Obuv do chodítka
Ahojte, prosím Vás, musí byť v choditku "behuni" dieťa vždy obuté alebo doma môže byť normálne bosa/v ponožkách ?
Ďakujem za odpovede
Stacia ponozky protismykove nemusis davat este topanocky
@lucmirka124 uz som si zvykla, len vždy dúfam ze medzi tými ostatnými komentármi nájdem aj odpovede na moju pôvodnú otázku 😀
@nykkushka načo to teda predávajú? Názory odborníkov sa menia. Vsetkeho veľa škodí myslím si ze ju nezabije keď tam bude 15 minút denne.
@pondelok01 ja mam problémy z chrbtom lebo od 18 rokov som v obchode vyhľadala tovar, mala som sa lepšie učiť ja viem 😀 nemyslím si ze to ma niečo spoločné s tým ze ma dávali do choditka.
@oblecenie99 vďaka za názor. Bývame v rodinnom dome, mame vsakovaku hydinu, kozy, záhradu, plus som sama na dve malé deti, sú proste veci, pri ktorých nechcem alebo nemôžem mať dieťa na rukách. Tak sa snažím striedať jej stolicku, kocik, chodítko, ako som už písala nikde dlho nevydrží.
@selu11 ja taky prípad našťastie nepoznám, a spadnúť môže od hocikial, moja keď sa začala dávať na štyri tak potom nevedela ako dopredu ďalej tak sa hodila jak žabka, takže si hlavu búcha aj na rovnej zemi na podložke. Mam ju vždy pri sebe nemyslím si ze by mi odtiaľ spadla.
@lenicka777 ja tak isto. Je to fakt krátka doba co tam je nemyslím si ze by som jej nejako ubližovala.
@tehotna40 ved samozrejme ze nie sme také blbé ze tam dieťa nechám 2 hodiny pane bože 🙈🙉😂
@selu11 Možno raz to zakázu aj u nas. V Kanade je to uz od roku 2004..
@lenicka777 ja som v takomto pozicanom choditku krmila jedno 21 mesacne a na druhej ruke som mala vrestiaceho novorodenca 😅...Bez choditka by som sa zblaznila. U nas to nebolo na chodenie, chodili obaja samostatne od cca 11 mesiacov. Viem, ze to nie je spravne "ucit v tom deti chodit", ale mali sme to ako "odkladatko" na par chvil, ked som potrebovala klud. Krmit novorodenca alebo daco v kuchyni dokoncit. Mala mi takto capla zo sedacky na zem, nastastie sa jej nic nestalo, lebo som bezala daco za malym a akurat vtedy sa na potvoru prevalila 2x, otocka a bol vresk. Takze ja si myslim, ze v pripade bezpecnosti je to dobra vec. Na taketo veci. Hlavne mi doktorka povedala, ze na nevyhnutny cas a nastavit tak, aby si mohlo pohodlne sadnut, aby nespickovalo, neviselo za rozkrok v tom. Teda malickeho som ho do toho nedavala. Lebo aj to sedenie, tzv. pasivny sed je zly. Dieta sa nauci samostatne posadit a sediet ovela neskor. Najlepsie by bolo mat doma upratovacku, kucharku atd., aby sme sa plnohodnotne a 100% mohli starat o dietatko. Niekde tie ustupky kazda musi urobit. Ja mam kuchynu tak, ze ked som tam, fak do zvysku bytu vobec nevidim 😒
@tehotna40 ja netvrdim, ze ty osobne mas chrbat z choditka zly, pisala som ti, ze vies co je bolest chrbta a aka je neprijemna, a dietatu ju choditkon lahko privodis. Mozno bude dlho ok a potom ked pojde v 18 dvihat krabice, tak zisti ze az tak ok nie je. Napriklad.
@tehotna40 daj podla toho, ako mate doma zimu/teplo, aby neboli studene nozky. Ja som mala deti vacsinou len v ponozkach, alebo v zime tensie a na to hrubsie s takymi protismykovymi nopkami. Papuce mi velmi nechceli nosit. Stale krcili prsteky. Nedalo sa to obut. Naucili sa chodit bosi (teda v ponozkach), obuv iba na von.
@misinka0611 Veru áno o Kanade som to čítala, a este jedna primorská krajina, ale to si určite nespomeniem aká.
@tehotna40 Názory odborníkov sa rôznia, ale nemyslím že aj v tomto. A prepáč, ale napísať , že dieťa môže spadnúť aj z postele, kočíka a podobne (ako tu bolo uz spomenuté) je veľmi zlý argument. Akože prečo mu teda nezvyšovať šancu na pád však.. keď môžem. Toľko informácií je na internete, či už o týchto chodítkach, predčasnom posadzovaní a podobne že mi nedá inak, iba sa čudovať ak je niekto ochotný podstupovať také riziko pri vlastnom dieťati. Sama si napísala že sa na to ešte popýtaš, tak verím, že nájdeš aj iný spôsob pri starostlivosti 😉

@selu11 tak taky prípad som este nepočula ale netvrdím ze aa to nemoze stat malého mam pri sebe v choditku a je to na chvíľu nevidim na rom nic zle spadnúť moze aj z postele aj z kocika aj z postieľky takze 🙉🤷♀️