icon

Overal na zimu

gledis
13. okt 2011

Ahojte babenky, chcem malej kúpiť ten plyšový overal z Tesca.Je taký strašne vypchatý a teplučký ale neviem čo jej mám do neho ešte obliecť.Či jej budú stačiť body, pančušky a nejaký svetrík a ten overal a ešte do fusáka v kočiari.A ešte neviem aký veľký jej ho mám vlastne kúpiť, má 6 mesiacov a nejakých tých 70 cm a ten overal má na veľkosť 6-9mesiacov písaných 86cm.Mám rátať aj s nejakou rezervou?To je moje prvé dieťa tak nechcem aby mi hneď prvú zimu zamrzlo 😀

Strana
z2
zuzana17
13. okt 2011

@magali no z Kiku podľa mňa tiež nesedia veľkosti, veci sú väčšie ako zodpovedá číslovanie.

zuzana17
13. okt 2011

@gledis ja som malú dávala v zime do overalu iba keď sme išli autom do vajíčka. A pod overal som dávala klasika body, svetrík, pančušky, nohavice alebo tepláčiky. Ak by bol veľká zima a bola by v kočiariku, tak by som dala potom do fusaka. Ale to uvidíš od situácie aká bude zima a tak 😉

martinkatinka
14. okt 2011

@gledis - vieš, ked kdesi som čítala, že dieťa má mať o vrstvu viac ako my... ale na nášho to neplatí, jemu je teplo a nerád je riadne navlečený, takže ho obliekam ako seba... to som za ten čas zistila a overila a tak to robím....

gledis
autor
14. okt 2011

Tak kúpila som nakoniec veľkosť 9-12mesiacov je tam dlžka 80cm, je jej to by som povedala že akurát na nožičkách má ešte nejakých 5cm rezervu ale neviem či jej to za 2 mesiace nebude malé.Ako rýchlo rastú deti, ked má teraz 70cm za dva mesiace bude mať koľko?Neviam či to nebehnem vymeniť za 12-18mesiacov tam je dlžka 86cm.A inak už sú neni v akcii stoja znovu 23eur.

gledis
autor
14. okt 2011

bola som to vymeniť lebo ten prvý by jej bol už v decembri asi malý a tento 12-18mesiacov je jej taký akurát aj s rezervou ale fakt to čudne číslujú aby polročnému dieťaťu bola dobrá veľkosť na ročné dieťa

vejinka
14. okt 2011

ja som vydrazila na MMA novucky teply overal z tesca za 8 eur. Velkost 86. Skusala som mu to a do konca zimy to bude len tak tak. Ale hunaty je z vnutra inak je ako bunda nepremokavy. A obleciem mu pod to podla potreby body s dlhym rukavom rolak puncosky svetrik a staci nohy este budu vo fusaku. To bude na tuhu zimu pod -5.
Kup 80 to jej bude bohate stacit.v 86 sa doslova utopi.

vejinka
14. okt 2011

@gledis heh tusim som napisala po funuse citala som len prvu 😅 stranu

janka_pn
14. okt 2011

@gledis neboj, uz to bude s obliekanim len horsie a horsie 😀 😀 😀 😀

gledis
autor
14. okt 2011

@vejinka no šak konečne som trafila na druhý krát a to som tam ráno strávila hodinu v tescu muž už bol na nervy a ešte som sa vrátila aj od pokladne a išla zobrať iný a nakoniec bol aj ten malý

gledis
autor
14. okt 2011

@janka_pn tak to si ma potešila 😀

vejinka
14. okt 2011

@gledis tak nakoniec si co kupila?

gledis
autor
14. okt 2011

@vejinka kupila som taký plyšový overal fialový veľmi peknučný je v ňom strašne zlatučká, aj by som ho odfotila ale je v pračke lebo malá ho hned pokrstila - vygrcla mlieko 😀

luba142
14. okt 2011

@gledis 6-9 jej urcite nekupuj, skore 9-12 . My sme mali prvu zimu pol roka kedze sme majoví a nosila overal 74-80 a bundicku tiez 9-12 mesiacov

gledis
autor
14. okt 2011

@luba142 ja som jej chcela zobrať 6-9 potom som sa vrátila pre 9-12 a bol jej akurát tak som ho išla vymeniť a ten 12-18 je dobrý aj s rezervou tak by nás mal vydržať aspoň do februára dúfam, to musí číslovať nejaký panáčik čo nemá deti šak to vôbec nesedí tie veľkosti

luba142
14. okt 2011

@gledis no to mi hovor, ja mam uz deti 2 a mam stale problem, ci u malej alebo u velkej, co nevyskusam tomu akosi neverim 🙂

gledis
autor
14. okt 2011

@luba142 ja už len čakám kedy začne chodiť a trochu podrastie aby som ju mohla brať do obchodu a skušať jej to ale to som zvedavá ako lebo teraz sa hrozne nerada oblieka a obúva tak dúfam že ju to prejde veď to by z nej bola divná žena 😀 , pozerám že aj ty máš dve parádnice tak to máš veselé že

luba142
14. okt 2011

@gledis no tak mensia teraz prevazne dedi po prvej, uz kupujem menej ako pri prvej 🙂...este ked je taka mala ako tvoja tak to sa dalo tie velkosti sedeli celkom, len ked ides ako teraz kupovat veci na zimu bundy a overali a tak tak to fakt nevies ako bude rast a je to tazko kupovat 2 mesiace dopredu. Inak pokukaj v bazare a keby si chcela nieco tak napis 🙂

gledis
autor
14. okt 2011

@luba142 ja už teraz moc toho nekupujem, zo začiatku som jej toho toľko nakúpila že to nemala ani kde vynosiť a hrozne rýchlo tie deti zo všetkého vyrastu tak načo aj a zas aj krstní niečo kupia starí rodičia a čo chodíme len do poradne tak to tam stojí v skrini, teraz jej kupujem len aby mala niečo nové slušné ked ideme k doktorke a na doma zopár vecí, už len odkladám pre druhé dúfam že bude tiež dievčatko ak sa raz rozhodneme

svetlankat
14. okt 2011

@gledis tie tesco veciciyk zvyknu byt naozaj vacsie, je velmi tazke sa orientovat podla velkosti, Najlepsie je vyskusat a uplne v pohode stacia puncosky a body ked este budes pouzivat aj fusak. Nie je dobre dietatko naobliekat, lebo sa prehrieva organizmus.

gledis
autor
14. okt 2011

minule som čítala že pri bábätkách sa neurčuje podla nošteka a rúk či mu je zima ale že ho treba chytiť za krkom či tam je teplé ak nieje tak mu je zima, toto je ten overal čo šom kúpila už sa opral 😀 , je teplučky myslím že jej tie pančušky a body budú stačiť ked bude aj vo fusáku inak dnes bola riadna zima aspoň u nás skoro som na prechádzke zamrzla ale jej sa dobre spalo vo fusáčiku a mňa drkotalo

magali
15. okt 2011

@gledis presne ako hovoris ma sa to skusat na krku a nie na rukach alebo nebodaj na nose, ved nos ma kazdy studeny a nemusi ti byt ani zima.. ak ma spotene za krkom, tak sa prehrieva a ak ma studene tak mu je zima

Strana
z2