Prečo dávate deťom detské čelenky?
Pozerala som fotky vasich babatiek a neviem pochopit preco davate babatkam tie celenky... Maju nejaku funkciu ? Alebo je to iba image?
Napriklad lebo detičky ako krútia hlavkou tak sa im zalamuju ušká 🙂 a ked dáš čelenku je to super aby im tie ušká toľko neodstávali v budúcnosti 🙂
@elysiacik Bola som popozerať a na žiadne pekné som nenarazila, potom som si to s tými štrikovanými aj rozmyslela ale nakoniec to bolo jedno lebo aj tak už také nikde nemali. Asi to teraz toľko nosia, že už všetko u nás vykúpili 😂
@klaudi31 Tak to som aj ja zvedavá aké si kúpila. Z akej stránky vlastne? Ja už to asi do Vianoc nestíham ale aj neskorí darček sa ráta ako Vianočný darček nie? 😀
kamoska ju davala ked koncilo leto.....taku cez uska..tiez som sa cudovala, ale vraj kvoli prievanu do uska...ked na capicu bolo teplo ale aby to mala nechytila...vraj jej o doktorka poradila
@rucka77 Pre koho to chceš ako darček? Ja som myslela, že to chceš pre svoju malú 🙂 Vieš čo, to ani nebola stránka ale normálne som na instagrame napísala jednej mamičke čo takto vyrába čelenky, Voskarinka sa tam volá a s tou som sa dohodla, povedala som jej aké farebné kombinácie by som chcela a teraz už len čakám kedy príde žltý papierik z pošty do schránky (naša poštárka odmieta nosiť akékoľvek balíčky 😂)
@klaudi31 Prepáč dlhšie som tu nebola, najprv Vianoce, potom silvester a do toho mi malá ešte aj ochorela tak sme behali po doktoroch lebo aj vysoké horúčky mala takže sme to mali také pestré 🤒 No chcela som to aj pre moju malú ale pre dve kamarátky ale medzi tým som im už aj niečo iné kúpila takže už iba pre nás, možno keď budú mať nejaký sviatok tak potom. A ďakujem za tip pôjdem si to pozrieť 🙂 A už ich aj máš doma?
@rucka77 a coze jej bolo? nieco vazne?
@klaudi31 nic ti nenosi? nasa je zase taka, ze kludne donesie aj vacsie balicky ked sa jej da. nemozem na nu ani pol kriveho slova povedat a zakazdym aj dlhsie zvoni alebo klope aby si bola ista, ze nie som doma a az potom hadze listocek. asi mam teda riadne stastie 😂😂 a kolko, ze ta vysli tie celenky? som si to pozerala a celkom pekne robi
Tak ja mam stale pocit,ze tie poniektore celenky tlacia tie male hlavky,sotva s vlasmi,ja som ich nasim kupila,vsak je to rozkosne,ale zhadzovali ich dole. Tak sa mi nepozdavaju ani tie obleky a klobuky na mensich chlapcoch,cca do dvoch rokov. Ale to je osobna vec kazdeho.
@rucka77 Chúďatko 😢 A čo jej bolo? Či len tak silno nachladla? A áno prišli už dávnejšie, myslím, že sú celkom podarené 🙂
@fatima99 Požičaj mi ju prosím ťa 😂 Čo by som ja dala za takú poštárku. Akože chápem keď mi nedonesie veľký balík ale takéto menši viem, že zvyknú zobrať ale tá naša vôbec, zakaždým musím ísť na poštu a už som si pár krát všimla, že aj keď nesie iba nejaký list tak ani nezvoní či som doma, rovno hodí lístoček. Vieš čo 8 eur stojí jedna ale keď berieš napríklad 5 naraz tak ich máš za 33 🙂
@mironka Hej, no záleží to od typu čelenky. Treba hľadať také čo sú také "jemnejšie" alebo ako by som to povedala a aj sedia rozmerovo na hlavičke, že nie sú malé
Podla mna tu boli aj blbsie otazky, takze chapem. Ani mne sa to nepaci. Nie je to zlate, je to smiesne na tej malej hlave a celenka s kvetom cez pol ksichtu. Ale kazdeho osobne vec.
@fatima99
@klaudi31 No mala priedušky chytené a doktorka sa bála, že by jej to mohlo aj na pľúca prejsť a tak ale nakoniec sme to nejako zvládli doma aj keď hrozila nemocnica ale malá je bojovníčka 🙂 Koľko to vlastne trvalo kým ti prišli? Nebolo to dlho že? Pozerala som si to aj na instagrame, ta malá je strašne zlatá 😇 A to jej mám teda napísať tam na instagrame keby som si chcela nejakú objednať? Ako do správy súkromnej?
@linda20111 Je to strašne zlaté na dievčatkách. Sú to predsa deti, tak nech sú zlaté. Preto ružové, čelenky, volániky atď. Keď budú veľké, nech si nosia sivé a čierne, no kým sú malé, mali by byť oblečené ako deti.
@michaelamilan Presne tak. Naša tiež nosila čelenky jedna radosť. Je to dieťa, tak ho obliekajme ako dieťa. Nepochopím tie dievčatá v sivom či čiernom, ako staré baby. Sú to deti, tak ich paráďme a fintime, hlavne obliekajme do detských dievčenských farieb-ružová, červená, žltá, biela, oranžová. Aj chlapci sa dajú pekne obliecť. Rifle patria iba dospelým. Poznám matky, čo dievčatká obliekajú ako dospelé, sponku ani čelenku to nevidelo. Načo majú deti, keď sa ku nim ako ku deťom nevedia správať? Pre image?
Pripájam sa k minimu maminek, ktorým sa to zdá divné 🙂 Pri bábätkách som mala vzhľadom na ešte "mäkkú" a citlivú hlavičku vždy nepríjemný pocit. Keď som to videla prvý krát v Burde niekedy v deväťdesiatych rokoch, až má zabolela hlava keď som to videla 😕 Z praktického hľadiska mi to príde tiež divné, keďže mi ako malé dievčatá nosili čelenky, aby nám nepadali vlasy do tváre... 🤔
"my sme" ... samozrejme 😂
@asia83
@asia83 Tiež si myslím, treba to ešte využiť kým sú maličké a nemôžu odvrávať, nech vyzerajú ako dievčatká kým sa dá. Ja veľmi neuznávam to obliekanie deti takou "dospeláckou" módou. Deti by mali byť deťmi aj v takomto zmysle 🙂
@montemotherone Ono veľmi záleží aj na tom akú čelenku vyberieš vieš, z akého materiálu, ako je urobená. Preto je fajn keď sa takéto veci robia napríklad na mieru aby sa čelenka prispôsobila hlavičke a nie naopak 🙂
malinka ma 6M a ciapku ma aj cez den aj v noci no hod.cez den ju ma dole ....nechcem aby uska mala ako salelity :D :D
@janapiestany moja nemala doma ciapku nikdy ani celenky a usi jej neodstavaju...😉
Nasa nemala celenky, obliekana bola dievcensky vzdy adekvatne veku a pocadiu celenky ale.nemala... mozno aj preto ze mne osobne sa to.nepaci....
Ale kazda maminka nech si oblieka ako uzna za vhodne...
Mozno si pani robi statistiku pre buducu podnikatelsku cinnost 😂
Ved coby nemohli mat celenku.....? Naisnice aku funkciu plnia ?!
@sense mojej trosku odklon tam je.tak neryskujem 🙂 dcerku ked dam do postielky tak sa otaca taha si uska vlasky nausnice trha tak asi preto ma ciapku aj pre jej bezpecnost :P
@rucka77 Hm tak to ma teda mrzí, že ste mali takéto sviatky 😒 Ale hlavne, že už je to v pohode 🙂 Vieš čo ono to záleží do toho či si vyberieš takú čo už má hotovú alebo chceš nejaké vlastná farby. Ak ti to je jedno tak ti ju pošle aj hneď a keď chceš vlastné farby tak vraj dva týždne ale ja som si s ňou vtedy písala, že by som veľmi potrebovala aby prišli do vianoc a bola vtedy milá hrozne, že sa pokúsi a aj to stihla 🙂 No hej normálne tam jej napíš cez súkromnú správu, ona sa ti ozve
@rucka77 to vazne? to ste mali potom celkom narocne sviatky ale tak hlavne, ze uz je vsetko okay. u nas ma teraz zase manzel chripku takze nosim cajiky, davam sirupy a podobne 😂😂
@klaudi31 keby sa to dalo tak kludne poziciam 😂 to je celkom v pohode cena, velmi to akoze malej nedavam ale kupila by som jednu pre moju malu a suseda ma skoro rovnako staru tak aj pre nu, by sme ich na jar nafotili vonku ako sa hraju lebo su ako sestry 😀
@janapiestany ked sme dali prepichnut malej usi tak vtedy sme tiez davali ciapky a celenky aj na noc aby si ich nechytala a nezatrhla
@fatima99 Želám pevné nervy 😀 Ja sa každý deň modlím aby to nášho tatika obišlo 😀
@elysiacik No našli ako našli, na internete sme našli 😀 Teda klaudi našla prvá a potom mi poradila 🙂
@klaudi31 Písala som už a ešte v ten deň sa mi ozvala. Už som si aj vybrala nejaké farby ale chcela som nakoniec vlastné takže počkám tie dva týždne 🙂

Tak každý deň ich nebudem dávať ani ja, to je skôr na také oživenie, keď sa to hodí k oblečeniu alebo na nejaké fotenie, oslavy a tak 🙂 Inak @rucka77 ja som si už objednala z internetu pred pár dňami, nech mi stihnú prísť do Vianoc tak sa už tiež rozhýb prosím ťa aj ty. Dúfam, že sa segre bude páčiť 🙏😀