icon

Ortopedická obuv na predpis od ortopéda

erickam
29. aug 2013

Dobrý večer mamičky, prosím, neviem či mám správne informácie, je možné vybaviť nejakú zlavu na mnou vybranú obuv od Protetiky, ked mi dá k tomu nejaký predpis ortopéd, ak áno aký je postup a topánočky sa vyberajú z nejakého katalógu alebo priamo v predajniach, ďakujem veľmi pekne za odpovede

viktoriaboris
26. feb 2015

@pyngua Dobry den, 4 rocny syn ma spadnutu klenbu, plochonozie, hypermobilitu, ma na mieru vyrobene sandale, dr. ku ktorej chodime povedala ze nemame narok aj na vlozky, cize vlozky nemame. Potrebujem ale topanky celorocne aj s vlozkou, mame narok aj na sandale, aj na vlozky aj na celorocnu obuv? Hovorim o nadclenkovej, a najlepsie snurovacej, vraj. Ak ano kde sa takato obuv da kupit? Som zo Starej Lubovne, hladala som na nete kedze v Sl som nic take nenasla. Nasla som ale cesku stranku kde by sa takato obuv dala kupit za 50 e, uf. Mam ale obavy co je to za obuv ci je naozaj ta spravna pre neho. Dakujem za odpoved, Katka

pyngua
26. feb 2015

@viktoriaboris Dobrý večer. Synček má nárok na ortopedické vložky a ortopedickú obuv dva krát ročne.Ja pracujem vo firme ORTOpro a chodíme aj do Starej Ľubovne každý pondelok a štvrtok a robíme aj topánočky na mieru.V pondelok od 9:00-13:00 tam budem aj ja,ak by ste chceli môžete sa zastaviť a vysvetlím Vám na čo máte nárok.Sídlime v suteréne nemocnice (ako je kaderníctvo a kozmetika).Majka

viktoriaboris
26. feb 2015

Och tak to je super, super, ani neviete ako sa tesim ze som Vas uplne nahodne nasla a dostala promtne odpoved. V pondelok urcite pridem aj so synom, mame cestu do nemocnice.... 🙂 Dakujem, Katka

viktoriaboris
3. mar 2015

@pyngua dobry den,tak ako ste pochodili? pytali ste sa na mojho syna?Papiere som nasla doma.

pyngua
3. mar 2015

Dobrý deň.Pýtala som sa p.primára a berie aj detských pacientov.Akurát budete potrebovať výmenný lístok od obvodného lekára a pravdepodobne objednat sa vopred na ošetrenie.

viktoriaboris
3. mar 2015

@pyngua dakujem

viktoriaboris
3. mar 2015

@pyngua dobry den, bola som dnes u primara, mam recept na topanky. Kedy sa stretneme na meranie noziek?Dakujem

pyngua
4. mar 2015

Dobrý deň.Môžete sa zastaviť 9.3 (pondelok) Vyhovuje Vám to?

viktoriaboris
4. mar 2015

DOBRY DEN, BUDETE TAM DO 13:00? prideme.

butterfly333
9. nov 2015

Mam priečne plochonožie no v živote som nenosila vysoke opatky.Je unma možne že to mam z nespravnej pracovnej obuvi.To mi potvrdil aj lekar.ma tu niekto rovnaký problem?

ericka007
13. júl 2016

@pyngua dobrý deň, potrebovala by som malú radu kedže vložky do topánok som nikdy nenosila a nemám skúsenosť. Dnes prišli synovi ort. vložky no sú akési malé tak teraz som zmätená či to tak má byť alebo sa stala chyba. Ďakujem moc za radu.

pyngua
14. júl 2016

@ericka007 Dobrý večer.Tieto konkrétne vložky sú tzv.trojštvrťové,takže je to úplne v poriadku.Ide tu iba o správne vedenie päty a je tam zachytená aj klenba.Mal by byť k vložkam aj popis,skúste si pozrieť priložený letáčik.Pekný večer 🙂

ericka007
15. júl 2016

@pyngua Práveže v letáčiku nebol popis tak som nevedela, ale ďakujem moc za pomoc 😊

buvadlo13
26. aug 2016

a ako dlho platí takýto predpis na ortopedickú obuv?

tinkaro
5. sep 2016

@pyngua môžem dať synovi predpísať naraz aj vložky aj topánky ak je to 2x za rok

pyngua
6. sep 2016

@tinkaro záleži to od lekára,ale myslím,že by to nemal byť problém.

pistialko
17. júl 2017

@koniarova ahoj dcerka 5 rocna ma ploche nohy a ked som si od doktora pytala predpis na ortop.obuv tak mi povedal ze na ploche nohy sa topanky nepredpisuju vraj iba ort. vlozky. Vam predpisal bez problemov? Neviete ako to vlastne je? Dakujem.

pistialko
17. júl 2017

@pyngua dobry den prosim vas viete mi povedat ci sa vztahuje predpis ortopedickych topanok na pozdlzne ploche nohy? Lekar nam totiz odmietol predpisat. Dakujem.

koniarova
17. júl 2017

@pistialko Predpísal sám od seba. Aký stupeň a formu má? Ono to záleží od toho.

pistialko
17. júl 2017

@koniarova ma pozdlzne ploche nohy ale stupen neviem

pyngua
18. júl 2017

@pistialko dobrý deň, na predpis ortopedickej obuvi by mali byť tri diagnózy. Ale záleží od ochoty lekára 😉

pistialko
19. júl 2017

@pyngua ok dakujem

nikusa008
11. aug 2017

Ahojte ..chcem sa opytat ci sa vasim detom aj upravila ta klenba po noseni ort.bloziek alebo tolanok...A ak ano tak po akom vase nosenia? DAkuje.

luliu
11. aug 2017

@nikusa008 u nás po pol roku viditeľné zlepsenie

pillipilli
11. aug 2017

@pyngua a hlavne treba doplnit ze Dr. casto zabudaju oboznamit mamicky ze maju narok na topanky aj vlozky...

nikusa008
12. aug 2017

@luliu dakujem a co ste mali aj topanocky na mieru?

luliu
12. aug 2017

@nikusa008 zlepšenie iba vďaka vlozkam. Topánky sme dostali až teraz

nikusa008
12. aug 2017

@luliu a preco ste dostali topanky ked mate zlepsenie po vlozkach???

luliu
12. aug 2017

@nikusa008 v BA dávajú automaticky vložky aj topánky. Predtým sme nemali lebo nosil takú ortezu. Teraz bola aj dcérka a tiež jej dali aj aj