ci ruzove este aj ten moj kociar ktory ma vysiel 300 euri trojkombinacia vydrzal dodnes a urcite este vydrzi jedno dieta takze fakt nevidim zmysel kupovat najnovsi model za 1000 euri a predat a ked nahodou pride druhe dat dalsich 1000 euri na dalsi najnovsi model....
Monitor dychu požičiava zadarmo union ak je dieta poistené u nich.
@libka1
no ja som zas vzdy pouzivala
- prebalovaci pult (kvoli tomu, ze som vysoka a z krcenia nad gaucom ma boli chrbat),
- komodu (lebo detske veci chcem mat oddelene v detskej izbe)
- aj monitor dychu (tiez sme mali par poplachov ale aj tak som vzdy poctivo davala).
Z oblecenia mam asi len tri nepouzite veci.
Ale vidis, ta suma 1000 eur za oblecko vobec nie je prestrelena, aj ty si tolko minula (akurat, ze si nepouzila kazdu vec), aj ja mam v tej sume uz zahrnute rozne zavinovacky, fusaky a podobne.
A tiez si dala 1000 eur za kocik, ani ja sa ho nechystam potom vyhodit, darujem ho kamoske ak bude prilezitost alebo predam za symbolicku sumu alebo necham pre dalsie dieta.
hehe a ze na Slovensku triete biedu....tisic eur nedam ani ja na seba behom celeho roka 😀 😀
@whitecat666 suma 1000 euro za oblecko na 2mesiace je totalne prestrelena, hovor si co chces....mne teda staci jeden fusak a jedna zavinovacka...nie rozne fusaky a rozne zavinovacky,ako pises. Tommy Hilfiger kosela pre mna cca 75 euro.....takze neviem si predstavit,co stoja nove detske veci v obchodaku...dotera som ani netusila ze guess ci tommy hilfiger ma aj veci pre novorodencov
Akoze nechcem sa hadat, jasne, ze si kup co, chces, ale nesuhlasim s vyjadrenim, ze to neni prestrelene.
nejde o to kolko stoji vybavicka, ide o to za kolko si kto a aku moze dovolit a na druhej strane nebudeme si klamat ale kupovat malemu babu drahe veci je fakt zbytocne pretoze dieta rastie rychlo

@whitecat666 polovica tych veci co si vymenovala su jej k nicomu 😅