Môže dieťa prechladnúť, keď štvornožkuje po zemi v tomto počasí?
Ahojte, mozno blba otazka, ale nie som si uplne ista 🙂 Moja dcera ma 1,5r este sama nechodi, ale hrabe sa z kocika von a chcela by sa hrat na zemi s kamienkami a pod. Vzdy je oblecena v termo pradle a lyziarskej kombineze zo specialneho materialu, ale aj tak sa bojim, aby neprechladla, mala som problemy s mocovymi cestami a predstava, zeby to dostala aj ona ma desi. Nechavate sa hrat deti na zemi vonku, ked je cca 10 stupnov? Ochoreli vam z toho🙂
@evittam ked je vonku 10 stupnov tak ma oba termopradlo a kombinezu, osvedcilo sa mi to, nebyva ani spotena, ani studena. Kombineza je tenka, ale tepla. Nemam rada, ked jej dieta babusene. Mala vyzera byt spokojna, dobre sa jej v tom hybe a nie je jej ani zima ani extra teplo 🙂
Nenechala by som dieta sediet vonku na zemi v tomto pocasi...nech je naobliekane ako chce,zem je studena...
Ak sa chce hrat s kamienkami tak ju posad na nejaku podložku
Napr na polystyrén ci na penovú kocku
Ine je napr stvornozkovat po zemi sko sedieť s lopatkou di naberať kamienky
A to ja teda nie som typ háklivej matky
Ja by som dieta nedavala stvornozkovat na zem ani keby bolo teplo, ked si predstavim, co vsetko tam moze byt, nemala by som na to odvahu
Stvornozkovanie by som velmi neriesila, ved sa hybe. Ak si obcas na chvilku sadne, tak to ju ochrani aj plienka. Ak sedi dlhsie a hra sa, tak na podlozku.
@moni244 Nas stvornozkoval vsade - centrum mesta, letisko ... Dieta chce objavovat svet, tak nech objavuje. Ruky sa umyju, oblecnie vyperie. Jedine som davala pozor, aby ho nepristupili ludia. Myslim, ze taka spina este nikomu neublizila. Spinave dieta = stastne dieta = stastny rodic. 🙂
myslim ze je to v pohode🙂 ja obliekam maleho do termopradla a lyziarskej supravy ked sme na horach. urcite ti neprechladne👍
Mam rovnako stare dieta a tiez este nechodi ,my sa vonku pohybujeme len v kociku.ani ma nenapadlo dat ju na zem,lebo ona vsetko dava do pusy a oblizuje prsty.zatial z kocika nevylieza,ale viac koli spine ako koli chladu .
moj maly bol tiez taky, ze v kociku nevydrzal a davalo som ho stvronozkovat aj po trave, chodniku atd...a rovnako aj malu. ked su dobre oblecene tak preco nie? lepsie mat spokojne dieta na trave ako uplakane v kociku 🙂 asi by som sa len ubezpecila aby nesedela na studenej zemi ( s chlapcami je toto jednoduchsie) a obliekat podla toho ake to je dieta. Ja mam dvoch a ti su odlisni este aj v obliekani. chalan nesmie byt naobliekany lebo to neznasa- je dost aktivny a poti sa no a baba je zasa taka teplomilna 😅 ta musi mat sucho a teplo 😎
podla mna by si ju nemala davat na zem stvornozkovat,zem je studena.hovori sa,ze kym je v mesiaci pismeno r ,tak sa nema sadat na zem.takze az maj...skor ju stavaj na nozky nech skusa,za rucicku
Na zem by som nedavala. Ale take rady, ze nech skusa chodit za ruku, to nepocuvaj. Vodenie za ruky je pre dieta velmi skodlive na chrbticu. Tajze skor nosit, v kociku alebo na hojde, kym je zima. Alebo fakt nejaku podlozku...
@rhiannon moj syn zacal chodit uz v 11mesiacoch.nenutila som ho.sam zacal stvornozkovat,potom si sadal sam ,potom sa staval sam,a nakoniec skusal okolo nabytku,vtedy som mu podala ruku,ked chcel len kusok prejst.on sa sam pustal.ja si myslim,ze aj jej dcerka sa uz stavia a skusa sa pustat.preto som to poradila,aby odviedla jej pozornost,ked chce vonku stvornozkovat

@evitka83 Prepáč, ale tvoje dieťa je oblečené v termo prádle - potom neviem v čom a na tom má ešte špeciálnu lyžiarsku kombinézu a vonku je 10 stupňov? Chápem tvoje obavy, ale takýmto spôsobom len docieliš, že bude možno chorľavejšia, ale to už je tvoja vec ako obliekaš svoje dieťa - ale je to moc- môj názor. 🙂