icon

Kupujete deťom značkové oblečenie?

junova
22. okt 2015

Krásny večer prajem, chcem sa opýtať či kupujete svojim deťom od malička značkové oblečenie ako Next, HM, Lindex, Adidas. Ja osobne nie, aj keď na to máme. Rada kupujem oblečenie aj v Lidli aj v Tescu a uprednostňujem slovenskú výrobu. U cinanov ani v sekcoch nekupujem. Mám kamosky, ktoré sa stále chvália aké značky majú ich deti oblečené. Kupujú ich v sekáči lebo na nové nemajú, ale hlavne, že je značka. Na mňa pozerajú zvrchu. Akože tebe stačí no name oblečenie pre deti. Naozaj sú značkové veci kvalitnejšie v porovnaní s tými z Lidla? Na visacke bundy Next som videla made in China. Rada by som vedela vaše skúsenosti s drahsimi kúskami.

anett98
22. okt 2015

@sisaka perfektne napísané 😉

mira_ba
22. okt 2015

Čaute, v skratke odpoveď: nekupujem, ale občas nosíme. Vysvetlím: ja mám hlavné pravidlá pri výbere oblečenia a to nielen toho pre naše dieťa: jeho nedrazdivost, potom vhodnosť zo zdravotného hľadiska (nie tie krátke vrchné diely napríklad) a vkusnost. Extra z finančnej stránky veci: Poviem rovno, že netriem biedu a peniaze navyše investujem zmysluplnejšie, keďže dobre vieme, že marža na oblečení sa počíta minimálne v niekoľkých desiatkach percent (osobne myslím že i stovkách), takže ak je tá možnosť, poziadam zvyčajne po dlhšom vyberaní vecí jednu z vás predávajúcich tu na bazari o predaj oblečenia pre malú. Občas i pre mňa. A tak dcéru uvidíte aj v Monsoon aj v Lupilu. No nikdy nie v plaste, s holými krížami, celé v leo looku (neuražam, leva,zebru a podobné znesiem ako karnevalové kostýmy a tam to zatiaľ končí) alebo oblečené ako...... Detská móda má byť zdravá, hravá, pre dieťa prijemná a skôr podtrhnut prirodzenosť krásy každého pidi človiecika ako ho pretvávať či maskovat. A to vie zabezpečiť aj značka aj neznačka. K nákupu cez tento bazár ma priviedla dcéra po narodení, nakoľko bola veľmi náročná na opateru a neumoznila mi nikam odísť a zároveň veľká investícia pred pôrodom, ktorá ma na istý čas donútila okresať výdavky. A poviem vám, nebolo to zlé obdobie - neriešila som hlúposti a potešila mnohé predavajuce. Mňa aj tešilo že takto všetky recyklujeme v podstate. Tiež občas 'spersonalizujem' niektorý kúsok prisitim kvietku, a pod. Kedysi som naivka chcela sit podľa burdy, len ten čas mi nepribalili 🙂

snopkulka
22. okt 2015

Dosť dobre nechápem potrebu vyťahovať sa pred ostatnými v akej značke chodí moje dieťa oblečené. Tie "akože-kamarátky", ktoré sú schopné na teba pozerať zhora kvôli takejto blbosti, by som si vymazala zo zoznamu priateľov. Mne osobne je šuma-fuk v čom chodia oblečené deti mojich kamarátok, nevidím v tom žiaden rozdiel, keď sme vonku na piesku, odchádzajú domov všetky decká rovnako špinavé - OK, tie moje o niečo viac 😀 😀 Pre mňa je podstatná kvalita oblečenia, pohodlnosť, priedušnosť, praktickosť. Mám dvoch chalanov, ktorí stále niečo vymýšľajú, všade vyliezajú, váľajú sa, naháňajú, padajú.... A nie som typ matky, ktorá okrikuje dieťa, aby niekde neliezlo, lebo si zašpiní, roztrhá drahé oblečenie 😝 Nakupujeme hlavne v Tescu, Kik, kopec vecí máme z Primarku a Dunnes stores (sieť obchodov v IRE), vo veľkom nás zásobuje moja kamarátka, za čo som jej veľmi vďačná a nemám problém s nakupovaním v bazároch. Toto je niečo, čo proste neriešim. Deti chodia oblečené pekne, pohodlne a čisto. To, na čom bazírujem je kvalita stravy, vtedy na cenu nepozerám, ale to už je o inom.....

kale13
22. okt 2015

@junova a kde sa ja povysujem?.. ved som ti presne napisala co sa oplati.. a co sa tyka kde som reagovala na tie druhe baby tak to uz vysvetlila preco tu otazku tak polozila.. mne len ta samotna otazka prisla mimo tejto temy.. tak ale uz to chapem, co tym mysleli

lulka12
22. okt 2015

No hlavne aby nám tie deti holé nechodili.... 🙂
Všetko je vec pohľadu , zostavenia priorít , vlastneho ega a poeňazenky...
Pri porvom synovi som musela vynaložiť veľké usili aby bol oblečení moderne, farebne a vkusne...
Rok 1988 + ..... Čiže šila som štrikovala chodila do väčšich miest na nákupy...
Značková mania ho chytila až v puberte ale podmienila som to tým , že si určité sumy vždy doložil z vreckoveho...... Aby pochopil hodnotu penazí a veci si važil...
Druhý syn bol alergik a nosil len prirodné materiáli.....značky s mierou za podobných podmienok ako brat.... Lacoste je jeho slabosť a aj si na to musel v lete zarobit....

Naša slečna je obliekaná v beznej konfekcii .... Tesco, Takko, c&a, hm, ale veľa som jej od malička nakupovala aj tu...
Myslím, že je to super ak hlaďám niečo konkretne a tu si to v bazariku vyfiltrujem a najdem či uz podľa farby a velkosti...

Synovia mali všetky veci nové a po oboch sme rozdali v rodine....
Pri dcerke sme zacali odznova od dupačiek a tak som uvitala možnosť nakúpiť či aj predať...🙂 🙂 🙂

Poznám veľa ľudí čo maju veľke prijmy a značka je niečo čo ich nezaujima....a nakúpia aj v sekačí....a tiež takých čo potrebujú urobiť dojem a idú z pôžičkou na dovolenku a značkove handry musia mať...

Všetko je to o tom čo je pre koho doležité🙂 🙂 🙂

siska53
22. okt 2015

@tortelinka jezis,ja po madarsky neviem,viem len,ze je to na druhej strane cesty,je tam taky akoby potok a na druhej strane od neho. Tam je taky zhluk obchodov a je tam jeden detsky. Taky malicky,ale maju tam.vselico aj topanky. Uz sme tam kupovali aj tie,aj bundy,dupacky,pancuchy..kadeco. Len uz dlho sme tam neboli, asi naposledy... No dobre aj 9mesiacov. Odkedy robim,je to horsie.

hamca
22. okt 2015

@junova teraz som sa trochu pousmiala, lebo akurat vcera sme boli v obchode a zazila som trochu pohorsene pohlady, lebo som dovolila babam, aby si lahli na zem a "odbivovali" ake lampy maju v obchode. Fakt tam vyvalai celu dlazku a mne to bolo jedno 😉
Lebo ja kupujem veci tak, aby mi nebolo luto, ked ich znicia. Mame rozne, najdu sa i znackove, casto kupujem z tesca a s vecami s lidlu, ci kik tiez nemam problem.
Ale obleceniu z cinaka sa fakt vyhybam, tam som este nic nekupila.

andy03
22. okt 2015

Podla toho co je to znackove...ked uz kupujem tak uprednostnim znackove veci - ale pozooooor..znackova - neznamena byt draha..vela objednavam z anglickych a americkych stranok a tam su topanky co su tu za 45 za 9,9$ ... atd.. Napriklad ja tesco, takko,kik moc nemusim, lebo hned sa vsetko vypere a zozmolkatie.. A samozrejme je to vec moznostiiii niekto je stasny ze ma z tesca a niekomu ani od hilfingera nie su dobre 😅

meluela
22. okt 2015

@junova treba si najst lepsie kamosky

cinkatko
22. okt 2015

Ja tu v uk nakupuji normalne v primark, h&m, wallis, obcas kouknu do dorothy perkins nebo do tk max, ale nepohrdnu sekacem a ani bazarem. Kdybych mela tu moznost si kupovat tu na mk okamzite si tu nakoupim krasne kousky, ktere tu obcas vidavam. Taky nenalupuji drahe obleceni na sebe - to spise investuji do deti a manzela heh 🙂 Jedine na cem si dam tak trochu zalezet na opravdove kvalite, protoze si to nekoupim na par mesicu, jsou kabaty, boty, kabelky a kardigany. Detem a manzelovi rozdeluji obleceni na ven a na doma (asi skoro jako kazda z nas, co neni milionarka 🙂 ) Na doma jim kupuji takove normal veci za par liber, prece se to bosi kazdy den a taky ae to pere kazdy den ze? No a na ven a do spolecnosti si priplatim (ovsem ze ne majland), ale opravdu se snazim vybirat obleceni, ktere je kvalitni a hezke. Tak stejne i boty pro me milacky. Ne opravdu se nenosim a nemam nos nahore kvuli h&m apod. Jsem rada, ze to muzu detem doprat a nemusim pocitat kazdou korunu. Ne kazdy si to vsak muze dovolit si nakupovat jeden kabat za 200 liber a detem hracky a obleceni za dalsich 300. Ja si to taky nemuzu dovolit a nestydim se za to, ze se divam na akce a nepohrdnu ani lidlem. Ze stanku koupim nekdy ponozky a hracky. A dokonce i v librovce se najdou obcas krasne kousky do domu nebo treba ty hracky. Nedavno tam meli hracky a denicky od Frozen ci Minions. Myslim, ze to je super cena za takove drobnustky pro deti a ne jak v supermaketech, kde kazda vac stoji prinejmensim 5 liber. Znam par osob, ktere si to muzou dovolit - mam je ale v.. Moje deti jsou ciste a vonave a je o nich na 100% postarano. To ale o tamtech rict nemuzu ☹ Az mi je obcas lito tech deti... Holt znacka neznamena, ze je o dite postarano a ze mu nic nechybi...

mircalla
22. okt 2015

@cinkatko pekny prispevok

cinkatko
22. okt 2015

@mircalla 🙂

kofa77
23. okt 2015

autorka, to co mas za kamaratky? 😀

znacka je aj ten adibus so 4 pasikmi, nejaku hodnotu to logo ma 😀

ale ozajstne znacky, v tom "najznackovesom" vyzname, tie nosi na slovensku tak 1% obyvatelstva, designove veci, typu dolce gabbana, versace, burberry- detske linie tychto designerov, takze hod to za hlavu, a kupuj, co sa ti paci a co penazenka dovoli.
HM, zara, tesco- vsjo ravno.

gretocka
23. okt 2015

snazim sa deti obliekat do veci, ktore su materialovo prijemne a vzhladovo sa mi pacia. Poslednym kriteriom je pre mna cena, vzdy si prejdem viac obchdov - ci to je znacka Lidl, Tesco, alebo HM, CA a podobne neriesim.... a este nakupujem dost na bazarikoch, da sa tam najst vela veci v dobrom stave a za dobre ceny.
U nas doma znacky vobec neriesime, lebo detom vadia vsetky visacky, takze veci u nas viem len ja ramcovo, ze ktore som kde kupila a pripadne aka to bola znacka 🙂

Co sa tyka kamaratok, neries ich.... kazdy nech si kupuje kde chce. Je velmi povrchne sudit niekoho pre znacky oblecenia a okrem toho, to ze clovek momentalne ma financie na znackove oblecenie nie je zarukou, ze aj o nejaky cas ich bude mat... situacia sa moze zmenit a aj tvoje povysene kamaratky mozno jedneho dna budu nutene otvorit dvere sekaca alebo "cinaka"....
ja som v cinakoch kedysi nakupovala, lebo boli vyrazne lacnejsie. Dnes sa ceny lepsich cinakovych veci zrovnavaju s bezne zastupenymi znackami a tak v cinakoch takmer nenakupujem.
Ale ako som uz napisala je pre mna podstatnejsie materialove zlozenie a pocit ako znacka. Aj v cinaku som kupila prijemne bavlnene oblecenie, ktore dobre sedelo a ani sa nevytahalo a kupila som aj v znackovom obchode vec, ktora po par vypraniach vyzerala ako handra, pripadne som ju ani nekupila, lebo umelina az sa mi chply jezili..... 🙂

celasapremenim
23. okt 2015

@gretocka lebo detom vadia vsetky visacky? teraz celkom dobre nechapem
napr. vsetky stitky zurivo striham, miestami az trham, podla toho, ako je to zasite
a je mi uplne jedno, ci je to roxy, alebo hm
inak detom je uplne jedno, ake oblecenie maju, hlavne, ze sa v tom dobre citia a to dokonca aj nase najstarsie, vyberie si tak farbu a potom ako sa v tom citi, ja hladam podla strihu, materialu a niektore veci jednoducho niektori maju krajsie :D

sardinka335
23. okt 2015

Sa celkom čudujem ze máš take kamošky....nazorovo budu ,,mimo,, aj v inych oblastiach predpokladam - typické malomeštiačky. Značka zo sekača im nevadi? Len by mi šplechla do tvare ze ma značku a jaj jej poviem ze ale zo sekača obnosenu... 😀
Každopadne aj ja rada mrknem do Textil House niekedy tam najdem aj nove veci, vzdy pozeram vysačky a podla toho ako u su ,,sprane,, sa rozhodujem či kupim a či nie.
Oblečenie mame vyselektovane na domace, do školy - roboty, na von...
Do tych cca 7 rokov som dcere kupovala v tescu, ale už pre väčšie slečny tam maju fitkeles...ponožky, nohavičky, slipy tam kupujem niekedy sebe podprsenku, ale zial vyrobcovia myslia len na zeny čo maju prsia ako lentilky pod kobercom pripadne košiky ako ,,krava,, aj ,,dečka,, ale obvod hrudnika ledva 90...to tak pre silikonove kočky...alebo neviem, som divná konfekčná velkost. Teraz som objavila ,,ameriku,, - Tako a nakupila som tam dcere trička s dlhým rukavom do školy - pekne potlače, za 4,90e...super cena to iste aj synovi, materiál je kvalitný. Niekedy idem do HM, CaA v Avione...
S velkým nadšením som sa ,,hrabala,, do Shopping city sud v Rakusku ze ako tam nakupim...ale ,,handraren,, ten Primark jednoznačne...tričká od tade sice lacne ale pár krát prane a vyťahané, dierky sa na nich robili...Osobne určite nie som typ ktory chodi po nákupákoch a vymetá obchody - mna to nebaví a ludí ani nesudim podla oblečenia. Veci po deťoch posuvam dalej...a neraz sa mi stane ze aj mne niečo pošlu čo si myslia ze sa mi moze hodit...zase škoa tých vecí po deťoch, nič tomu nie je a ja nie som typ čo to bude fotiť a babrat sa s tým.

moni244
23. okt 2015

@junova no vidíš a ja nakupujem hlavne v sekáči, ktorí ti odsudzuješ, ale tam sa dajú nájsť také super veci pre deti za smiešny peniaz, minulý rok prechodný kabát za 3 eurá, nosí aj teraz, tepláky, legíny po eure, no veľmi rada tam chodím, nakupujem aj tu v zatraťovanom pepcu, lebo oni majú úzke strihy, čo mojej špagetke vyhovujú, napr.v tescu už dlho nenakupujem, strašne zdraželi a kvalita išla dole, dosť nakupujem tu na bazáriku, na aukciách, potom klasika, HM, CA, terranova, decathlon

sardinka335
23. okt 2015

@moni244 mojka v akom sekáči? To je ,,vintage,,!!!! 😀

mircalla
23. okt 2015

@sardinka335 asi tak - tiez nie som typ, co chodi hodiny po nakupoch, nebavi ma to a nesudim ludi podla oblecenia....1000 euro za bundu by som nikdy nedala, pretoze je to uplne zbytocne. tym nechcem povedat, ze kupujeme vyslovene smejdy, ale bezna konfekcia nam uplne staci....
Maly mi chodi so sukromnej skolky - kde su deti vzdelanych rodicov - pravnici, lekari....ani jedno nechodi v kuxusnych znackovych handrach...naproti tomu, moj ex svagor bez maturity pan akoze podnikatel polomafian, ktory 10 rokov choditlv sustakovej suprave a zlatou retazou, teraz bez znackovej handry nejde ani smeti vysypat a vstepuje hodnoty ako dolezitost penazi a znaciek aj deckam...- sedlak ostane vzdy sedlakom, bez ohladu na to, co si oblecie

moni244
23. okt 2015

@sardinka335 jáj, prepáč 😀 😀 😀 v tých nových označeniach sa nevyznám 😀

domculik
23. okt 2015

Baby inak mnohe ste tu vo viacerych smeroch nepochopili co chcela autorka povedat. Napriklad
@moni244 nikde som sa nedocitala ze by autorka odsudzovala sekace, ona pisala, ze ludia nakupia v sekaci a tvaria sa ze nakupili priamo u Gucciho,co je pre mnohych fakt typicke bohuzial. Na Slovensku je vela malomestiakov, ako to vystihla @sisaka ktori su uplne normalna stredna vrstva, ale tym, ze kupia znacku, na ktoru mozno ani nemaju, alebo ju kupia v sekaci, sa citia zrazu nadradene. Proste si nemaju ako inak dvihat sebavedomie. A naozaj mnoho sikany aj v skolach vznika prave kvoli tomu,ze hlupi rodicia ucia decka bazirovat na "znackach" a tvarit sa preto vynimocne. Preto maminy, myslim ze toto je dobra tema na zamyslenie.

elusive
23. okt 2015

No ja kupujem hlavne hm, lindex,cocodrillo, next a občas ak sa mi podarí keďže nebývam v BA zablúdim aj do Zary a občas objednám z Georgu 😀
Nie preto, že by som bola vysadená na značky (popravde ja za značky považujem gucci, adidas a podobne), ale osvedčili sa mi. Potom samozrejme aj v Lídli ak stihnem 😀 Občas dačo aj z KIK aj keď tam minimálne a pepco sa mi neosvedčilo lebo tie veci sa rýchlo zničia a fnf sa mi tiež nepáči lebo to sa tie veci vyťahajú jedna radosť a stratia farby.
Teraz čakáme druhé bábätko a ono má výbavu iba z next kolekcie, no ja to potom všetko popredám, takže sa mi investícia vráti 🙂
V kamenných detských obchodoch nenakupujem. Za prvé sa mi tie veci nepáčia a za ďalšie tie ceny sú ozaj šialené 😅

moni244
23. okt 2015

@domculik ja som reagovala na toto v jej úvodnom príspevku "U cinanov ani v sekcoch nekupujem. Mám kamosky, ktoré sa stále chvália aké značky majú ich deti oblečené. Kupujú ich v sekáči lebo na nové nemajú, ale hlavne, že je značka"

kofa77
23. okt 2015

ja mam prvaka, jemu je u pr... e, co ma na sebe, len ked je tam sponge bob, to sa potesi a 😀 , ale ozaj sa riesia nejake handry vo vyssich rocnikoch? znacky neznacky? mate s tym skusneost? mne sa to nechce verit. mam krstnu dcera, ta ma 14 a ona tiez hovori, ze to neriesia a to je pritom citlivy vek.

jasminet
23. okt 2015

kupujem oblecenie ktore sa mi paci - a je mi jedno ci lidl, kik, tesco, s.oliver alebo nieco ine... dcera ma v satniku aj saty od diora a burberry, ale to dostala (nikdy by som jej to nekupila za tu cenu) a nosi ich rovnako rada a casto ako obycajne saty za 5€ z hm-ka - a kludne si ich oblecie aj na piesok 😀

znacky moje deti vobec neriesia, lebo my s muzom ich neriesime, maximalne deti zhiknu, ze jeeeej, chlapec ma rovnaku bundu ako ja (lidl), jeeeej, dievca ma rovnake topanky ako ja (bata)

mircalla
23. okt 2015

@kofa77 zavisi podla mna od skoly, regionu....v BA urcite

sardinka335
23. okt 2015

@domculik vieš....dotyčná ani na SK nebyva ale vyjadruje sa ,,ako my na slovensku musime riešiť,, to zase ja velmi nemusim ako nič v zlom, ale najdu sa tu take nicky zo ,,zahraničia,, a idu tvrdiť ako ,to tu je, ,od kial to vedia? Jedna pani povedala....
Zijem v tejto krajine a pracovala som v škole o cca 800 ziakoch, neustale sa pohybujem medzi rodinami s deťmi komunikovala som denne s rodičmi, deťmi ....nejake riešenie oblečenia a povyšovanie sa koli oblečeniu som tuším ani nezažila - tie deti z ,,hoch,, rodín su skor namyslené ,,inym smerom,, a nie oblečením...proste su to deti, na ktorých vidíš ze ,,pohrdaju,, pomaly tým druhým a ako dovod im stačí hocičo. Ale samozrejem netvrdím, ze koli oblečeniu nemoze byť šikana...šikana je komplexný problém jedinca...ten si najde dovod na ponizenie ,,bárs aky,,. V dnešnej dobe mobilov, psp čiek a tabletov su nejake ,,handry,, pre deti neni az tak zaujímave.

kofa77
23. okt 2015

@mircalla no ona chodi v KE, skola vyberova... tak kto vie, ako to je. zas myslim, ze deti su odrazom svojich rodicov, co pocuju, vidia doma, tie hodnoty preberaju... tak predpokladam, ze deti autorkinych kamosiek, ak pojdu do skoly, tak znacky riesit asi budu...

ak rodicia maju ine priority, resp. neprikladaju nejakym znackam" vyznam, tak snad aj to dieta neriesi.
ale tak uvidim aj ja o par rokov.

nyusika
23. okt 2015

akoze co vypoveda o cloveku ked kupuje veci v hm, zare, lindexe, gucci, prada a co ja viem co este ?
ze je debil, lebo nekupuje v tesku ci lidli ?
znacka jedna ako druha, aj tesko je znacka, aj lidl ma svoju znacku...aj gucci a puci a co ja viem este aka ona je znacka...akurát drahsia a ma vo vseobecnom ponimani ludi vyssi cveng.

ved to je uplne jedno, kde nakupujete, dolezite je, ako sa spravate.

ale k otazke.

veci z lindexu ci zary (priklad) su urcite pre mna krajsie, ako veci z teska, ci lidlu. preto nekupujeme v tesku a lidli, dokonca ani v primarku, lebo sa nam po prve nepacia, po druhe je to kvalita o dvoch figach.
ked sa niekomu pacia veci z teska, je to presne tak isto v poriadku, ako ked sa mne pacia veci zo zary. vkus je silno individualny, kvalita je uz diskutabilna. z vlastnejskusenosti viem, ze veci, co ja kupujem, su kvalitnejsie usite, lepsu material a nerozpadnu sa po par praniach.

v com sme ale striktni, je obuv. tu kupujeme vylucne kozenu a naozaj kvalitnu. cize je aj, zial, dost draha.

po dalsie - obkecenie nie je investicia, obkecenie je spotrebna vec, takze ked nieco kupujem, nekupujuem to s tym, ze ved to raz oredam a INVESTICIA sa mi vrati, prd baraniu. predam to za par susnov, ootresim niekho, kto nema to stastie e nema na novu vec, pripadne z akehokolvek iného dovodu nechce kupovat novu vec.

je to kazdeho slobodna vola, kolko chce minut za oblecenie a kastovat ludi, nedajboze ich odsudzovat za to, ze si kupuju drahe handry, mi pride ubohe.

s druhou stranou (niekto sa vraj zvrchu pozera na ludi, co nekupuju drahe, akoze znackove handry) spom sa ja osobne nestretla, pretoze mam stastie na priastelov a ludi v okolki a s idiotmi sa nestretavam.

hanka_april
23. okt 2015

@junova
Next, HM, Lindex, Adidas je znacka? Ved to nosia v Amerike cernosi v ghete 😀 😀 😀 ci kupis F&F alebo H&M to je ozaj jedna prdel...moja dcera ich samozrejme tiez nosi, ale nepovazujem to za znackove veci 😀