icon

Potrebujeme doma monitor dychu?

26. nov 2025

Ak sa narodi donosene zdrave babo, treba aj na doma monitor dychu? Mali ste?
Vraj je to dobre pre predcasne narodene...ale neviem ci to kupovat pre zdrave babo?

Strana
z2
anonym_48f2e4
1. dec 2025
@anonym_98e300

@anonym_48f2e4 a koľko deti nasim matkám zomrelo na syndróm náhleho úmrtia?
Súhlasím ze matky majú iný spánok ake ako sa msm zobudiť na to ze dieta prestalo dýchať?

Ani autosedacky sme kedysi nemali a nehody končili pre deti v 90% prípadoch smrtou... dnes autosedacky mame a používame aby mali deti pri nehode väčšiu šancu prežiť, rovnako je to aj s monitorom dychu.
Radšej falošný poplach aj kazdy tyzden ako si nájsť nedychajuce dieta v postieľke.

@anonym_98e300 mam uz 8r syna, narodeneho sekciou, aj bez monitoru dychu. Zdrave narodene dieta len tak dychat neprestane.
Ano, stava sa to - ruku na srdce, kolke mate postielky pekne na instagramy plne vankusikov a sprostosti? Moj syn mal v postielke matrac, plachtu na nom a neskor, ked uz sa vrtel, pomedzi tie tycky na postielke ikeacku tu vec, aby si neobuchal hlavu. Nic ine.

anonym_48f2e4
1. dec 2025
@anonym_98e300

@anonym_48f2e4 a koľko deti nasim matkám zomrelo na syndróm náhleho úmrtia?
Súhlasím ze matky majú iný spánok ake ako sa msm zobudiť na to ze dieta prestalo dýchať?

Ani autosedacky sme kedysi nemali a nehody končili pre deti v 90% prípadoch smrtou... dnes autosedacky mame a používame aby mali deti pri nehode väčšiu šancu prežiť, rovnako je to aj s monitorom dychu.
Radšej falošný poplach aj kazdy tyzden ako si nájsť nedychajuce dieta v postieľke.

@anonym_98e300 a porovnavat povinne autosedacky s monitorom dychu je uplna blbost, akoze sorry 😄
ved nech si kupi, ja nezakazujem.
Napisala som nazor 🙂 to hadam mozem.

vkatush
1. dec 2025
@anonym_48f2e4

@anonym_98e300 mam uz 8r syna, narodeneho sekciou, aj bez monitoru dychu. Zdrave narodene dieta len tak dychat neprestane.
Ano, stava sa to - ruku na srdce, kolke mate postielky pekne na instagramy plne vankusikov a sprostosti? Moj syn mal v postielke matrac, plachtu na nom a neskor, ked uz sa vrtel, pomedzi tie tycky na postielke ikeacku tu vec, aby si neobuchal hlavu. Nic ine.

@anonym_48f2e4 a predstav si, že prestane zdravé dieťa len tak dýchať. Presne to je SIDS. Aj môj syn a poznám ďalšie 2 bábätká z blízkeho okolia, narodené na termín, zdravé, apgar 10/10/10, bez komplikácií pri pôrode, a aj tak prestali z ničoho nič dýchať. A zachránil ich monitor.

Bohužiaľ, v minulosti to nebolo a mnoho žien si našlo mŕtve dieťa.
A nie, v postieľke nemáme žiadne čačky a veľmi sa o tom snažím robiť osvetu medzi inými mamičkami, hlavne nadšené prvorodičky. Ale myslím, že v dnešnej dobe rýchlo prístupných informácií to už vie každá, že dieťaťu stačí matrac a plachta.

44janica44
1. dec 2025
@anonym_48f2e4

@anonym_48f2e4 uz by bolo načase aby boli povinné aj tie monitory....radšej používať a nepotrebovat ako nepoužívať a potrebovať jediný krat ...

44janica44
1. dec 2025
@anonym_48f2e4

@anonym_98e300 a porovnavat povinne autosedacky s monitorom dychu je uplna blbost, akoze sorry 😄
ved nech si kupi, ja nezakazujem.
Napisala som nazor 🙂 to hadam mozem.

@anonym_48f2e4 Preto sa to vola syndróm náhleho úmrtia....náhleho lebo to nikto nečaka. Úplne zdrave, prosperujúce dieta môže tiež umrieť na sids, nikdy sa to netýkalo len predcasniatok.

Moje deti donosene narodené par dni okolo termínu a bez monitoru by som ich spať nedala... používala som u oboch vyse roka...

anonym_a2a7fd
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2