Pomoc s cumlíkom
Ahojte, som otec ale toto fórum sa mi páči natoľko mame s priateľkou 6 mesacne dieťa. Teraz k veci.
Nas syn má od narodenia cumlík, (jeho modrý obľúbený) a ani za nič nechce druhy, jedna sa o to ze raz sme ho nevedeli najst a dieta sa nedokázalo bez neho upokojiť, našťastie sme ho našli.. Skúsili sme kúpiť x rôznych cumlíkov, všetko odmietol. Dokonca sme mu kúpili ten istý jeho obľúbený, no ani ten nechcel pretože on si svoj uz pozna, ma ho rožužlany... Určite by nemal mať ten istý dudel uz 6 mesiacov, samozrejme ho aj vyvarame ale bojíme sa ze ho raz stratí a nepomôžeme si sním. Neviete co sním?
To bude daky kaucukovy, nie? Ten sa strasne rozzuzle. Nase 4 deti chceli len MAM cumle a mali ich dost dlho, priznavam. Mali stale rovnaky tvar, ked mali zubky, tak sem tam prehryznuty, siel do kosa.
No asi len skusit, taky isty, ale novy a vydrzat. On si zvykne.
Ja napriklad striedam tie MAM start a supreme, este stale ma 5 mesacna ten malicky start a je v poriadku...🤔.
Este vela veci bude, ked budete musiet co-to s nim vydrzat, len tak na okraj. Rozzuzlane cumle fakt nie su dobre ani na chrup...
@peter995 treba ponúkať neustále nový cumel, až si zvykne, btw pol roka jeden, to je strašná nechutnosť 🤢🤦♀️, však cumle treba meniť aspon raz za mesiac, ako zubnú kefku, ba dokonca ešte viac, keďže cumle majú deti často v ústach, často sa kadetade váľajú
Aj nasa chcela stale len ten svoj, ked mala 10mesiacov tak ho rozkusla a iny uz nechcela tak uz ostala bez cumla. Najhorsie bolo v aute ale zvykla si.
Musite ponukat novy, ale nie ked chce spat. Ked sa hra a tak. Aby si ho trochu rozzuzlal.
Aj by som si dovolila tipnut že to je kaučukovy Bibs cumlik lebo toto sa stava hlavne mamičkam s ktore maju v oblube tieto cumle. Kaučukove cumliky treba menit naozaj velmi často.
@ls56
@a_andrejka4 netuším aka je to znacka skor kupujeme podla tvaru ale myslím ze je silikonovy

Tak toto je divne,lebo zvycajne deti rozzuzlane a rozkusane cumle nechcu 😀
Aka je to znacka cumla?