Mantinel do postieľky

13. jan 2024

Ahojte baby, som.v tomto nováčik. Kúpili sme rastúcu postieľku, ešte tam chyba matrac na foto, ten už máme. Chcem sa spýtať mantinel treba okolo celej postieľky alebo stačí keď bude rebrovane vpredu bez mantinelu? Na foto som ro vyznačila do U červeným mantinel a vpredu modrou tie rebrá tam by nebol? Ci to je blbosť musí byť okolo celej postieľky??? Ďakujem, alebo nejakú inú alternatívu?

nairia
13. jan 2024

ten mantinel je cisto na tvojom uvazeni, ale ja som dala po celom obvode. pokial je ale babatko uplne malinke a este sa nejako nepohybuje, tak netreba nic. dokonca sa pre novorodencov v postielke neodporucaju ziadne zbytocne deky, vyplne atd. z dovodu rizika udusenia. ja som nasej dala mantinel az ked sa zacala pretacat a cestovat po postielke. mozes to este teoreticky poriesit aj valcom/vrkocom, ale ako pisem vyssie, riesila by som to, az ked sa dieta bude pohybovat po postielke, nech sa tam neotlka zbytocne 😅

kati301
13. jan 2024

Mantinel úplne stačí keď sa dieta začne aktívne pohybovať teda taký 5-6 mes, zatiaľ sa nemá ako udrieť a aj bezpečnejšie to je, hlavne pri malom bábätku. A aj potom kúpiť čo najtenší, žiadne hrubé vrkoce a podobne.. mne mala spávala prvého pol roka v hniezde v postielke, tam bola po bokoch výplň že keby sa náhodou udrela a zároveň aj dostatok miesta ak by sa pohla aby nebola hneď pri tej vyššej časti, aby tam nemohla zaboriť tvaricku.

anjelicek26
13. jan 2024

Ja by som dala cely mantinel okolo.. ono take male ked sa tam vala, tak si trepne rovnako hlavu o tycky, ako o dosku...