icon

Matrac od narodenia do troch rokov

ina26
5. feb 2018

Prosím vás o radu chcem kúpiť matrac od 0-3 r ale neviem aký je dobrý.. či kokosové latexové studená pena prosím kto má skúsenosti aké napíšte som zúfalá prečítať som mnoho blogou ale mám len zmätok ďakujem

slamka555
5. feb 2018

@ina26 ahoj my sme malemu kupili kokosovy a sme snim uplne spokojni ;) stal nas asi 20 eur a je super 🙂 Aj my sami mame kokosaky a vyhovuju nam ;)

hettinka
5. feb 2018

také dieťa, to máš úplne jedno, má do 15 kíl, je úplne zbytočné investovať do neviem akého matraca, ktorý ti X-krát ociká, ovracia atď.
Ideálne niečo penové so snímateľným prateľným poťahom pre prípad nehody. radšej potom investovať do kvalitného do veľkej postele.

lavieenrose
5. feb 2018

my mame penove..u svokry je kokosovy s pohankovou druhou stranou a ke tvrdy ako beton...mala tam mozno spala raz aj to mi jej bolo luto..

deti95060810
5. feb 2018

@hettinka presne sme takto rozmýšľali aj my....

katka1981
5. feb 2018

ortoped povedal kokosovy, tak mala aj dcera a ma aj syn

ina26
autor
5. feb 2018

Ďakujem vám a kokosový celý?..alebo len plátne ako keby či mix kokos a niečo napr molitan ?nechcem aby mala hoci čo keďže je dosť dôlezite nacom spí prespí prvý rok skoro celý 😅 a bojím sa aby nebol prelezany po nejak krátkej dobre či tvrdý extra alebo taký zlatý stred ďakujem

hettinka
5. feb 2018

@ina26 tak tomu ver, že bábo matrac nepreleží. Aj keby malo just 13 kíl v roku (ako náš valibuk).
Ten kokosový, to máš take jadro a obalené je to molitanom a na tom poťah.
Je jasné, že každý chce pre dieťatko len to najlepšie a na tom bohatnú istí podnikavci, ktorí mladým mamičkám nahovoria, že treba hento-tamto v prémiovej kvalite. Naši mali matrac ten najlacnejší penový a netrpeli. Staršia aj tak v postielke absolútne nechcela byť a spávala nakoniec medzi nami v posteli. Mladší spával v postieľke do 2,5 roka a matrac nepreležal.

Inak, my máme aj do veľkej postele molitanové matrace pre seba aj deti, to kokosové jadro nie je bohviečo, je to tvrdšie a časom sa deformuje, akoby zvlní.

aleshka_supermama
5. feb 2018

@ina26 my mame obycajny z Ikea stal 35e. A mala tam spi spokojne.

lavieenrose
5. feb 2018

@hettinka ani nasa veru v prvom roku postirlke a matracu moc nrublizila :D prvy rok zivota spala 4 mesiace v postielke a to iba v noci

evitka83
5. feb 2018

Doma ma dcera v postielke kokosovo pohankovo neviem aky. Je to tvrde, ale na takom sa jej spi najlepsie. Vobec necitit, ze na tom spava 3,5 roka, takze to zuzitkuje raz aj druhe dieta. Ale ked ideme na dovcu a spi v hotelovej cestovnej postielke na nejakom molitanovom matraci, nevidim vyrazny rozdiel v kvalite spanku, takze ak nechcete investovat, postaci Vam na dobry spanok aj matrac z ikey 😁

kengurica
5. feb 2018

Pre babatka je lepsi tvrdsi matrac. Kvoli zaboreniu tvaricky do makkeho, a hrozbe udusenia. Ine je, ked na matraci lezi 60kg clovek, a ine ked 5kg mrnatko. Pamatovu penu vobec nie, to sa do 3r neodporuca.

kengurica
5. feb 2018

A nezabudni na nepremokavu podlozku, alebo plachtu. Ogrcka, precika.... A molitanovy matrac sa akotak vycistit da (ako spongia), kokosak a pohanku mozes znicit.

ina26
autor
5. feb 2018

Ďakujem veľmi pekne všetkým😆 ešte otázka hrubka je nejaká dôlezita koľko by to malo mať ideál cm

zazrak1991
6. feb 2018

My sme kúpili mix molitan a kokos a s aloe vera, v predajni to odporúčali, tak uvidíme ☺️

dominika6
6. feb 2018

@ina26
http://www.matracentrum.sk/faq/

tu napíš svoju požiadavku

ivanamyl
6. feb 2018

Máme Dormeo detský. Má snímateľný poťah, ktorý zároveň nepremokne, toto je jediná výhoda. Inak obyčajné dve peny zlepené dokopy. Dostali sme ho, takže neriešim. Cena cca 100e, za tie prachy nic moc.

bkiddo
31. júl 2018

Ahojte baby, prosim, tie co maju kokos pohanku matrac, kupila som nedavno taky typ matraca, este nie je rozbaleny v postielke ale nasla som nedavnu diskusiu tu na mk, ze v tomto type objavili malych chrobacikov. Ma tu s tym niekto skusenost? Neviem teraz uprimne co s nim mam robit, ci sa ho zbavit alebo to boli ojedinele pripady... Vdaka za kazdu odpoved https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybavicka/pozor-na-pohankove-matrace-nasla-som-v-nich-chrobaky/

bkiddo
Autor odpoveď zmazal