Najlepšia kozmetika pre bábätko: čo odporúčate?
Ahojte, chcem sa poradiť ohľadne kozmetiky pre bábätko, tak celkovo podľa vás najlepšej značky kozmetiky, čo sa týka nejakých krémikov a podobne .. ide mi skôr o zloženie výrobkov, nejaké, ktoré obsahujú najmenej chémie. Za každú radu budem vďačná 😇.
Krémik Rybilka na zadoček a čistá voda
Novorodenec nepotrebuje žiadnu kozmetiku
Žiadnu. A hlavne nedávaj krém na zadok každý deň, len keď bude problém. Weleda je napr dobra.
Alebo Google: prirodna kozmetika pre deti 🤷♀️
@lucia13022023 tu by som poopravila ze toto praktizovat len do casu prvych prikrmov potom uz treba lebo stolica je agresivnejsia.
Mast na ritku weleda alebo bepanthen.inac staci voda pri.probleme s pokozkou postaci ovseny kupel ziadne telove mlieka netreba.. na umyvanie ja osobne preferujem niveu a vlhcene obrusky v najkritickejsom pripade niekede vonku tiez nivea.inak doma aj u babky ide zakazdym pod sprchu.
@saxana000 ano skôr takéto som mala na mysli, kúpacie potreby (kozmetika) 😅. Ďakujem za radu 😇
@melonik1234 ziadne kupacie potreby nepotrebujes
Ak tak olejcek do vody predpise detska keby mal suchu pokozku, po tom ani nemusis kremovat
Ak by mal mliecnu chrastu kupis speci sampon
Ak budes kojit mozes mlieko prilievat do vody pri kupani
Viac nepotrebujes, zbytocne
@melonik1234 na kúpanie potrebuješ cistu vodu a mydlo na ritku
Netreba žiadne umyvacie gely, telové mlieka a sampony, to vserko je reklama
@melonik1234 u nas stacil krem na ritku (sudocrem) a mydlo, ked pol pokakany (bupi detske)- Inac len cista voda. ziadny olej, ziadne telove mlieko, ani puder. pri mladsom sa mi podarilo vypustit aj vlhcene obrusky, po stolici siel vzdy do umyvadla, resp. stacila voda. obaja mali mliecnu chrastu, na tu som kupila specialny krem od biodermy a stacilo 1-2x namazat a chrasta zmizla. takze za mna odporucam vytipovat si krem na ritku - ci to bude rybilka, sudocrem, ci weleda, to uz si vyberies, a mydlo (lepsie tuhe ako tekute). ak by babo malo nejaky specialny problem, poradis sa s lekarkou, co by bolo dobre ... ale zbytocne na zaciatku nic nemaz, naozaj staci cista voda. aj na hlavku, aj na telo. Len teda tu ritku mydlom.
Sudokrem, niveu, hipp, bupi, vlhcene obrusky (okrem waterwipes) a podobne by som na dieťa nedala.
Alkohol na pupok, čistá voda.
Miesto vlhcenych si kúp perlan - stačí namočiť do vody a máš super vlhčené bez chémie.
Krém na zadok - weleda, purity vision alebo alverde. V prípade núdze rybia masť z lekárne.. Aj to iba v prípade potreby vôbec nie preventívne a každý deň.
Možno občas nejaké prirodne mydlo napr weleda ma nechtikove.

Novorodenec nepotrebuje žiadnu kozmetiku. Je to reklama a marketing
Stačí mydlo na ritku, krém proti zspateninsm a alkohol na pupok