Používali ste perinku?
Ja by som skôr nepoužívala. Keď tak ešte zavinovačky...Viete mi poradiť??? Ďakujem 🙂
áno, asi do pol roka, malému už nohy trčali von🙂 ale jemu sa tam veľmi páčilo, inak nezaspal... mali sme aj také tenšie zavinovačky, tie som naopak, veľmi nevyužila...
ano klasicku perinku a aj zavinovačku.... pride mi to take zvlášte ked už hocikedy miminká vidim poobliekane v kadejakych "štylovych" handrách a bez perinky....
Nasa bola asi 3 mesiace v zavinovacke. Teraz nechce na sebe nic citit, kym neskope zo seba deku tak nezaspi :D
Perinku nie, tiez nechcel mat zviazane ruky. Skusali sme zavinovacku, ale len prve tyzdne, maly na sebe nic nezniesol a najradsej spal na brusku schuleny. Kedze vtedy boli strasne horucavy, prikryvala som ho len latkovou plienkou.
jasne,perinky su super. Lepsie, ako zavinovacky moderne. Mam pocit, akoby som uz na tuto otazku odpovedala 😉
Pouzivali sme zavinovacku asi 3 tyzdne, mala som pocit lahsej manipulacie pri kojeni a noseni, potom uz v nej bola dcerka nepokojna cez den, tak sme ju zrusili 🙂
riadte sa babatkom moja ju uz v porodnici vykopavala,.doma som chcela este kvoky teplu, ale nedalo sa, vadila jej. ( kvoly teplu staci perinku nahradit spacim vakom).. su deti, ktore maju potrebu byt stiahnute ako v brusku dlhsie, aj 3m ...su take ako moja, ze nechu byt vobec.... z hladiska dojcenia, podla mamila.sk perinka obmedzuje dojcenie, podla pani Kiedronovej perinka je fajn z hladiska prenasania a drzania, rodicia casto krat nevedia spravne drzat dieta . ( viem posla video od kiedronovej ako spravne drzat a nosit dieta).... takze, riadte sa svojim babom a nie inymu detmi,.. kazde je ine
my sme nepouzivali, len obcas zavinovacku. najma, ked prisla navsteva a chceli si maleho popestovat, tak aby mali lepsi pocit bezpecia. 🙂
my používame perinku 🙂
Ani pri jednom dieťati a vôbec neľutujem ani mi nechýbala.
Doteraz som bola v tom z perinka a zavinovacka je to iste 😅
Zavinovacku som pouzivala pri drazdivejsom z deti, ktore sa budilo svojim vlastnymi pohybmi a evidentne mu pomahala. Druhe dieta som mala take ze to nepotrebovalo a tak bolo logicke ze ju nebudem pouzivat bez dovodu.
Cize otazka je zle polozena, ked ju budete potrebovat, jasne na to prijdete, ked ju nepotrebujete, je nezmysel ju zavadzat len tak...
Ano az kym nam nozky netrcali vonku 😀 a planujem pouzivat aj pri druhom mimi ☺

ahoj ja som vyuzila zavinovacku iba cca 6 tyzdnov,nechcel tam velmi byt 🙂 Neznasal zviazane ruky takze najprv sme museli vyberat ruky a potom sme to uz vzdali 🙂