Používate letný spací vak?

elvenprincess
12. jún 2014

Ahojte maminy. 🙂
Moja princezná má 4 mesiace, no v noci sa už hmýri ako červík, cestuje po postieľke a nebodaj aby zostala prikrytá, to jej nehorzí. 😝 Do dvoch mesiacov spávala v zavinovačke (bola by som ju v nej nechala aj dlhšie, no začala sa z nej odkopávať). Tak som jej zaobstarala spací vak a obe sme sa pokojne vyspali. Vak je však zimný variant a v týchto horúčavách jej v ňom bolo teplo a aj ja som sa bála, aby sa neprehriala. Dala som jej teda tenkú deku, no odkopáva sa a ja sa vôbec nevyspím, lebo ju stále prikrývam. Chcem sa preto opýtať, či máte skúsenosti s letným spacím vakom? Je užitočný, využili ste ho? Nebude jej v ňom teplo?
Ďakujem za všetky info. :D

piacere
12. jún 2014

Načo ju prikrývaš? 😅 Môj spáva v týchto horúčavách v opaľovačkách, nezakrytý. Máme v byte 26-28°. Ak by sme mali chladnejšie, tak mu dám max. klasické overalové pyžamko... v spacom vaku sa musí v lete "zadusiť" 🙂

tanity
12. jún 2014

my mame zasa chladnejsi byt...a maly nam spinkava stale v perinke, ma necely mesiac a prespi skoro cele noci, cize iste mu je prijemne. pri starsom synovi som neskutocne ocenila vsetky mozne varianty spacich vakov, zboznoval ich a mal dokonca jeden velkosti 150cm 😅 😀 v tom spaval, ked mal okolo 3 rokov...u nas aj letny, aj zimny variant bol velmi vyuzivany a oblubeny...inak, obaja synovia spali ( a dufam, ze aj nadalej budu 🙂 ) cele noci, cize iste im bolo v tom, v com spali, prijemne 😉 ak ti mala spinkala dobre v zimnom variante spacieho vaku, podla mna jej bude prijemne aj v letnom, tensom..ale zalezi, ako mate doma teplo/chladno.

prijemne spinkanie 🙂

hajajanka
12. jún 2014

Letny spaci vak a podobne nezmysly su len na vytiahnutie penazi od mamiciek, ktorym predavajuci nahovoria, co vsetko nesmie chybat vo vybave dietata. Staci pouzivat zdravy rozum a prikryt dieta tenkou plienkou.
Ak sa odkopava, tak je jej asi teplo. A cim viac ju prirkyvas, tak tym viac sa odkopava, kedze aj ona sa potrebuje nejako chladit. V tychto teplych dnoch stacia dietatku opalovacky alebo body (volne, o dve cisla vacsie, aby koza dychala) a prip. tenke ponozky. Nic viac.

stefka33
12. jún 2014

Používali sme aj letné aj zimné spacie vaky. 🙂 Malý v nich dobre spinkal a doslova všetky zodral. Keď sa už do žiadného nezmestil, tak ešte pár rokov si skladal paplón napolovicu a tam sa strčil, asi mu to pripomínalo spacáčik.

saska.t
12. jún 2014

Pouzivam a som max. spokojna,detom tiez vyhovuje a aspon ich neofukne,kedze v lete su okna v noci otvorene....

jajus28
12. jún 2014

Moj maly ma uz 2,5 roka a spacie vaky pouzivame nonstop, ja spim ako drevo takze nocne prikryvanie u nas nehrozi 🙂, mame aj letny a aj zimny a je to najlepsia vec aka moze byt, do letneho mu dam len tricko a hole nohy, a teplo mu v nom isto nie je, kedze je to tenucka latka, a rano nie je vôbec spoteny, ale zase je pravda, ze byvame v rodinnom dome, a do spalne nam nesvieti slnko od 9h rano, takze, je to ine ako na bytoch.

jonki
12. jún 2014

pri starsej dcerke som pouzivala a boli sme obe spokojne.
Mladsia je sidlo sidlovite, nebude prikryta ani ked je treskuca zima. Takze si nemyslim ze argument odkopava sa lebo jej je teplo sa u nas da aplikovat. Prosto neznesie nic na nohach a kope taha trha pokial si neuvolni nohy. Nohy musia byt prosto hole a volne.

janickacrazy
12. jún 2014

Teraz ked je ozaj velmi teplo tak nemusis pouzivat podla mna nic na prikrytie, moj spi len v kratasoch a kratkom tricku nohy hole prikryvka ziadna takto v lete spava od babatka.

slecnamarplova
13. jún 2014

Ja mam novorodenca a spinka v letnom spacom vaku. Ak mas mernsie babo, podla mna nestaci ak je iba v bodynku, hlavne nad ranom je chladnejsie. Ved sa orientuj podla teploty jeho ruciciek a hrudnika

kristinka86
24. jún 2014

Osobne si nemyslím, že letné vaky sú hlúposť. Môj synček bude mať v sept. 3 roky a stále spinká v noci vo vaku. Máme rôzne hrúbky, aby sme ich podľa ročného obdobia menili. My máme chladnejší domček a perinka bola u nás tiež stále odkopaná. Cez deň ho nemám problém zakrývať, nakoľko musím ležať pri ňom a spať neviem, no v noci mu dávam vak, aby sme sa nebudili obaja - on na to, že mu je chladno a ja na to, že ho zakrývam. Veď pod vak je možné dať krátke pyžamko. 🙂 Niektoré deti to od malička neznesú, no my sme z perinky prešli rovno na vaky a nebol s tým nikdy problém. Myslím si, že mu je v ňom dobre, keď si ho aj sám pýta. 🙂

althejka
24. jún 2014

Moj maly od malinkata nechce byt prikryty🙂 takze som bola stastna,ked toleroval lahucku decku.🙂 takze vak skoncil po prvom /ne/pouziti ako darcek 🙂 🙂

tichanska1
24. jún 2014

My mame tiez letny spaci vak. Dlho sme pouzivali zimny a asi mesiac dozadu sme kupili letny. Nas bez neho nechce spat. A ked su velke tepla tak spi len v plienke ;)

damoska
24. mar 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

ak deti v lete stanuju na zahrade tak spia v letnm spacaku.

lusindaht
21. jún 2019

co by malo mat babatko oblecene v spacom vaku v lete? Ked spi v body s kratkym rukavom tak ma rucicky studene napriek tomu ze je v lete teplo...ale bojim sa ze v bodycku s dlhym rukavom by mu bolo teplo...mozete poradit nieco z vasich skusenosti? dakujem