icon

Máte skúsenosti s nákupmi oblečenia z čínskych e-shopov?

maata12
17. aug 2012

Ahojte 😉
Skúšali ste si už objednať nejaké detské oblečenie z čínskych e-shopov? Ja si práve pozerám jednu stránku, len mi nie je jasné, kde sa udáva veľkosť a farba, lebo v ponuke to nie je kde zadať.. A taktiež to ich číslovanie napr. 100,110... to je zrejme podľa výšky dieťaťa, len som si neni istá...
Ďakujem za Vaše postrehy 🙂

deny3
16. okt 2013

@meolor včera mi prišiel balík, ktorý som objednala 10.9., takže vyše mesiaca, tiež som objednávala prvý krát, poštovné zadarmo, určite objednám aj druhý krát.

meolor
16. okt 2013

Ach, ďakujem.Už som myslela, že len ja tu chcem ušetriť na poštovnom a ktovie čo mi pošlú. Aj keď to ma tiež môže prekvapiť, lebo niektoré veľkosti som fakt len odhadovala 🙂

maculienocka
22. okt 2013

Ahojte, ja som si asi pred mesiacom objednala nejake vecicky z aliexpressu za 135 eur. Predajca mi to rozdelil do dvoch balikov. Prvy v pohode prisiel, no druhy mi zadrzali na colnici a chceli doklady o kupe. Tak som im poslala kopiu objednavky a na druhy den mi prisiel mail, ze sa jedna o falzifikat a moze mi byt udelena pokuta do 3000 eur. Tak som radsej zasielku odmietla prijat. Oni vraj balik poslu spat predajcovi. Nemate prosim niekto podobnu skusenost? Uz svoje peniazky neuvidim, ci ich mozem ziadat od predajcu, nakolko sa jednalo o napodobeniny?...vopred dakujem za pomoc

kuwait
22. okt 2013

@maculienocka skus napisat predajcovi ze predava napodobeniny ze ti to colnica zadrzala a ze ak ti nevrati peniaze skontaktujes admina aliexpresu,mozno budes mat stastie a peniaze ti vrati

maculienocka
22. okt 2013

@kuwait Dakujem za radu....vyskusam...snad budem mat stastie.

dula6
29. okt 2013

Ahojte. Zaciatkom oktobra som si objednala oblecenie z jedneho cinskeho eshopu. Vybrala som si 6 veci, potvrdila objednavku, hned aj zaplatila. Az potom som sa zacala o tuto tematiku blizsie zaujimat na nete, ja hlupa :D Samozrejme ze som zistila, ze mi bude vymerana DPH, clo nastastie nie lebo som nemala nad tu hodnotu 150 e. Ok. Dala som si dorucenie kurierskou firmou FedEx. Mala som cislo zasielky, mohla som si kazdy den skontrolovat, kde sa nachadza. Do BA prisla za tyzden. Presne tyzden na to ako som objednavku odoslala a zaplatila, mi volal typek z FedExu, ze colny urad zadrzal moj balik a bude vymerana DPH. Volali mi prave o ni preto, lebo ze ma mozu zastupit v colnom konani, ak by som nemala moznost prist vybavit to osobne. Samozrejme za poplatok. Co som mala robit, som od Kosic, nebudem sa trepat do BA, ak mi to tam mozu oni vybavit. Vyslo by ma to s cestou urcite drahsie. Ale vtedy uz som mala nervy, ze sa to cele komplikuje. Nevedela som, ci je ta firma doveryhodna, kedze odo mna chceli kopiu OP, aj splnomocnenie. Zas som si sadla za pc a hladala. Nasla som viac nazorov, ze su spolahlivi, ibaze si treba priplatit. To mi uz bolo jasne. Sla som do toho a poslala im vsetko, co chceli. Tyzden zas trvalo, kym mi balik dorucili. Tesila som sa jak blcha. Pri otvarani vsak prislo sklamanie. Mala som objednane mikiny, teplakove nohavice, svetre aj jedny saty. 3 zo 6 veci boli bez visacky, vyzeralo to velmi smejdovo. Da sa to zehlit? Pri akej teplote sa to ma prat? Nic. Saty dokonca vobec nezodpovedali tym, ktore boli na fotkach v eshope. Latka, vzor aj strih, vsetko nula bodov. Latka cista umelina, ze normalne pocut, ako to sumi ked ich mam na sebe a sa hybem. Strih, no na boku taky rozparok, az mi nohavicky vidiet. Na fotkach to tak nebolo. Rukavy mikin su kratsie, nez by bolo treba, nohavice takisto. Z celej kopy tychto handier som spokojna iba s jednou mikinou. O tom, co tie latky mozu obsahovat, radsej ani nehovorim. Vsetko som dala do pracky, ale to mi velmi asi nepomoze. Ze som na to skor nemyslela.
Moja rada pre vas, nakupujte radsej to, co si mozte odskusat, alebo ak uz chcete zo zahranicia. tak nie z cinskych eshopov. Mozno by sa vam zdalo, ze za taku cenu ani kvalita nebude bohviejaka, ale ak sa potrapite s colnicou a dorucovacimi sluzbami, nakoniec vas to vyjde ajtak rovnako, ako keby ste kupovali niekde na okoli z bezneho obchodu.
Este jedna vec. Neviem, ako je mozne, ze tu v tejto teme nikto nevyjadruje svoju nespokojnost, co sa kvality oblecenia tyka.

julinkaz
5. nov 2013

ahojte, chcela by som sa opýtať, kedy asi môžem očakávať balíček, keď mi už píše, že balík opustil colnicu a je v preprave? Ďakujem veľmi pekne 🙂

julinkaz
5. nov 2013

@deny3 a si spokojná s kvalitou?

spilo1
5. nov 2013

Ahojte, ja som tiež ešte v septrembri objednala mužovi tričká, celá vytešená som ich ešte mužovi ukazovala, aké sú krásne, 100% bavlna, muž natešený so mnou, aký bude fešák 😉. Tričká prišli do troch týždňov od zaplatenia a to čo ma čakalo, no poviem vám - hrôza. Tričká okolo bavlny ani nešli, strih šitý asi na kolene, vpredu kratšie ako vzadu, nitky povolené, muž keď to uvidel, zjazdil ma ako ...., a odvtedy som odprisahala, že už nikdy neobjednám nič z čínskych stránoch alebo aliexpresu.......Už kupujem iba moje overené značky 😉)))

deny3
5. nov 2013

@julinkaz áno, objednala som pre malého vetrovku, bála som sa, či sadne veľkosť, ale napodiv všetko ok. Vetrovku bude malý v zime nosiť, tak potom tu aj pridám foto v nej.
Čítam tu posledné príspevky, nespokojnosť, no neviem, asi je to lotéria, predsa len, aj u nás u číňana občas človek natrafí na celkom dobré kúsky. A asi je potrebné sledovať recenzie na predávajúceho.

julinkaz
6. nov 2013

takže dnes mi prišla mikinka objednaná 07.10. a musím povedať, že je nádherná, ani som nečakala, že budem taká spokojná 🙂 môj princ nosí veľkosť 104 a mikinu som mu objednala 120, a je dobrá 🙂 akurát v ten istý deň som objednala ešte jednu súpravičku pre moju princezničku a tá mi ešte stále neprišla, nemáte niekto s tým skúsenosti? Ďakujem pekne 🙂

mia6012
Odpoveď bola odstránená
smejko97653
8. nov 2013

maata12 prosim vas...Ako najdem toho predajcu na aliexpress?.On mi v pohode posle v tom baliiku fakturu ze 20€ a colnica to bude brat v pohode?

zuzkat1
8. nov 2013

Baby... Tak ja neviem ale Ved v obchodoch sa da kupit tolko peknych a celkom lacnych veci... Objednavat z ciny ktovie co... To su vyhodene peniaze..

tinus248
10. nov 2013

na stranke aliexpress.com predavaju taktiez rozny predajcovia a nemusis robit "bulk orders" vela z nich predava po 1. kuse....

julinkaz
12. nov 2013

baby prosím poraďte mi, píše mi, že balík bol 15.10. podaný na pošte a odvtedy nič, čo mám robiť? Ďakujem veľmi pekne.

deny3
12. nov 2013

@julinkaz skús sledovať zásielku podľa čísla cez posta.sk. A to bol 15.10. podaný na pošte v Číne? pri poštovnom zadarmo píšu, že dodacia lehota 15-60 dní, takže ešte je čas na doručenie. Ja som včera objednala autíčka pre malého, tak som zvedavá, čo budú zač.

julinkaz
12. nov 2013

@deny3 mne uz jedna krasna mikinka pre synceka prisla a tiez bola objednana toho 15tehi, tak uvidime, dufam, ze to pride☹ dakujem🙂

katikas
14. nov 2013

@deny3 Ahoj,skusila som si aj ja 1.krat objednat 1 vec pre drobca na skúsku z Aliexpress minuly tyzden.Platbu som zadala cez Visa kartu,uz mi aj strhlo peniaze z uctu.Nasledne za par dni mi prisiel mail z Aliexpress s cislom mojej objednavky a dolu v ramceku,ze Potvrdenie objednavky.Mam prosim na to teraz kliknut akoze potvrdit?Alebo sa to potvrdzuje,az ked mi tovar pride?Lebo som z toho jelen,dik moc za info 🙂

deny3
14. nov 2013

@katikas až ked príde tovar, teraz len čakaj. A čo si kupovala malému,oblečenie či hračky?

katikas
14. nov 2013

@deny3 dik moc,lebo uz som to chcela odkliknut.Taku teplakovu supravicku,aj velkost som si len tipla v.5,nosi mi v.104,tak uvidim,snad male to nebude,vascie byt moze.

maculienocka
19. nov 2013

@kuwait Dakujem za pomoc. Predajca mi peniaze vratil. Trvalo to asi tyzden.

kuwait
19. nov 2013

@maculienocka tak je dobre

luslus
19. nov 2013

ja som si raz objednavala suknu z aliexpres. katastrofa....cakala som na nu 3 mesiace, suknu som ledva na seba navliekla a to som si objednavala najvacsie cislo! sitie uplne hrozne, proste sukna moze ist do kosa. ale kamaratka si odtial objednava asi kazdy mesiac a ma fakt nadherne veci, ktore tu na SK nema nikto (saty, bluzky, tricka, bizuteriu...) a vzdy jej to pride max do 1 mesiaca

miseles
19. nov 2013

@blondiee83 mozem sa opýtať na tu vašu postel? z akej stranky ste kupovali? a na colnici ste museli platit aj clo aj DPH, nie? dakujem za odpoved

miseles
19. nov 2013

@luslus a vies aj nejakého spolahlivého predajcu, co od neho kupuje kamoska?

luslus
19. nov 2013

ona kupuje zakazdym od ineho, uz som sa jej na to pytala 🙂 co sa jej paci to kupi. neviem preco mne to trvalo tak dlho. ja som si to stale kotrolovala podla toho cisla pod akym to posielali a stale to bolo v cine raz v jednom meste, ptoom v druhom, zas sa to vratilo do prveho a zrazu po 3 mesiacoch mi to prislo domov ale svietilo mi stale, ze to je v cine

blondiee83
19. nov 2013

@miseles Ahoj, zalezi od toho, ako si dohodnes s predajcom - ak sa dohodnes na takej cene, ktora je nizsia ako ta, z ktorej sa vypocitava clo a dph (napr. vzorka), tak clo a dph paltit nebudes.
Dalsia vec, pri velkych polozkach (ako ta postel) je clo a dph to najmenej - velmi vela vyjde doprava. nas vysla 3nasobok ceny postele.

stanislavao
19. nov 2013

cinske veci - objednane z cinskych stranok su povacsine kvalitou take, ze po 2-3 praniach vyblednu. velkostne to vobec nesedi s nasimi, treba aj o 2 cisla vacsie. teplakove supravy maju 3/4 teplaky, co sa u nas nenosi. objednavala som niekolko krat. "smolkovske" ciapky boli uzasne, drzia tvar, nezmolkuju, teplakove supravy nam nesli prevliect cez hlavu a teplaky boli kratke. nikdy som neplatila ziadne clo, ani postovne. dodanie bolo cca mesiac, ale teraz cakame na jeden balicek z dhgate.com uz od septembra, skoro 2 mesiace a balik neprisiel. dufam, ze viac odtial nic neobjednam. neoplati sa to. u nas mame krasne veci v C&A, H&M, Next, TU a ine znacky s ktorymi som spokojna.

miseles
19. nov 2013

@blondiee83 dakujem za odpoved. a z akej stranky ste to objednavali? mozes IP, presne podobnu postel máme vyhliadnutu tu u nás, ale ta cena je masaker. Nebali ste sa ze ci Vám to príde v pohode? ze ci sa neoklamete kvalitou?