Ozajstné Must have pre druhé dieťa v poradí
Čo ste si mysleli, že pri prvom dieťati naozaj naozaj musíte mať a pri druhom ste to hneď vypustili ako zbytočnosť?
Sportovy kocik. Prvy syn este do 2,5 roku sa vozil a vozil by sa aj dlhsie keby som nemala novorodenca alebo mala miesto na surodenecky. Inak ako v kociku sa s nim ani nedalo ist nikam. Mladsi od roku pekne chodil vsade za ruku, da sa s nim ist vsade pesi..
Must have... monitor dychu, nie je nad bezpecny a pokojny spanok babatka a rodicov.
Zbytocnost... flase, odsavacka, um teda pokial zena planuje kojit, tieto veci na umelu vyzivu su absolutne zbytocne vyhodene peniaze. V dnesnej dobe kupis v minute, co potrebujes, ak bude potrebne. Ovsem ak nebyvate niekde na lazoch a podobne. Ja som z toho kupila jedine odsavacku a lezi niekde zabalena este nova.
Mám síce iba jedno dieťa , ale mám chuť napísať spánok 🤣🤣🤣. A teda nenápadne mi nič také čo by som už pri druhom nekúpila, Max možno toľko oblečenia
Podľa mňa treba monitor dychu a čo netreba prebaľovaci pult prebalus na posteli nikdy som ho nemala
@andrejka1974 to má asi každá inak. Ja na prebalovací pult nedám dopustiť. Keď sme na návšteve a prebalujem na posteli, ide ma porazit...
Postieľka,pri oboch deťoch takmer nevyužitá.
Myslela som si že pri druhej tiež musím mať elektrickú odsávačku, pri prvej mi extrémne pomohla, najlepší vynález na svete. Ale druhá bola taká odsávačka sama o sebe, že som tú elektrickú napokon nevytiahla ani raz 😄. Čo som pri prvej nemala a s odstupom času som zhodnotila, že mohli sme do toho investovať, bola manduca (resp. iný ergo nosič) a vibrujúce kresielko. To som pri druhej aj pri treťom naozaj veľmi ocenila. Všetkým trom som kupovala dudle - rôzne druhy a veľkosti, ale ani jeden nechcel žiaden druh. Tak to boli u nás vyhodené peniaze zakaždým. A inak veľa vecí bolo, že pri prvom som naozaj intenzívne používala a pri ďalších 2 nie, napadá ma aj prebaľovacia doska, lehátko na kúpanie,... Neviem prečo, pritom pri prvej sme to využívali naozaj na dennej báze 🤷.
To je dobra otazka. Ja ani neviem ci som sa niecoho vyslovene zbavovala. Asi som si vsetko nechala na druhe. Ale pri druhej som vyuzivala ine veci ako pri prvej. Napriklad prvu som prveho pol roka vozila len v hlbokom kociku a nechcela byt v nosici. Druha uplny opak, len satka/nosic. Kocar som 3 roky skladovala kvoli mozno piatim pouzitiam. Pri druhej som velmi vyuzila lehatko babybjorn to som na prvu nemala a lutovala som spatne. Inak vyuzili sme aj prebalovaci pult, aj odsavacku. Mladsej som kupila cumle lebo starsia bola cumlovy zavyslak a druha vibec nechcela. Takze aj jedna matka moze na dve rozne deti vyuzit uplne ine veci.
Za mna hlupost monitor dychu, spacie vaky zase super. Prebalovacia podlozka tiez super.
Monitor dychu. Isiel rovno ku mne do postele.

Flasky, cumle, nutrilon, kolotoc nad postielku, spacie vaky, novorodenecka vlozka do nosica.