Matrac od narodenia do troch rokov
Prosím vás o radu chcem kúpiť matrac od 0-3 r ale neviem aký je dobrý.. či kokosové latexové studená pena prosím kto má skúsenosti aké napíšte som zúfalá prečítať som mnoho blogou ale mám len zmätok ďakujem
také dieťa, to máš úplne jedno, má do 15 kíl, je úplne zbytočné investovať do neviem akého matraca, ktorý ti X-krát ociká, ovracia atď.
Ideálne niečo penové so snímateľným prateľným poťahom pre prípad nehody. radšej potom investovať do kvalitného do veľkej postele.
my mame penove..u svokry je kokosovy s pohankovou druhou stranou a ke tvrdy ako beton...mala tam mozno spala raz aj to mi jej bolo luto..
@hettinka presne sme takto rozmýšľali aj my....
ortoped povedal kokosovy, tak mala aj dcera a ma aj syn
Ďakujem vám a kokosový celý?..alebo len plátne ako keby či mix kokos a niečo napr molitan ?nechcem aby mala hoci čo keďže je dosť dôlezite nacom spí prespí prvý rok skoro celý 😅 a bojím sa aby nebol prelezany po nejak krátkej dobre či tvrdý extra alebo taký zlatý stred ďakujem
@ina26 tak tomu ver, že bábo matrac nepreleží. Aj keby malo just 13 kíl v roku (ako náš valibuk).
Ten kokosový, to máš take jadro a obalené je to molitanom a na tom poťah.
Je jasné, že každý chce pre dieťatko len to najlepšie a na tom bohatnú istí podnikavci, ktorí mladým mamičkám nahovoria, že treba hento-tamto v prémiovej kvalite. Naši mali matrac ten najlacnejší penový a netrpeli. Staršia aj tak v postielke absolútne nechcela byť a spávala nakoniec medzi nami v posteli. Mladší spával v postieľke do 2,5 roka a matrac nepreležal.
Inak, my máme aj do veľkej postele molitanové matrace pre seba aj deti, to kokosové jadro nie je bohviečo, je to tvrdšie a časom sa deformuje, akoby zvlní.
@ina26 my mame obycajny z Ikea stal 35e. A mala tam spi spokojne.
@hettinka ani nasa veru v prvom roku postirlke a matracu moc nrublizila :D prvy rok zivota spala 4 mesiace v postielke a to iba v noci
Doma ma dcera v postielke kokosovo pohankovo neviem aky. Je to tvrde, ale na takom sa jej spi najlepsie. Vobec necitit, ze na tom spava 3,5 roka, takze to zuzitkuje raz aj druhe dieta. Ale ked ideme na dovcu a spi v hotelovej cestovnej postielke na nejakom molitanovom matraci, nevidim vyrazny rozdiel v kvalite spanku, takze ak nechcete investovat, postaci Vam na dobry spanok aj matrac z ikey 😁
Pre babatka je lepsi tvrdsi matrac. Kvoli zaboreniu tvaricky do makkeho, a hrozbe udusenia. Ine je, ked na matraci lezi 60kg clovek, a ine ked 5kg mrnatko. Pamatovu penu vobec nie, to sa do 3r neodporuca.
A nezabudni na nepremokavu podlozku, alebo plachtu. Ogrcka, precika.... A molitanovy matrac sa akotak vycistit da (ako spongia), kokosak a pohanku mozes znicit.
Ďakujem veľmi pekne všetkým😆 ešte otázka hrubka je nejaká dôlezita koľko by to malo mať ideál cm
My sme kúpili mix molitan a kokos a s aloe vera, v predajni to odporúčali, tak uvidíme ☺️
@ina26
http://www.matracentrum.sk/faq/
tu napíš svoju požiadavku
Máme Dormeo detský. Má snímateľný poťah, ktorý zároveň nepremokne, toto je jediná výhoda. Inak obyčajné dve peny zlepené dokopy. Dostali sme ho, takže neriešim. Cena cca 100e, za tie prachy nic moc.
Ahojte baby, prosim, tie co maju kokos pohanku matrac, kupila som nedavno taky typ matraca, este nie je rozbaleny v postielke ale nasla som nedavnu diskusiu tu na mk, ze v tomto type objavili malych chrobacikov. Ma tu s tym niekto skusenost? Neviem teraz uprimne co s nim mam robit, ci sa ho zbavit alebo to boli ojedinele pripady... Vdaka za kazdu odpoved https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybavicka/pozor-na-pohankove-matrace-nasla-som-v-nich-chrobaky/

@ina26 ahoj my sme malemu kupili kokosovy a sme snim uplne spokojni ;) stal nas asi 20 eur a je super 🙂 Aj my sami mame kokosaky a vyhovuju nam ;)