Kupujete deťom značkové oblečenie?
Krásny večer prajem, chcem sa opýtať či kupujete svojim deťom od malička značkové oblečenie ako Next, HM, Lindex, Adidas. Ja osobne nie, aj keď na to máme. Rada kupujem oblečenie aj v Lidli aj v Tescu a uprednostňujem slovenskú výrobu. U cinanov ani v sekcoch nekupujem. Mám kamosky, ktoré sa stále chvália aké značky majú ich deti oblečené. Kupujú ich v sekáči lebo na nové nemajú, ale hlavne, že je značka. Na mňa pozerajú zvrchu. Akože tebe stačí no name oblečenie pre deti. Naozaj sú značkové veci kvalitnejšie v porovnaní s tými z Lidla? Na visacke bundy Next som videla made in China. Rada by som vedela vaše skúsenosti s drahsimi kúskami.
@junova V prvom rade to, že je NEXT šité v číne, je úplne normálna vec, oni dávajú na výrobu svoj materiál 😉 Osobne obliekam seba, dieťa, muža do kvalitných materiálov, adidas nemusíme ten mi na našom trhu nepríde vôbec kvalitný. Kamarátky? tak sú múdre, že radšej oblečú deti do kvalitných sekáčových kúskov ako na seba čínske handry vešať, robím to tiež :P Lupillu sme prvý krát kúpili túto zimu kombinézu a v pohode 🙂
nadraduju sa akurát tak sproste decka a je jedno, ci maju znackove handry. osobne som sa stretla akurát s opacnou "nadradenostou".
ale salam-parky mod to isti 🙂
@sardinka335 inak s tym Kemkom si ma prekvapila, kde nadaval na Slovensko ? Kamarat totiz s nim spolupracoval na jednom projekte a chvalil ze uplne normalny chalanisko.
@mircalla ved ale to znamena, ze vsetko zavisi od vychovy. A teda ja mam iba take skusenosti, ze prave ti ludia v ozaj znackovych veciach boli 100x lepsi ako ti obycajni, ktori nic nechceli pozicat, lakomi, namysleni, deti take zle, stale by sa bili a dotahovali o hracky. Lebo aj tato rodinka, znackovi od hlavy po paty, ale oni to proste neberu tak, ze maju nieco extra, pre nich je to ako pre nas nakup v Tescu ci HM, nemaju dovod sa tym chvalit. Ta mala bola najlepsia kamoska mojho maleho a to uz je co povedat, kedze mal okolo seba dalsich 5 dievcat. Take co pises, s tym som sa ja este nestretla a to byvam v BA uz pomaly 30rokov:D Mozno je to potom aj tak, ze ked osttani o nich hned zacnu, ze aha idu namyslenci, tak sa tak potom zacnu aj spravat...Lebo co ja poznam bohatych ludi, tak su naozaj v pohode, aj s nami, co bohati nie sme 😝 😀
.@dai mam studiu hodnotenia bratislavskych sukromnych skol
Doplnam dalsie info
Rozprávali sme sa s rodičmi, ktorí mali na škole dieťa a po čase ho dali na inú školu.
Odišli tam aj deti zo školy Galileo, kvôli financiám a boli zhrození rodičia aj deti.
Je to neporovnateľný rozdiel, či vo výučbe alebo v morálke.
14 ročné dievča otvorene povedalo, ako sa na škole dá dostať k drogám.
Škola má veľmi nízku úroveň, chodia tam deti, ktoré vedia, že sa nemusia učiť, kedže o škole je najznámejšie, že sa tam málo učí a všetci študenti prejdú, lebo to rodičia zaplatia a škola potrebuje naplniť počet študentov.
Zistili sme, že škola má posledné dva roky výrazne problémy a preto neinvestujú do licencií a vzdelávacích programov, ktoré sú na školách najdrahšie,
čo negatívne ovplyvňuje kvalitu výčby aj pedagógov.
osobne tiež nepovažujem HM alebo lindex za značky 😀. A nakupujem čo sa mi páči, aj Lidl aj tesco, aj next, aj lindex aj HM aj CA. Z pepca nekupujem ale veľa dostávam. No a adidas je choroba. Na tejto značke som závislá aj čo sa týka môjho a manželovho oblečenia takže aj dcéra ma veľa vecí adidas.
@bluerose Dala som taky priklad s mojim svagrom....par stran dozadu - to je typicky priklad toho, ako vychovava svoje deti - vsetko len cez veci a peniaze, sam sa k nim rychlo dostal (nemyslim, ze uplne legalne)...moj syn chodi tiez do skolky, kde su bohati rodicia (asi okrem mna), a su v pohode....ved nehovorim, ze kazdemu peniaze prerastu cez hlavu....
Ale ozaj ked niekedy pocujem tie rozhovory deciek, neviem, co si mam mysliet...toho porovnavania je tam dost...samozrejme to nechcem nijako pausalizovat
za mna je uplne jedno v com deti chodia. hoc aj tutu. moje ich maju 5. starsia ich ma rada.a na fotkach sa mi paci nastajlovane babetko. mojmu estetickemu citeniu lahodi taka fotka 🙂 . nico vsak nie je v poriadku ked : 1. mamicka travi viac casu vyberanim oblecenia a stylovanim dietata ako napr . pri samotnej hre s dietatom
2. ked dieta pride za mamou nech sas nim pohra a ona ho odbije sak pockaj nakupujem ti oblecko..
3.ked mamicka obmedzuje dieta pri hre len aby neznicilo veci
4 . ked mamicka oblieka dieta nepohodlne. u nas v skolke konkretne na to apelovali , imidzje v skolke nanic..male dieta ktore 90% travi na zemi pri hre sa pohodlne v tutu citit nebude ani v rifliach a vestickach.. to tvrdi dlhorocna prax uciteliek 🙂
5. ked mamicka investuje do oblecenia neprimerane moznostiam a zabuda alebo nedostatocne naplna detske primarne potreby..
takze tak. ked na to clvek ma tak nech da i 50 eur za mikinu. to nie je hriech predsa..su to ich peniaze. a mozu si investovat ako chcu.. ma pobavilo ze podla tejto diskusie skoro kazdy nakupuje v lidli 🙂 a ja ze preco furt vsetko vypredane 🙂
Dieta sice este len cakam ale uz teraz zastavam nazor ze kupovat mu znackove veci je zbytocne. 1: rychlo z toho vyrastie 2. je to drahe na tak kratku dobu 3. dieta to rychlo znici nech je to aka kolvek kvalita 4. nechcem aby z mojho dietata vyrastlo nieco povrchne co si potrpi iba na znackovych veciach ako v tej reklame ked pride mama z obchodu a dcera sa jej pyta ,, a je to znackove?,,
@mircalla a do ktorej ti chodi syn, si spokojna s vyucbou? Mozes ip...nie teraz kvoli teme, ale akurat posledne dni hladame malemu novu, lebo uz sa nam nechce dochadzat:(
No prave, najhorsi su asi taki, ktori z nicoho nic rychlo zbohatnu, vacsinou nelegalne a potom sa spravaju....zato bohati, co si to poctivo odmakaju, su uplne inde...
@mircalla hm... dakujem za info... ja rozmyslam ze by som malu na gymnazium presunula... a mercury je o dost lacnejsie a blizko pri nas, tak sme aj nad tym rozmyslali... Mame este znameho z narnie - o tej je tiez nieco v tej studii?
inak u nas toto fakt nie je - asi je to fakt sposobene tym ze su tam ti nemecki ucitelia s nemeckymi prijmami a dost sa dba aj na disciplinu, vela veci proti sikane a tak...
@junova ja nakupujem pre deti tiez v Lidl, v CaA a Takko, ked nezozeniem tu, vtedy idem do HaM. ten je uz drahsi. ani Tesco neodmietam. detom je fuk, co im oblecies, zaspinia tak znackove aj neznackove oblecenie. mam 3 deti a tak nemam na to aby nosili znackove a podla mna nie je znacka stale aj kvalita. mala som skusenost so slovenskymi vyrobkami, co neskutocne pustali farbu, v Lidl ked kupim, vacsinou nepustaju ani farbu co sa zase osvedci pri prani. Topanky kupujem u Deichmana a tiez pozeram kedy aka akcia, havne ked potrebujem kupit dvojickam a aj starsia akurat potrebuje novy par topanok.
kamosky vobec neriesim, co detom kupuju ci nekupuju. je to kazdeho vlastna vec.
u cinanov a v sekaci som nastastie nikdy nakupovat nemusela. detio nosia ked uz pouzite tak len to, co mame od svagrinej po jej dcerkach. inac niee.
no a aby ste si nemysleli ze len chudobne 😅 slovenky nakupuju v Lidl, tak momentalne zijem v AT a tu ked dostanu tovar na deti, tak to ide na dracku, ked nejdem skoro rano nakupit, tak nekupim nic.
A kde este inde sa da kupovat detske oblecenie, ako v spominanych obchodoch? Tesco? Ci aj to sa povazuje za znackove? Ved ceny v tych obchodoch su uplne porovnatelne, raz je to lacnejsie tam, raz tam... Prave tesco ma vzhladom na kvalitu vysoke ceny, pokial teda to nie je cena v tych ich sezonnych vypredajoch, rovnako aj CaA.
Dieta to neriesi, ale pre matku je pohodlnejsie, ked napr. nemusi zehlit a oblecenie drzi tvar a neznici sa po par praniach. Ale teda naozaj tieto akoze znacky tu su pre mna normalne veci pre deti, netusim kde inde im mam kupovat veci. Usetrit sa da tym, ze sa nekupuju veci prave v top sezone.
@junova
Ja kupujucem oblecenie v obchodoch, ktore si uviedla (Next, HM, Lindex, Adidas) nepovazujem to ale za prestiz a osobne ani nepoznam nikoho, kto tam nakupuje kvoli znacke 😕 . Ved su to uplne bezne obchody v nasich nakupnych centrach za dostupne ceny.
Nemyslim si, ze nejaka znacka dokaze zarucit kvalitu. Ak ide niekomu o kvalitu treba pozerat skor na stitky s materialom. V Lidli nakupujem potraviny. Oblecenie tam nekupujem pretoze sa v nom musis 15 minut hrabat aby si nasiel velkost, ktoru potrebujes, veci castokrat nie su na svojom mieste a nemas si to ani kde vyskusat.
@dai vcera som bola na rodicku a bola tam pani, co tam ma 3 deti....musela som odist skor a nemala som sancu sa s nou porozpravat, ale dala mi tel. a budem jej volat...mam na nu sama mnoho otazok, ak budem mat viac info napisem. myslim, ze tie omse nie🙂
chodia tam aj deti mojho priatela - su to expati z irsko-slovenskeho manzelstva, velmi si pochvaluju...anglictina je tam vraj super a celkovo disciplina a dost narocna skola
no, mne osobne je fakt jedno, či si niekto kupuje značky, alebo nie. Len poopravím: netýka sa to ani zďaleka len nás slovákov. Tie značky sú predsa väčšinou západné a na najprv boli na tom západnom trhu, až potom tu. Konkrétne som sa stretla aj UK s ľuďmi, ktorí značky "riešili" a ešte ako 😀 a to isté Portugalsko, Španielsko, Francúzsko...tam obzvlášť. Úmera bude asi ako u nás - čím väčšia potreba prezentovať svoje financie verejne - tým viac značiek na sebe 😉 A poznám aj ľudí, ktorí majú nenormálne peniaze a vyzerajú ako bezdomovci 🙂 Je to len a len o povahe človeka, o tom, ako veľmi mu záleží na mienke ostatných ľudí. Národnosť s tým nemá nič spoločné. U nás je to vyjadrené možno trochu vulgárnejšie, lebo ľudia nemajú zmysel pre mieru. Všetkého veľa a veľké, najdlhšie nechty, najbelšie vlasy, najväčšie prsia a tak podobne 😉
@mircalla čo Matky Alexie? z tej sa idu všetci pokakať... 😀 moja švagrina uuplne...
@sardinka335 zial neviem veru - su tam anglicke skoly alebo bilingualne s anglictinou.....my sme dvojjazycni, preto hladam aj aj

@sardinka335 Vo vela veciach s tebou suhlasim. To je zas dalsi podnet na zamyslenie, ale suvisi s temou. Slovaci ako narod maju slabe povedomie a hlavne sebavedomie, stale maju nejaky zakoreneny historicky pocit ze su iba vazali velkych a mocnych statov, mozno preto si casto nieco potrebuju dokazovat, vynahradzovat (aj s tymi znackami, aj s tym vystatovanim), pripadne radi asimiluju v tych cudzich statoch. Ale tam ti daju velmi rychlo pocitit ze si "iba" Slovak, "iba" cudzinec. Preto palec hore pre vsetkych Slovakov, ktori su na Slovensko a svoj povod hrdi, veria v seba a svoje schopnosti, ale zaroven su priatelski, empaticki a na nic sa nehraju, takych ludi si vysoko vazim !