Oblečenie pre novorodenca
Ahojte chcem sa spýtať koľko kusov ste asi si kúpili pre bábätko z čísla 50? ( lebo viem ze môže sa stať že ho vôbec nevynosí alebo len chvíľku) A ako rýchlo vám bábätko vyrástlo z 56?
Lebo akurát si spisujem zoznam co treba a vôbec neviem koľko asi bábätko nosí č. 56 ( viem ze je to individuálne) len chcem byť ako tak v obraze 😊
@noami12 mna este napadla taka vec, ze dcerke som hned davala tusim 62-ky, ona mala pri narodeni 53 cm. Zavisi ale aj od dlzky trupu a noh. Nasi mali obidvaja aj chodidla velke oproti inym detom 😅. A este to, ci budes balit "nasiroko". Ja som balila, hlavne teda dievcatko a kedze bola dlha, tak nosila 62-ku prakticky hned, aby to nemala na sebe natesno. A teda mala presne 3000 g, ked sa narodila, bola taky dlhsi chudy slizik 😁
Kolko ludi (deti) tolko nazorov a velkosti. Nie je pravda, ze 50tka je zbytocna. zaleze od dietata. Mne pri starsej dcere před porodom viravel dr. ze bude mat ca. 3200 g. No tak 50 som mala 2 body (bolo horuce leto). A narodila sa 50 cm a 2790 cm. Aj v tych 50tkach sa topila, take jej boli vele. Cize som doobjednavala Newborn z Next (to su sice 50tky ale mensie). A nosila ich straaaasne dlho. Ca. 3 mesiace.
@majamat Mne to pisat nemusis, ja to viem. preto aj pisem, ze napr. Next veci mensie, celkovo anglicki vyrobcovia podobne Francuzi a Taliani siju mensie. Lidl zase obrovske, Amici maju zase dvojake znacenie atd. Takze tu tazko radit. To by sa musel clovek zamerat len na jednu znacku. Taktiez modely mozu byt väcie ci mensie.
Joj toto absolútne nekupuj. Toto číslo potrebovala len kamarátka, ktorej sa mala narodila 3 týždne pred terminom. Potom ho operatívne zohnala z druhej ruky
@noami12 moj sa narodil 2 dni pred terminom,50 cm mal a 50 velkost nosi uz 2 tyzdne a este stale su mu dobre. 56 mu je vsetko velke,do porodnice som brala 56 a bol uplne smiesnu v tom,riadne plaval. A to sa narodil ako 4kg 🙂 takze radsej mat par veci aj takych mensich lebo nevies presne ake babo sa ti narodi
@noami12 kup si z 50 asi 3 ks, z 56 opat 3 ks atd
Baby a kde najlepsie nakupite tak male oblecko? Sice ja eate nepotrebujem kupovat, ale zamyslala som sa minule nad tym, ked som hladala pre kamosku 56 velkost respektíve mensie a nie a nie zohnat, vsade hlavne vacsie velkosti, tieto malicke len tfakt pár a nie az tak pekne, skor len take zabudnute kusy. Ci som len mala smolu vtedy a bezne to je dostat?
@noami12 Podobnú dilemu som nedávno riešila aj ja 😅.. Väčšina kamarátok mi radila, aby som 50tku vobec nekupovala, že možno ju ani nevyužijem. Tak som kúpila 3 body a 3 pyžamká vo veľkosti 50 a ostatné veci od 56.. Malá sa narodila ako 47 cm s 3 kg, takže som z pôrodnice narýchlo objednávala ďalšie 50tky lebo všetko čo sme mali nám bolo veľké 🙂 myslím že v dnešnej dobe sa dá operatívne riešiť a keď tak narýchlo dokúpiť ak bude treba 🙂
@kika_novak to poteší 😂 ale ved jasne dá sa ale aspoň "ako tak" nech som pripravená aj v prípade toho ze by sme potrebovali 50 😂

@noami12 moja mala sa narodila v termine, mala 50 cm a 3200 g a zo zaciatku nosila par tyzdnov 50-ku. Teraz ma 3 mesiace a stale ma niektore znacky 56 a niektore uz 62, ale ta jej je stale volnejsia. A to teda nie je nejaky drobec, uz ma viac ako 6 kil. Takze ja som 56 vyuzivala dost dlho.