icon

Máte skúsenosti s nákupmi oblečenia z čínskych e-shopov?

maata12
17. aug 2012

Ahojte 😉
Skúšali ste si už objednať nejaké detské oblečenie z čínskych e-shopov? Ja si práve pozerám jednu stránku, len mi nie je jasné, kde sa udáva veľkosť a farba, lebo v ponuke to nie je kde zadať.. A taktiež to ich číslovanie napr. 100,110... to je zrejme podľa výšky dieťaťa, len som si neni istá...
Ďakujem za Vaše postrehy 🙂

kuwait
27. mar 2013

moon1979 ano niektore znackove veci sa siju v Cine ale ich kvalita je uplne ina nez tie veci ktore su cele vyrobene v Cine a preco je to tak?Lebo tie znackove veci sa len siju tam z materialov ktore boli vyrobene inde a ich kvalita zodpoveda zapadnej znacke,oni maju fabriky nielen v Cine ale aj v EU v Rumunsku,Bulharsku byvalych krajinach Juhoslavie lebo je tam lacnejsia pracovna sila aj ked teda musim povedat ze veci site v Cine niesu perfektne maju chyby v stehoch a strihani preto sa do butikov na zapadny trh nedostanu iba do outletov alebo na trh v Azii a Afrike ,mozno na Slovensko.Nevidela som teda Versace site v Cine nikde v EU ale na strednom vychode ano a bol to Versace butik nie nejaky fake shop tie iste veci som videla v Tasliansku a boli site v roznych statoch EU,takze aby sme sa zbytocne nevytesovali ze vsak vsetko je aj tak site v Cine

nellyza27
30. mar 2013

@maata12 ahoj, prosim ta a neplatila si nejake clo ked si objednavala cez aliexpress?

sharmana
30. mar 2013

@babika4590 ak platiš prevodom z banky, je to zahraničny prevod v dolaroch, banka ti vyrubi poplatok cca 10 eur, z uctu sa ti stiahne podla vymenneho kurzu dana suma v eurach..

sharmana
30. mar 2013

http://www.colnica.sk/dokumenty/pobocky/5251/Ná...

do 45 eur ceny tovaru pri neobchodnom styku neplatíte DPH... t.j. ak to posielaju tebe ako fyzickej osobe... Mne balik otvorili, netuším či v nom bola faktura, lebo ja som ju tam po otvorení nemala a aj tak mi nevolali z colnice a normálne to len prelepili že preclene a nič som neplatila.. ale ja by som splnala tú sumu oslobodenú od DPH..

@nellyza27 ja som objednavala z aliexpress, síce len raz, ale zatial to dopadlo dobre.. clo platíš iba ak je to tovar nad 150 eur... DPH platíš ak je to obchodný styk tak za tovar nad 22eur, ake je to neobchodný styk, čiže si kupuješ ako fyzicka osoba, tak za tovar nad 45 eur...

misiaksl
2. apr 2013

@sharmana Ahoj, teraz som si objednala z tejto stránky prvý krát a nejako nemám z toho dobrý pocit .-) Pri objednávake mi naskočilo toto Extend Processing Time alebo Cancel Order. Nevieš, čo mám s tým robiť? Mám zrušiť objednávku, lebo nerozumiem, čo to je ☹ dakujem

nellyza27
2. apr 2013

@maata12 ahoj, prosim ta, uz sa ti stalo, ze ti balik z aliexpress neprisiel?

sharmana
3. apr 2013

@misiaksl Extend Processing Time znamená, aby si predlžila dobu spracovania, teda kým ti príde ten tovar, lebo tam je lehota dokedy ti má prísť tovar, ked ti však do konca tej lehoty nepríde a ty nebudeš namietať, že tovar nedošiel, tak aliexpres automaticky vyhodnotí, že si tovar už dostala a vyplatí predajcovi sumu za tovar... ty totiž neplatíš priamo predajcovi, ale je to na účte aliexpres a ten vypláca až po tvojom potvrdení, že si dostala tovar v poriadku... Cancel order je zrušiť objednávku a to by si mohla v prípade, že by ti napísal predajca, že tovar nemá, alebo že mu príde velmi neskoro... každopádne komunikuj s predajcom, kedy ti tovar pošle a tam budeš mať aj uvedené stav objednávky, ten sleduj.. Ja som napríklad predlžila tu dobu, lebo som objednávala pred začiatkom nového čínskeho roku a nebola som si istá, či stihne predávajúci poslať poštu, oni ju mali potom zatvorenú...

misiaksl
3. apr 2013

@sharmana pánečku, to mám teraz akože predĺžiť ten čas? alwe ja som nikomu nič nenapísala, len som to objednala. Takže z toho mi vyplýva, že mám ešte aj predajcovi napísať len som zvedavá ako, ked neviem po anglicky .-) no super

nellyza27
5. apr 2013

@sharmana ahoj, prosim Ta a mozem si nejak sledovat kde je tovar, dnes mi napisali mail, ze tovar sa odoslal

luciferix
5. apr 2013

@nellyza27 objednávala si s číny? možes bud na slovenskej poste (sledovnanie zasielok) alebo dnes som objavila toto
http://track-chinapost.com/startairmail.php
ale zvykne to kus neskor nabehnut, podla toho kedy to daju oni do systému

sharmana
5. apr 2013

@nellyza27 ked si otvoríš details,tak tam si pozri tracking number a sleduj kludne aj na slovenskej pošte, ked to príde na SK, tak tam budeš mať krásne napísané,kde to je, či už to bolo na colnici a podobne...

nellyza27
6. apr 2013

@sharmana dakujem velmi pekne

nellyza27
6. apr 2013

@luciferix dakujem

nellyza27
6. apr 2013

@luciferix vobec nic mi zatial nenaslo, to tam este nemusi byt nahodene? objednavala som takto prvy krat, tak sa v tom nevyznam

luciferix
6. apr 2013

@nellyza27 skus o par dni, alebo kludne každý den 😀 ja som objednávala pred včerom a na jednom mi už ide tracking číslo a na druhom nie,,ale zas co som objednávala ešte v apríli ( to už každú chvílu čakám) tak mi 3 čísla vôbec nešli, ostatné v pohode,,som napísala predávajúcim tak mi odpísli, že to je v poho, nech skusim neskor,,no jedno mi už ide, ostatné 2 dnie, tak uvidíme

nellyza27
6. apr 2013

@luciferix a uz sa ti stalo, ze ti nieco neposali? Mne vcera prisiel mail, ze uz to bolo odoslane, tak tiez som zvedava

luciferix
6. apr 2013

@nellyza27 no objednávala som 13.3 po 1x, tak zatial cakám

nellyza27
6. apr 2013

@luciferix a ked tam ma to cislo RB388...atd to si mam zadat do tej stranky co si mi poslala link a podla toho budem vediet, ze uz to ide alebo ako? A co si objednavala ak sa mozem opytat?

luciferix
6. apr 2013

@nellyza27 ano to cislo zadas bud na tu stranku co som dala linky alebo na www.posta.sk a tam sledovanie zasielok ( ale nabehne to až neskor, tak sa nelakaj že to tam este nie je) ja som objednávala pre moje baby zatial veci,,

nellyza27
6. apr 2013

@luciferix dakujem velmi pekne, ze mi tak ochotne radis

luciferix
6. apr 2013

@nellyza27 😀 v pohode,,ja som sa tiež pýtala 😀

jelinka
8. apr 2013

Baby chcela by som si nakúpiť nejaké veci zo stránky dhgate.com ale neviem kolko stojí poštovné ako je to s tým preclievaním. vie mi niekto poradiť?

misiaksl
15. apr 2013

@luciferix Ahoj, chcela som sa opýtať na to podacie číslo. Ak mi naskočilo, že 8.4. bolo na SK, tak kedy mi to asi tak doručia? Trvá to dlho? Dakujem 🙂

luciferix
15. apr 2013

@misiaksl už by ti to malo prísť,,nepíše ti že prešlo colnicou a tak? ja som si tam na www.posta.sk potom nastavila pri sledovaní zásielok nech mi chodia na mail,,
aha 21.03.2013 18:21 Zásielka podaná na pošte
05.04.2013 17:42 Výstup z krajiny podávateľa
11.04.2013 08:05 Vstup do krajiny prijímateľa
12.04.2013 15:42 Výstup zásielky z colnice
15.04.2013 07:15 Zásielka prevzatá na doručenie
15.04.2013 13:10 Zásielka doručená adresátovi

javalla
15. apr 2013

@luciferix ahoj a keď píšeš predávajúcemu tak v angličtine?

luciferix
15. apr 2013

@javalla ano v angličtine,, ja osobne ale za pomoci prekladaca,,lebo anglinu neovládam,,ale dalo sa vždy dohovorit

misiaksl
15. apr 2013

@luciferix jej dakujem 🙂 ja som nevedela, že sa dá také niečo aktivovať. Teraz som to aktivovala, tak počkám, či mi niečo príde 🙂 Dakujem za radu

bibio
18. apr 2013

@luciferix @sharmana @nellyza27... Baby, platili ste na Ali debetnou kartou, či kreditnou? Lebo v podmienkach majú, že platby debetnými kartami nevedia spracovať. Doteraz som kreditku odmietala, teraz nad ňou začínam uvažovať 😕

sharmana
19. apr 2013

@bibio kedže mám len debetku a tou sa platiť nedá, tak som robila platobný príkaz cez internetbanking= zahraničný prevod... tiež nechcem kvôli zopár nákupom kreditku..

bibio
20. apr 2013

@sharmana zdá sa, že mi prešla platba debetkou, tovar mám odoslaný. Bankový prevod by tovar značne predražil, objednala som do 20 USD pre začiatok🙂 Inak istá banka ponúka kreditky už od 1 Eura za mesiac🙂