icon

Kupujete deťom značkové oblečenie?

junova
22. okt 2015

Krásny večer prajem, chcem sa opýtať či kupujete svojim deťom od malička značkové oblečenie ako Next, HM, Lindex, Adidas. Ja osobne nie, aj keď na to máme. Rada kupujem oblečenie aj v Lidli aj v Tescu a uprednostňujem slovenskú výrobu. U cinanov ani v sekcoch nekupujem. Mám kamosky, ktoré sa stále chvália aké značky majú ich deti oblečené. Kupujú ich v sekáči lebo na nové nemajú, ale hlavne, že je značka. Na mňa pozerajú zvrchu. Akože tebe stačí no name oblečenie pre deti. Naozaj sú značkové veci kvalitnejšie v porovnaní s tými z Lidla? Na visacke bundy Next som videla made in China. Rada by som vedela vaše skúsenosti s drahsimi kúskami.

tortelinka
23. okt 2015

@mircalla pošli, vďaka

lucka1987
23. okt 2015

@hanka_april uuplne suhlasim 😉 tiez znacky ako hm , nike adidasa neviem ake, nepovazujem za " znackove " kedze vieme dobre ako , kde a kto ich vyraba 😅 to radsej kupim bodynko zo Slovensky ... ( uz to mi je prijemnejsia znacka ) 😀

mircalla
23. okt 2015

@viera27 za kvalitu si treba priplatit suhlasim.....je to na kazdeho uvazeni, ci rozumne, s mierou alebo sa potrebujem prezentovat svoje financie verejne, ako tu bolo trefne spomenute.
ak chcem kvalitne zimne topanky pe 5-rocne dieta - tak kvalitne topanky (nie luxusne) za 80 euro (za tu cenu ozaj dostanes kvalitu) splnia taku istu funkciu ako topanky za 300 euro, co sa kvality tyka...zvysok je uz len o image a priplatok za znacku

tortelinka
23. okt 2015

@8291 my hovor o plavkách, nočné mora pre mňa ☹

jana_eyre
23. okt 2015

kokso kolko stran sa da popisat len o handrach :D :D

nyusika
23. okt 2015

@mircalla lenze ked sa mne budu pacit za tristo eur, mam na ne a kupim ich, nik nema pravo ma preto odsudzovat.
a riesit, naco kupujem tristoeurove topánky, ked tu istu sluzbu mi spravia osemdesiateurove topánky
a toto sa deje bezne..takze nie je to tak, ze ti, co maju tristoeurove topankyt zakladaju temy o tom, ake shitacke smejdy za 80 eur kupila suseda...presne naopak to je.

marianka0101
23. okt 2015

Nakupujem ako co... spodne pradlo v tescu, tricka lidl,tesco,hm, p&c... podla toho co sa mi paci ale zalezi aj podla ceny. Ak mi daju niekde 25% zlavu, idem tam a nieco sa mi urcite zapaci. Next je uz pre mna drahsi, ale ked potrebujem nieco kvalitnejsie kupim tam,cenova uroven v nexte je asi max.co som ochotna dat za detske oblecko. Maju tam napr.uzasne pyzama, ako kvalitnejsie som nevidela v ziadnom z tych lacnejsich obchodov. Su teple, prijemne na pokozku, farby nevyblednu tak skoro,drzia tvar, maju patenty na rukavoch i nohaviciach a je to taka vec co dlho vydrzi, nevadi ak kupim o cislo vacsie a deti dorastu. Topanky su extra kategoria, tam v prvom hlade hladam kvalitu.

junova
autor
23. okt 2015

@nyusika Riesim to preto, ze posledne dni nepocuvam nic ine len ake veci v akom obchode kupili na zimu. Ja zhanam tiez napriklad zimnu bundu a oteplovaky a kamoska mi minule hovori, ze jedna jej znama predava pekne oblecko pre chlapca aj oteplovaky, ale onajej povedala, ze ja nebudem mat zeujem lebo to je vsetko znackove oblecenie. Som si pripadala ako nejaka socka.

mircalla
23. okt 2015

@nyusika urcite mas pravdu

nyusika
23. okt 2015

@junova tak asi tolko to riesis, ze ta proste tak beru.
z vlastnej skusenosti vsak viem, ze ti, co proste na drahsie veci nemaju, maju potrebu stale riesit tych, co na to proste maju.
neviem, preco to tak je, s opacnym pripadom (ti, co maju na drahe vraj maju odsudzovat tych, co na to nemaju) som sa nestretla.

keyze si so vsetky, co pises OK, nezakladas o tom termu, neriesis to, proste to beries tak, ze kazdy kupuje to, co chce, za kolko chce a kde chce. a bodka.

womankc
23. okt 2015

@junova ja kupujem , čo sa mi páči + cena , najčastejšie nejaké akcie , mám rada HM, aj TESCO aj LIDL mám veľmi rada a kúpim aj značku, aj na bazáriku aj v sekáči podľa toho čo a za akej situácie , najčastejšie využívam výpredaje a riadim sa tým čo sa mi páči

natalym
23. okt 2015

@junova Ja by som povedala len jedno: Máš blbé kamošky. 😉

celasapremenim
23. okt 2015

@nyusika kazdy zreje a niekto to ani nestihne :D

celasapremenim
23. okt 2015

@junova to je akoze kamoska? si najdi nejaku normalnu :D

alaguema
23. okt 2015

@nyusika ja ťa neodsudzujem, mala som aj drahšie 😀 Našťastie ma to prešlo. Teraz by som topánky za 300EUR nekúpila z princípu. U iných mi to ale nevadí 😉 Nech každý kupuje čo chce. A na margo témy, ja nemám dojem, že by zakladateľka kritizovala, aspoň som si nevšimla.

nyusika
23. okt 2015

@alaguema ona nekritizuje, len dava zbytiocne verlky doraz na nieco, co problem mozno nie je.

inull5
23. okt 2015

@celasapremenim vieš čo,ja som ju nevidela len ma napadla taká kombinácia..ja mam tiež rada pekne oblečenie, ale riešiť značky,či má dieťa také či také mi príde choré..ja nám tiež dievčatko, má 4,5 roka a je Jej jedno ci ma tričko za 1 euro,či za 20..pokojne jej dám chlapčenské tričko,hlavne ze jej je v pohode a je šťastná,môže sa hrabať v piesku a ja nerobím paniku že nemôže lebo sa zaspini..malým deťom je to jedno,to len ta sprostá mentalita mamičiek ukazovať na deťoch AHA CO MAM, A TY NEMAS....nech sa tu do mňa hocijaká obuje,aj na mňa naberie,je to tak.. Nemyslím tým mamičky,ktoré síce kúpia.drahšie veci,no neukazuju a nechvalia sa tym v každom rozhovore,pritom nezabudnú povedať koľko daná vec stala, pritom často stojí menej ako povedia..A zbožňujem to,keď každú vec fotila a vytvárajú albumy aký má dieťa "satnicek", co bude nosiť na jar či č zime. Keby mali tieto ženy postihnuté dieťa,či choré,tak majú iné starosti ako riešiť či oblečú decku NEXT či ZARU.
HM sú obyčajne čínske veci,len sa predávajú pod značkou HM..

alaguema
23. okt 2015

@nyusika tak to neviem posúdiť...

sardinka335
23. okt 2015

Inak toto čo tu spominame ze ,,značky,, tak to su vo vysledku ,,značky,, pre ,,spodinu,,.resp. nižších ,,10tisic,, ako nechcem nikoho uraziť skor ja to tak beriem ze teraz necitim sa nejaka ,,duležitá,, ...lebo to si ako naozaj moze takmer každy kupit niekde v sekači, bazare...ako adidas, nike, puma...a neviem čo ešte ako ja som kupila nike v zlavach v Steifelkonig za 19,90 tak nehovorím ze kazdy na to ma ale vo vysledku to nie je neviem aka mega suma ruinujuca väčšinu slovensých domacnosti ......tak to neberiem ze ,,značka ze ani nedycham,, a pozerajte čo ja má, heč, heč... Pre mna je značka dajme tomu chopard, cartie, hermés, kabelka birkin...chanel a nie tu nejake adidasy ...ako nič proti nim len su značky a ZNAČKY...

inull5
23. okt 2015

@junova ja som to nemyslela na teba,bolo to myslenia všeobecne neboj,ja tiež poznám také ako spomínaš..

inull5
23. okt 2015

@mircalla 80 eur za topánky pre 5 ročne dietaa???? A nie luxusné? No daj link nech sa pobavim. Bola by som zvedavá,koľko mamičiek má na také topánky pre dieťa...

8291
23. okt 2015

@inull5 tiež mi oči vyleteli a prekrútili sa.....

mircalla
23. okt 2015

@inull5 no vidis, cele je to o tom, ze pre niekoho su drahe aj 20 eurove topanky, pre niekoho su 80 eurove topanky smejd.....ako tak citam
To bol len priklad

tilly
23. okt 2015

@bluerose presne ako si pisala o tom dievcatku, co ma znackove veci a je to uplne v pohode dieta, my mame v kolektive par deti, ktorych rodicia su viac ako za vodou a tieto deti nemaju s nicim problem, su v pohode, vobec neriesia veci, su kamaratske, poslusne, vychovane...

tilly
23. okt 2015

@inull5 geox, superfit, bez problemov za 80€

tilly
23. okt 2015

@sardinka335 presnee, znackove veci nie su adidas, nike a pod. znackove su uz tie fakt drahe veci... pre mna je na smiech, ked napr. v bazare niekto napise, predavam znackovu bundu a nakoniec z toho vyjde, ze je to next 😀 pre mna je znackova bunda sportalm, bogner a pod... nie next, hm, lindex...

macik166
23. okt 2015

značkové veci? t.r. nemám ani na vianočné darčeky

bluerose
23. okt 2015

@tilly ved prave, mam taku skusenost nielen medzi detmi, kamaratmi mojho syna, ale aj medzi dospelymi. Ti, co su taki majetnejsi, tych co poznam, tak su srdecni, doprajni, pozicaju bezproblemov peniaze, auto velke na dovolenku, pozvu ta domov a pohostia🙂 kdezto poznam aj taku slabsiu strednu vrstvu a to su ludia lakomi, zavistlivi, naknedlia sa na navstevu k tebe ale k sebe nepozvu atd...

sam2
23. okt 2015

Zi a nechaj zit...u nas fici najme hm, lindex, next, zara....po zlych skusenostiach uz na bazaroch nakupujem co najmenej...topanky zimne tento rok crocs.... je mi vlastne jedno kto do coho svoje dieta oblieka...ja tiez znacky velmi neriesim...riadim sa tym co sa mi paci. Velmi mi vyhovuje stylom zara...Jedine coho sa drzim je ze bojkotujem nakupy z ali a u cinskych obchodnikov......
A tvoje kamosky su max trapne, sorry..ale ked nemaju na znacky komu chcu co dokazovat? Idem nakupim v sekaci znacku a potom idem riesit ze niekto svoje dieta do znaciek neoblieka?a keby nexistovali bazariky tak ako teraz by co robili ony???? Kedze na nove zrejme nemaju..,,ja nemam velmi rada tento snobsky pristup....pride chory a vrcholne trapny

viera27
23. okt 2015

@mircalla prezentovat svoje financie? No praveze cim drahsia kolekcia, tym mensie a nerozpoznatelnejsie logo 😀 (Polo Ralph Lauren vs RL Black Label, Hugo Boss Orange vs Hugo Boss Black, Adidas vs Adidas Stella McCartney atd...).