Poraďte chodítko
Ahojte, malá má síce len 2a pol mesiaca, ale už uvažujem aké kúpiť chodítko... o chodítkach, sa tu uz popísalo veľa...ale ja by som Vás chcela poprosiť o rady a typy aké vybrať...Nemám na mysli značku, ale skôr, aké sa Vám osvedčili...Podľa akých kritérií mám vyberať? Na čo nesmiem zabudnúť, pri výbere?
Kd som videla ako jedno dietatko spickuje z choditka tak by som zastavila vyrobu. 😢
@salome_82 máme aj ohrádku, ale keby si videla, aká je moja malá živel, tak pochopíš, že ohrádka nám určite stačiť nebude...ja nehovorím, že ju tam dám v 4-och mesiacoch, ani že tam bude celé dni... potrebujem ju zabaviť(nie teraz) a samozrejme, že sa budeme snažiť, aby sa učila chodiť bez toho...ja chodítko nepotrebujem aby sa mi mala naučila behať, ale ako pomôcku na zabavenie malej, kým si niečo porobím...
@syrik dovolím si nesúhlasiť. Môj syn býval v chodítku, no zároveň aj na zemi. Žiadna rozumná matka nenechá svoje dieťa celý deň v chodítku, ale len ako zábavu. Môj malý sa vie krásne teraz sám štvornožky priblížiť k nábytku, postaviť sa, pekne jemne sadnúť (nepreháňam to, kludne ti pošlem aj video 😀), odmiestniť inde a zas, postaviť, pekne sadnúť. Pády ani nemá. A nešpičkuje. A to bol zo začiatku v chodítku. 🙂 Mojej známej malá, tiež v tom istom veku, v chodítku nebola a padať nevie. príde k nábytku, postaví sa a padá ako kabela šrotu... sestrine 4 dievky boli všetky v chodítku a žiadnej doteraz nič nie je (jedna už má 16 r.). 🙂 Ak sa všetko robí s mierou, neverím, že to škodí 🙂
Každá mamina si aj tak urobí podľa seba, ale nepáči sa mi, ako mnohé tak vehementne odsudzujete chodítko. Ak sa mamina opýta, aké má kúpiť, mnohé sa už ako supy zbiehajú a odpovedajú na otázku - mám kúpiť chodítko? ale takú ona nepoložila 🙂 pekný deň 🙂
Nejčastější chyby rodičů v průběhu pohybového vývoje dětí do 1 roku :
Myslím že choditko vôbec netreba,a ak sa aj rozhodneš kúpiť,dúfam že malú nechceš do neho hneď strčiť. Dieťa samo musí prísť na to, ako sa hýbať a premiestňovať,môj synovec pred 20 rokmi bol v choditku a špičkoval-museli s ním behať po doktoroch. V dnešnej dobe sa choditka vôbec neodporúčajú. Ale je to na tebe....
@nativanativa precitaj si co som pisala o 4 prispevky vyssie... mam dost rokov na to aby som vedela co s dietatom...
môj malý chodítko nemá a špičkuje,no čím to asi bude,že by väčšinou každé dieťa špičkovalo?keď malého celý deň nadrapujem na rukách ohýba sa jak harmonika to asi neškodí,,,keď tu tak čítam príspevky tak škodí všetko,nemali by sme ani dýchať,,ja mám napr.hopsadlo a pekne mi tam stojí na celých nožičkách,ako uviedla malapepka-----nijaká mamička tam nenechá dieťatko celý deň,,,ale to vedia mamičky,ktoré majú živšie detičky a pritom aj väčšina z nás bola v chodítkach,,,ale nekritizujem nikoho,povedala som si svoj názor
ja som mala aktivity centrum, v podstate hopsadlo, mala v nom nebola dlho, kupili sme ho neskoro (mala +1rok), ale aj tak chodila zo zaciatku po spickach, nenosila som ju na rukach, ani som ju nevodila chodit.. proste musela si to sama nacvicit... kto ako chce, nech si dieta da aj do choditka, ja to neodporucam, u nas v rodine je to jasne.. kazde dieta v choditku od 6mesiacov a vsetci skolioza ako vysita ;)
da sa este niekde zohnat chicco dj s hracim pultom? v obchodoch myslim
@malapepka tvoj prispevok by som skopirovala najradsej a drbla na plochu celeho MK , absolutne suhlasim, mam dve dcerky jedna ma 5 rokov a druha 7 mesiacov. ja mam 26 rokovbola som nie v bezke ale ocko mi pozvaral pavuka a behala som v tom od 4.mesiaca, stvornozkovala som do 8.meho v 9. som sa postavila a chodila. ziadna skolioza kriva chrbtica nespickujem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mam pekne rovne nohy 😀 a nemam ziadny problem, sesternica 22 rokov nebola v bezke od 4.mesiaca do 6.teho mala remence ☹ ma skoliozu chrbtice a problemy s bedrovymi klbmi.!zeny spametajte sa , ja si myslim nie nemyslim ja t viem ze kazda normalna mamina nenecha dieta v bezke dlhsie ako 15 minut za den, mala mi stvronozkuje krasne sedi,starsia detto, v 9.mes. uz chodila.
neurazame sa nenadavame, kazda robime pres voje dieta najlepsie co vieme.
VYPROSIM SI DEBILNE KOMENTARE O TOM ZE SOM ZLA MATKA OD ZIEN KTORE MA ANI NEPOZNAJU LEN ZA TO ZE DCERU DAVAM DO BEZKY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@patulu 😀 😀 😀 toto je vzdy tema na bitku 😀 ale dakujem za suhlas 🙂 starsi, teraz uz 2,5 rocny syn v choditku byval, no aj sameho som ho nechala na zemi a krasne sa naucil pohybovat. Ziadne spickovanie sa nekonalo a skoliozu urcite tiez nema. Ako prve dieta potreboval motivaciu, aby zistil, ze k veciam sa da aj priblizit a choditko mu v tom pomohlo.
Mladsi, teraz uz rocny syn bol v choditku 2 sekundy a odvtedy ho znenavidel 😀 priste ho nechcel. Ale videl starsieho syna, tak ho v pohyboch napodobnoval. Ale zaujimavost - tento mladsi spickuje 😀 😀. 😀 skratka strasna sranda chodit po spickach, aj teraz to robi. Ale s choditkom to nema nic spolocne.
Stale tvrdim, ze choditko je dobra pomocka, ak sa uziva s rozumom. Ja mam k nemu jedinu podmienku, davat tam dieta, ak uz samo sedi 🙂
@emakiki
Ahoj, keď bol syn menší aj ja som uvaživala nad chodítkom, ale dosť som o tom čítala, a myslím si že sú to vyhodené peniaze, pokiaľ ti dieťatko udrží rovnováhu a prejde pár krôčikov tak najlepšie chodítko je maminina ručička 🙂
Viacerí lekáry taktiež neodporúčajú chodítka
@erika131722 ahoj, diskusia je dva roky stara 😁
choditko ako take urcenie nie ,neodporucaju to doktori z viacerych dovodov a vedia preco. sama som videla deticky ktore mali choditka a nevedeli poriadne chodit pretoze doslapovali na spicky. chce to prirodzeny vyvoj ale ked uz niecotak potom taketo nieco http://choditka.heureka.sk/chicco-baby-jogging-...
ja som mala toto a za dva tyzdne syncek chodil sam. mladsi nemal vobec a chodi tiez .
poradim ziadne choditko. moja neterka 8mesacna sa stavia na nozky a uz dokaze urobit krocik dva. kamoska ma 9mesacnu a vkuse v choditku - ani nelozi. snazis sa ju postavit na nozky a pada lebo sa neudrzi v nozkach.
Tiež by som poradila ZIADNE. 🙂
Ahojte mamičky,
prosím mohli by ste mi poradiť, ako mám rozumne a bez hádky vysvetliť mojej svokre, že si vyslovene neprajem, aby môjho 7 mesačného synčeka dávala do chodítka - pavúka?
Ja si neprajem, aby tam čo len chvílku bol, ale ona to odmieta rešpektovať a dáva ho tam.
Ďakujem za vaše rady. 🙂
@cindybell Jednoznačne by mala pochopiť že ty si matka tvojho dieťaťa a ty by si mala rozhodnúť čo je pre neho dobré a čo zlé! Choditko neodporúčam, moj syn si na choditku ublížil viac ako keby bol bez chodítka.... Musíš jej to vyhovoriť .... 😉 verím že to bude rešpektovať ... vela šťastia
@cindybell daj jej precitat toto.
http://www.vanickovani.cz/detske-skoditko-pardo...
A okrem toho jej oznam, ze si to nezelas, ze ked to bude robit za tvojim chrbtom, tak jej zakazes stretavat sa s vnukom. Aj za cenu hadky, lebo TY si matka a hotovo. Este by bolo dobre ak by sa na tvoju stranu postavil aj jej syn, len tymto som si nie moc ista. Chlapi su v tomto predposrati.
Ja osobne, ak ide o zasadnu vec, tak sa aj pohadam. Proste nie kazdy je schopny absorbovat rozumne argumenty. Niekto to musi dostat rozkazom, niekto ich akceptuje az ked sa situacia vyhroti.
@erika131722 Ďakujem za tvoju radu, ja s tebou môžem len a len súhlasiť. Snažím sa jej to diplomaticky vysvetliť, ale vôbec to nie je jednoduché. 🙂 Ale ustúpiť určite nemienim.
@zita19 Ďakujem za užitočné rady a presne ako píšeš, môj manžel, teda jej syn je predposratý a bojí sa jej to zakazovať. Takže tá zlá som zase len ja. 🙂 Ale je mi to jedno, proste si to neprajem a musia to pochopiť.
Svokor mi dnes zahlásil, že na čo potom vymysleli a vyrobili to chodítko, keď ho dieťa nemôže používať?
Tak som mu už len povedala, že aj drogy ludia vymysleli a ako škodia. 🙂

@emakiki Je výškovo nastaviteľné, a tak zaisťuje správny kontakt nôh dieťaťa a podlahy podľa odporúčania pediatrov. Predné otočné kolesá umožňujú lepší pohyb, je vybavené špeciálnym brzdným systémom schváleným európskymi štandardmi,súčasťou chodítka je hrací pult (my máme auto, je aj typ s klávesnicou), kt. vydáva zvuky, hudbu, má brzdný systém, malý sa v ňom neprekotil ani raz, opierku chrbta má vystuženú, pri zložení zaberá málo miesta, vecičky od chicco sú kvalitné a schválené eu štandardmi....samozrejme nenechávam drobca v ňom príliš dlho, a tak, dúfam, že som Ti trošku pomohla pri výbere. Pekný deň! 🙂