icon

Použili by ste oblečenie pre bábätko od cudzích ľudí?

10. jún 2024

Pouzili by ste darovane oblecenie pre babätko od neznamych ludi? Viete tie rozne darovacie skupiny. A naopak vy by ste darovali neznsmym ludom alebo radsej predaj?

Strana
z2
kiki68
10. jún 2024

Musis si polozit aj otazku etiky udrzatelnosti mody, otazku kvality, lebo tony oblecenia sa denne spaluju, na druhej strane casto rychlo neekologicky vyrabaju. Napr veci, co dieta nosi dva mesiace ako babatko, ak maju kvalitu, tak to vynosia tri dalsie babatka. Lebo ten baby fashion business je naozaj ze vec. Kazdy kupuje a ponuka sa vela nezmyslov. Len aby babatko vyzeralo co najlepsie. Dietatu je to jedno, jemu ide o komfort

sissy27
10. jún 2024

ja v tom problém nevidím, veď vidíš, v akom je stave, operieš na 90 °C, ožehlíš a vybavené. Dokonca možno ešte lepšie niekoľkokrát oprané po niekom, ako nové z obchodu - kvôli farbivám (najmä tmavšie a výraznejšie farby) a chémii, ktorou sú tie veci ošetrené.

jablkovastrudla
10. jún 2024

Ja som podostavali vela veci od cydzich ludi a biedu netrieme. Tiez posuvam detske veci v darovacich skupinach a nezistujem ci je niekto v nudzi alebo nie. Toto male oblecenie dieta vyuzije doslova par mesiacov a nema velmi sancu to znicit, ja som rada ze nemusim minat peniaze na takeho veci a veci dostanu sancu. Zajtra si ma prist jedna pani prist po oblecenie po mojim synovi, pride na par rocnom bmw takze biedu asi tiez netru 😀
Jedine co spm predavala po synovi bol kocik inak som vsetko darovala ale odniesla do charity

jablkovastrudla
10. jún 2024

@kiki68 presne, moj syn je vacsinu casu v pyzame a to bude mat 5 mesiacov. Odmietam ho stylovat do neviem coho, jemu ma byt hlavne pohodlne a nic ho nema tlacit.

simona92101
10. jún 2024

Hodnotne veci ako kocik,postielka atd som predala,lebo vsetko bolo vo vybornom stave(na veci davam pozor).oblecenie som vacsinu darovals ci posunula kamoskam,co boli veci ako znackove kombinezy,bundy,tenisky 2-3x oblecene som predala.
Ja osobne pre deti kupujem co sa mi paci,mam 3,a vynosia po sebe co sa da.od cudzieho veci neberiem,max od 1 kamaratky kde viem ze je to vsetko v top stave oprate,bez dier.

domiklik
10. jún 2024

Bežné oblečenie po cudzích deťoch kupujem, takže by som ho nemala problém prijať zadarmo... Niečo málo predám za symbolické ceny, niečo si v triedia kamošky, co zostane darujem. Predávam len veci, co vyzerajú normálne, pripadne som ich ani nepouzila

autor
10. jún 2024

@domiklik cool, dakujem

eva233
11. jún 2024

Strašne veľa veci sme dostali ci už od rodiny, ale aj z darovacich stránok. Neriešim ci je to cudzí ci nie, operiem to dôkladne, sušička vysuši a je. Dosť, že zaťažujem planétu plienkami a nie to ešte vyhadzovanim oblečenia. - nie nie sme v núdzi, bežné chodím na swapy, do sekacov, kupujem cez MK aj v....d
To čo sme dostali darované darujem ďalej, čo deti dostali nové (narodky, meniny) a či už stihli alebo nestihli vynosit a je to dobrá značka, ktorá ide predať tak predám za pár e a co je na vyhodenie ide mužovi do dielne na handry.

autor
11. jún 2024

@eva233 👍

cinky16
11. jún 2024

mne tiez nikto nic nedal, nedavam ani ja. vsetko som si musela pri detoch kupit, tak preco to mam darovat??

lalilla
11. jún 2024

Od kamosky a znamych ano, od cudzich pre malicke babatko nie. Preco? Mne sa to hnusi, nemam rada ani sekace napr. Kamosky ich zas miluje. Ano viem ze pracka opere, zehlicka ozehli ale nie. Proste to male babatko mi pride ciste a chcem mu dat nove, Ale napr pre vacsie dieta uz ano, nehladaj v tom logiku 😀
Ale napr kamoska je tehu a skoro vsetko ma takto z bazaru pouzite, a mozu si dovolit aj nove, ale ze jej to nevadi. Takze rob tak aby si ty bola spokojna to je dolezite

pohodacka03
11. jún 2024

Ak je oblecenie v dobrom stave tak operiem a nie je problem. Ja sem tam nieco predam inak darujem(kamoskam aj neznamym ludom).

annamivo
11. jún 2024

Áno, oprala som a hotovo. Deti oblečenie nezničia tak prečo by sa nepoužilo ďalej. Sama posúvam oblecko po deťoch.

orangiiina
11. jún 2024

Pri oboch deťoch mám všetko podedene a darované a teda veľmi pekne kúsky. Keď aj niečo potrebujem, kupim v bazare, v sekaci. Ja napr. obdivujem všetky, ktoré nakupujú v Pepco, Sinsay a podobných obdchodoch. To oblečenie smrdí po farbách, ktoré sú plné chémie. Netvárme sa, že tam nie je za ten maly peniaz. Takže ja radšej oblečiem deťom oblečenie po deťoch, ktoré už bolo viackrát prepraté ako čistú chémiu.
Takisto mame hračky z bazárov, aj všetky detské veci. Teraz to akurát posuvam ďalej v darovacích skupinách a aj predávam, a teda, na moje počudovanie, je to do 2 dni fuč. Mamičky to kupujú vo velkom. A pritom vôbec na to nie sme odkázaní 🙂 snažím sa ďalej nezaťažovať tuto planétu a učím to aj moje deti. To, čo ušetrím na detských veciach a handrách, radsej investujem do jedla a zdravia, a to nehovorím o tom, že sa nám aj vďaka tomu, že nekupujem každý výstrelok, podarilo ušetriť pekný peniaz.

autor
11. jún 2024

@cinky16 Nikto ti nedal nic? Ziaden darcek? Tak to si musela mat velmi drahe.

cinky16
11. jún 2024

ano, tak par veci sme dostali, z 4-5 bodikov a par hrkaliek ale co to je oproti celej vybavicke, kociar, vanicka, perinky, choditka, postielka, stolicka na krmenie.....a kopa dalsich veci co treba k malemu babatku...
nedostala som, nedam nic

autor
11. jún 2024

@cinky16 vidis, klames, dostala si

majulino
11. jún 2024

Nebola a nie som v núdzi, napriek tomu nakupujem v sekacoch alebo po bazari

cinky16
11. jún 2024

trapka, ano, ale je to nic oproti celej vybavicke, ake ti dakto podaruje kocik, postielku, choditko, vrecia oblecenia, tak rod kazdy rok

orangiiina
11. jún 2024

@cinky16 nepoznám nikoho, kto dostal zadarmo iba tak kočík, postieľku, celú výbavu. To by si moc chcela. Bavíme sa tu o bežných veciach ako je oblečenie, možno vaničku na kupanie, nejakých pár hraciek. A nie že teraz idem čakať, kto mi zazvoní na dvere a ide mi dať celú výbavu.

eva233
11. jún 2024

@orangiiina
poznám aj baby, ktoré v rámci rodiny dostali aj kočík aj oblečenie, postieľku a viac menej kupovali minimum... Ale to neznamená, že to má každá alebo, že by to mala žena očakávať.
@cinky16 a na darovacich stránkach je toľko veci kočíkov, postieľok, oblečenia, choditok a podobne, že stačí si po to prísť a máš to... Ani tým, ženám možno nikto nič nedal a aj tak darujú...
To, že nedarujes je absolútne tvoja vec nikto ta predsa nenúti. Mňa by len zaujímalo co potom s tými vecami robíš? To len tak vyhodis alebo dáš do zberného dvora hoci by to niekto ešte mohol používať?

kristiii
11. jún 2024

@orangiiina presne som to išla napísať. Niektoré mamičky sa stitia obliecť deťom veci zo sekaca alebo od niekoho cudzieho, ktoré boli už aspoň párkrát vyprané, ale vysmiate im navlecu handry z Číny či lacných obchodov plné farieb, hlavne, že je to nové.
Ja som mala pre syna oblečenie aj nové, aj zdedené, aj darované, aj kupované tu na bazári či v sekáči, aj som fungovala vo vymienacej skupinke tu na MK, dokonca som mala požičané dupačky 🙂. Po synovi som posúvala 95% vecí automaticky synovcovi. Kočík, postieľku, hračky a podobné väčšie veci sme si kupovali. Tuším vajíčko sme mali požičané po staršom synovcovi, vrátili sme mladšiemu. Za mňa je super, ak sa akékoľvek veci posúvajú (kľudne aj predávajú, aj ja som niektoré za symbolickú cenu predala), načo pre každé dieťa na svete nové veci. Potom tak naša planéta vypadá. Dnes bolo napríklad o tom vyhadzovanom oblečení ráno v tv. Tuším, že 460 kg oblečenia sa vyhodí na Slovensku každých 10 minút (dúfam, že som to moc nepoplietla).

Strana
z2