icon

Krém pre dieťa s atopickým ekzémom

terina25
4. jún 2012

Ahojte mamičky.Mám 3 ročnú dcéru u ktorej sa objavil atopický ekzém v oblasti lakťa ľavej ruky.Kožná nám predpísala nejakú robenú mastičku-názov neviem a potom protopic.ten som ale nedávala,keďže má samé negatívne účinky.mastila som jej to potom infadonalom,ale od toho sa jej vyhodili zase iné vyrážky 😖 takže som prestala mastiť a zmyzlo jej to samé.Odpozorovala som,že pravdepodobne to bude mať buď od čokolády alebo jahod.Robili jej teraz testy na alergo,ale výsledky ešte nie sú.Takže som čokoládu vysadila a ani jahody nepapá a chvalabohu už ekzém nemá.-klop klop.

Ale kožu na ruke má takú suchú.Chcem sa spýtať,či deti s atop.ekzémom niečím natierate,ak aj nemajú momentálne ekzém.Ja som jej kúpila teraz linolu,ale je tam napísané,že sa smie používať max.4 týždne.

takže natierate deti niečím alebo nie?a ak áno,tak čím?poraďte mi nejakú dobrú masť príp.mlieko,ktoré sa može užívať dlhodobo,nie len napr.mesiac.a cenovo aby to nebolo tiež drahé max.10 eur.pretože nechcem zase kúpiť nejaký drahý krém od ktorého sa mi zase vyhádže.

ďakujem za všetky odpovede.

blonda123
13. dec 2013

@ceresna11 Ahoj.Chcela by som sa ta opytat par otazok kedze mame asi rovnaky problem a toho isteho lekara.Aj ja chodim ku panovi doktorovi Kormanovi do Kysuc so sebou, kedze mam alergiu/na pel,prach, travu/ dost silnu a on mi pomohol to dost zmiernit.Chodim tam uz dlho.Teraz mame 8mesacnu dcerku a pred dvoma tyzdnami sa mi cela vyhodila.Vyzera to ako atopicky exzem no nemam to potvrdene, lebo detska pediatricka mi povedala ze to moze byt aj alergia na nieake potraviny a nasadila mi dietu aj malej/kojim/Chcem sa ta opytat kedy to dostalo tvoje dietatko, ako a kde sa to prejavilo,za aku dobu po tych kvapkach sa to uplne vyliecilo a ako to prebiehalo u pana doktora.Neviem si predstavit ze by malu vysetroval tak ako mna, niekedy aj hodinu po rukach a nohach.Mozes napisat ako to prebehlo a co ti odporucil a ci dal nieake rady ohladne exzemu a ci vlastne co zistil, ktovie ci by zistil alergiu na konkretnu potravinu.A platila si tak isto ako platia dospely?Naposledy to bolo 90eur.Bola by som rada keby si mi o tom popisala co ako a tak.Budem cakat.Dakujem Petra

ceresna11
14. dec 2013

Ahoj. Moja dcéra dostala atopický ekzém asi ako 6-mesačná. Ona nebola celá vyhodená, mala veľmi suchú pokožku na čele a suché fľaky hlavne na záhyboch ručičiek a nožičiek. Tiež mala asi dva fľaky na brušku a jeden na chrbáte. Hlavne na tom čele ju to dosť svrbelo. Kožná mi predpísala kortikoidnú masť, ale našťastie som jej to potierala len týždeň a nie viac, pretože som sa neskôr dozvedela, že z takýchto mastí môžu deti dostať cukrovku. Takže ak by ti lekárka predpísala kortikoidnú masť, prosím ťa, nedávaj ju malej. Ja som teda išla k pánu doktorovi Kormanovi a prebiehalo to asi nasledovne. Deň predtým som nesmela vypiť nič škodlivé, teda žiadna káva ani alkohol, Keď sme prišli k nemu, po úvodnom rozhovore, čo trápi malú, som si ju dala na kolená tvárou k nemu, oprela si ju o moje telo, tie kovové paličky dal do ruky mne, ja som malú objala tak, aby sa moje ruky s paličkami dotýkali tela malej (klasické objatite, keď ti dieťa sedí na kolenách). Vyšetrenie trvalo asi hodinu (vlastne to vyzeralo ako keby vyšetroval mňa, ale tým, že sa moje ruky s paličkami dotýkali tela malej, tak vlastne vyšetroval ju). Hovoril mi, že deti do 10 rokov nemôže vyšetrovať tak, aby im samým dal tie kovové paličky do ruky. Aby dcérka vydržala, tak som sa jej stále prihovárala, hovorila básničky a tak, veď to poznáš 🙂 Potom mi nastavil tie kvapky a odporučil mi, aby som malej dávala do kúpeľa za polievkovú lyžicu sódy bikarbóny (je to dávka do detskej vaničky - tá sóda zmäkčuje vodu a pomáha pokožke). Ďalej mi povedal, aby som jej určite nedávala tie kortikoidné masti, ale kúpila v lekárni mastičku z radu SKIN CAP, pretože táto mastička neobsahuje kortikoidy a nie je návyková. Tiež mi povedal, že je dobrá aj modrá indulona. Kvapky od doktora Kormana som malej dávala dvakrát v týždni (utorok a štvrtok o 19.00 h) - ale každému určite nastavuje inú dobu - uvidíš 🙂 Ja som teda tú mastičku SKIN CAP kúpila, malej som tie suché miesta natierala dvakrát za deň (ráno a večer po kúpaní), tej mastičky stačí malý kúsok na to postihnuté miesto, vôbec netreba dávať veľa. A nezabudla som jej každý večer do vaničky dať tú sódu bikarbónu. Nám sa stav neuveriteľne zlepšil už po 6 týždňoch, suchá pokožka mizla akoby zázrakom. Pri prvom vyšetrení som platila ešte v slovenských korunách 2700,- SK (ak si dobre pamätám - bolo to v roku 2008). Keď nám došli kvapky (len už si nepamätám presne, ale myslím, že to bolo po 7 mesiacoch), som išla k doktorovi Kormanovi znovu. Malej stav bol úžasný, atopický ekzém sa stratil. Objavil sa nám (aj to minimálne - napríklad dva suché fliačiky na rukách v záhyboch), len keď sa jej nabúrala imunita (nachladnutie, horúčka atď.) alebo keď ju začalo z niečoho preháňať (ono ten ekzém veľmi súvisí s tráviacou sústavou). Znovu urobil malej vyšetrenie (presne tak, ako prvýkrát), dostali sme ďalšie kvapky. Pri tom druhom vyšetrení som platila 2500,- SK. Odvtedy som už u neho nebola - nebolo treba 🙂 Doteraz som s dcérkou výrazný problém s atopickým ekzémom nemala - ako som už písala, zo dva suché fliačiky na rukách alebo nožičkách (ale ozaj maličké fliačiky) sa u nej objavia len vtedy, keď má nábeh na nejakú chorobu (angína, naposledy kiahne, hnačka a pod.). Ale vždy jej to potriem len tou mastičkou SKIN CAP, ak ju náhodou nemám, tak modrou indulonou a máme pokoj obidve 😉 Ešte mi doktor Korman po prvom vyšetrení kázal, aby sme malej dávali veľa čerstvých ovocných a zeleninových štiav - takže sme kúpili odšťavovač a malej sme tieto šťavy dávali. Čo sa týka tej mastičky SKIN CAP - majú aj sprey, ale ten mi dcérka nechce, vraj ten ju potom štípe. Neviem, či by doktor Korman zistil alergiu na konkrétnu potravinu, ale ako mám zo života odskúšané, všetky, ale úplne všetky kožné problémy súvisia s trávením. Prajem ti, aby sa tvoja dcérka čo najrýchlejšie uzdravila a tiež ti prajem krásne Vianoce 🙂

vjaja
14. dec 2013

@ceresna11 skús exomegu, je aj telové mlieko aj kúpeľ, mne zabral perfektne, chvíľu to trvá ale potom ako prevencia perfektné, len je troška drahší

veriiii
14. dec 2013

@ceresna11 glukokortikosteroidy vo forme masti ak sa pouzivaju podla pravidiel- len na akutne vzplanutia,pouzivat co najslabsi typ k uvedenemu stavu-to je na vedomosti lekara,vhodna forma-krem versus mast, primerane mnozstvo a po dobu max 7 dni sa minimalne vstrebavaju do krvneho obehu,takze cukrovka nehrozi..toto hrozi len pri dlhodobom pouzivani tabliet alebo injekcii..nevysvetlujte si to nespravne..takto sa siri panika medzi mamickami...

blonda123
14. dec 2013

@ceresna11 ahoj, dakujem ze si odpisala.Chcem sa este opytat ked ti dcerka sedela na nohach a ty si drzala tu tycku tak vysetroval z tvojej druhej ruky?Aj nohy?Myslis ze sa tymi kvapkami upravilo to travenie, ci by casom sa upravilo aj same.A davala si si pozor co jes, teda ak si ju v tu dobu kojila , a obmedzovala si aj dcerku v jedle?Lebo nechapem ak to suvisi s travenim.Ci nieco primaju deticky horsie, teda urcitu potravinu a tak.Ja davam len zeleninu, mesko a ovocie tak nechapem.Dik

kiara27
13. jan 2014

@slza52 ahoj,tvoj príspevok ma zaujal kedže už dávnejšie som Aloe Vera chcela vyskúšať.Niečo som aj našla ale bolo to až od 12 rokov a môj synak má len 4.Píšeš aj o detskej prírodnej kozmetike,mňa by zaujímalo čo je to za kozmetiku a koľko by stála.

anjelik.666
1. feb 2014

Neviete mi poradit, co je vhodne na biele flaky po ukludneni atopickeho ekzemu? Dcerke totiz po vymiznuti ekzemu ostali na nozkach take flaky ako bez pigmentu. Doktorka nam na to predpisala Locoid, ale ja sa ho trochu obavam kvoli tym neziaducim ucinkom (aj ked ho mame dat len 1x za tyzden). Dakujem za rady.

milota164
26. apr 2014

moja dcerka mala lysaje a pouzivali sme na to Bepanthen pomohol nam , pekne premastil pokozku

mimab
13. máj 2014

Vsetky mozne ekzemy a alergie vacsinou vznikaju z toho, ze telo nieco nechce prijat, lebo je to prenho cudzie, nevyhovuje mu to. A cez pokozku nam dava o tom vediet. Jedna vec je natierat pokozku /vzdy prirodnymi mastami/olejmi! - vyborny je za studena lisovany kokosovy, vynikajco premasti a vyzivy/ a druha vec je prist na pricinu.
Mozno to niekoho prekvapi, ale drvivou vacsinou to vznika nespravnym stravovanim /vela cukru, aj skryteho, biela muka, maso a vyprazane jedla../, nedostatkom vody /ked clovek pije len same sladke, neprirodzene vody, malinovky/, prilisnym pouzivanim kozmetiky - najma u deti /precitajte si co to obsahuje! nedavat radsej NIC, ved umyt vodou dieta staci, prip. kvalitny sampon na vlasy/, pozostatky praskov/gelov na pranie v tkanine /tiez su to silne chemilkalie/. Skuste toto vsetko odstranit a nebrat pri tom ziadne lieky a uviedite vysledok... Lieky su uz len dalsia forma chemikalie.

miriam830
13. máj 2014

Ak by ste mali niekto zaujem o Skin-Cap Cream - napiste do IP (pouzity 1x - dcere nesadol - predam za polovicu)

lubike
26. máj 2014

@slza52 ahoj, môžem poprosiť kontakt? Dík, Ľuba

irin12
26. máj 2014

moj maly ma po ockovani suchu, drsnu kozicku na ruckach a nozicke. neviem ci je to ekzem......... dufam, ze nie. Poradite nieco?

katarina987
27. máj 2014

@irin12 Skúste mastičku Skin salvation. Je prírodná bez chémie a funguje aj na suchú pokožku, aj na ekzémy, dokonca aj psoriatickú pokožku. Je to v SR nové, zatiaľ len na ekzemyprirodou.sk 🙂

erulka77
27. máj 2014

docitala som sa o kokosovom oleji je na vsetko aj na vlasy a dostat ho ze aj v DM

pralinkaaa
27. máj 2014

ahojte poradite niečo na tie šupiny/seboreu v hlave? ten kokos. olej? či nejaky šampon? posl. dni sa to obom deťom hrozne rozširilo a zhoršilo neviem čo dávať ☹ kožnej nechcem, aj tak dá vždy ten istý sajrajt

burina111
27. máj 2014

oranžový excipial telové mlieko a do kupeľa oliantum..nič lepšie som za 7 rokov boja s ekzemom nenašla. 100% účinnosť, môže predpísať aj pediater za zlomok ceny 😉

bibistec
4. jún 2014

u nas velmi teda ohromne pomohla nivea krem na ruky repair&care, je to uplny zazrak a to sme mali mokvajuce rany a boli na protopicu, jasne ze aj dieta ale toto ako mast + aj pletove mlieko mame to iste no neskutocne je to. vyskusaj ale kazdy sme individualni a co pomohlo nam nemusi vam ale vyskusaj.

angelinka13
6. jún 2014

@pralinkaaa - Urcite vyskusajte nimbou kozmetiku, je to cista prirodna kozmetika, ma antimykoticke, antibakterialne liecive ucinky. Ja konkretne pouzivam nimbovy olej, tento: http://www.nutrimas.sk/Nimbovy-olej-60ml-d46.htm.
Pridavam po par kvapiek do vlasoveho samponu alebo do beznej kozmetiky, je z tej rady aj spec. sampon z nimby aj kondicioner, aj kremy, hocico...Mne ale viac vyhovje tento olejcek, lebo si ho kvapnem, kde chcem, nemusim kupovat z kazdej kozmetiky po kuse...A musim povedat, ze nam to na ekzem pomohlo.
Neodporucala by som ziadne bezne kozmet. pripravky z obchodu, treba si pozerat najmä zlozenie, ak su tam parabeny, umele farbiva a ine chemicke prisady, urcite to nie je vhodne na pokozku a uz vobec nie na ekzemy..
No a este treba podotknut, ze ekzemy su zalezitostou stravy - treba obmedzit cukry, muku, vysadit mlieko a sladkosti.

virginia
3. júl 2014

moj syn mal suchu pokozku na licach, akoze naozaj velmi suchu a krasne mu zabera tento prirodny krem:

http://www.vasakrasa.sk/pre-deti/jason-earth5cs...

brulinka
3. júl 2014

pridam aj nase skusenosti s kremikmi:
-atop. ekzem od cca 2 ty, okolo 1 roku zistena alergia na kravske mlieko, neskor podozriva aj soja

- ako male babo nezniesol skoro nic davali sme na skludnenie prestrasneho ekzemu hypermanganove obklady plus premastovali modrou indulonou 1-2x denne skor 2x potreboval, kupal sa kratko kazdy 3.den aj to v kupeli s otrubamia detskym olejikom, (excipial, lipobase vtedy mu nerobili dobre)
indulonu toleroval a pomohla nam ked bolo najhorsie, aj v zime bol dobre premasteny aj na von no ked zacalo byt teplejsie tak uz mu to nerobilo dobre ..presli sme na A derma exomegu pouzivali sme dlho, lahsia, prijemna , ale dost draha , u nas len taky udrzovak premastovadlo, s loziskami nehla zhorsovali sa dalej ked nieco bezalo...
ako rovnako dobry udrzovak ako Adermu sme pouzivali dlhodobo aj červene telove mlieko od Garnier pre extra suchu plet s vytazkami s javora , a teraz aj Mixu body balm s vytazkami z ovsa (ako v aderme) a aj s tym sme spokojni , potrebuje premastovat 2x denne ale inak spokojne fungujeme
dali sme sme este sancu aj Excipial lipolotio a hydrolotio (to hydro bolo pre nas slabo premastujuce) , lipolotio je fajn nechame si predpisovat ked je moznost -zaujimave je ze ked bol malicky tak mu to vadilo a teraz po 14mes cca uz nie, takze ma zmysel take osvedcene u viacerych atopikov vyskusat znovu...
este ked bol babenko som hladala nieco uplne prirodne a nasla som Basic , velmi mi vadil vadilo sposob davkovania - obal ,malinke polokvapky na kazde stlacenie , po premasteni vecer bol rano suchsi ako po inych kremikoch ..

blue99
8. okt 2014
Používateľ blue99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od blue99.
vajanka
15. okt 2014

tento krem je dobrý a navyše teraz je všade nanho súťaž. mám ho aj odskúšaný, jediný do ktorého znovu investujem. http://goo.gl/XTXRqq

lenka07
3. nov 2014

Indulona je fajn ale môžeš skúsiť aj kokosový olej zo zdravej výživy stojí cca 8 € je výborný a nezanecháva mastný pocit je jemný a pokožka vláčna .švagrina s ním natiera malú vždy keď ju okúpe a tváričku keď idú vonku .sú dve varianty oleja voňavý aj bez vône 🙂 neterka mala 2 roky a ukľudnilo sa to mala ho na líčku.

barb06
3. nov 2014

moja kamarátka má dcérku s atopickým ekzémom od narodenia a používajú A-Derma kozmetiku a tá sa im osvedčila

jskuro
5. nov 2014

Dobry vecer skuste vyskusat norsku prirodnu mast tyroler natur salve je velmi ucinna a odporucaju ju aj doktori da sa objednat na www.prirodnekremy.eu

ssstanka
18. dec 2014

Ahojte baby, včera som malému kupila v lekarni Excipial Kids, tajne som dúfala, že mu to sadne a prejdeme z drahej Biodermy na ten Excipial Kids. No ale stal sa pravy opak, vyhodili sa my po celom telicku červené fľaky. Kožu má síce premastenu ale tie flaky ☹

ludmilat
2. jan 2015

@meg_junova chcem sa spytat na presny postup pri odcerveni malych deti. mam 3 rocnu dceru a rocneho ekzematika.

andromeda_ja
21. jan 2015

@terina25 Urcite treba premastovat. Lipobase alebo telove mlieka od Adermy Exomega alebo od Biodermy. Ak to svrbi dobre pomaha Dermalibur od Adermy alebo dat namiesat taninovu mast.