Prečo dávate deťom detské čelenky?
Pozerala som fotky vasich babatiek a neviem pochopit preco davate babatkam tie celenky... Maju nejaku funkciu ? Alebo je to iba image?
😂 nasuchrany kvet na pol hlavky uz 5 den po porode?hlavne nech je milucka a na spapanie..
Mojej odstávaju a lámu sa jej uška keď sa otočí na stranu tak jej dávam čelenku . Je jemná určite ju netlačí. Nemá ju celý deň.
@matrioska86 aj ja davam tak sirsiu celenu na zakrytie usiek lebo je citlivejsia na uska aby nedostala prievan vonku ked je tak ze ani teplo ani zima ale pofukuje
My tiež kvôli tomu dávame čelenku aby si ich nepriľahla keď sa jej ohnú. Je síce pravda, že keď má dieťatko väčšiu chrupavku a tie ušká odstávajú od narodenia tak tomu nič také nepomôže ale je to dobré aby si neležali celú noc na tom ušku 🙂 A pomáha to napríklad aj keď sa dievčatku dávajú náušničky aby si ich nezatrhla náhodou. To, že je to ešte aj roztomilé je len bonus 🙂
@nela6 Neviem prečo sa to volá zalamovanie, proste ja to tak používam, nevravím, že sa to uško fakt zlomí alebo čo 🙂 Ale tento názov som počula aj od iných mamičiek preto to používam 🙂 Proste ide o to, že sa to uško ako keby ohne a keď si naň bábätko ľahne a leží tak celú noc tak mu to uško môže cez deň odstávať aj keď by mu za normálnych okolností neodstávalo. Kedysi som si myslela, že sa to deje iba bábätkam s väčšími uškami ale vraj to nie je pravda, že to od toho nezáleží 🙂
@rucka77 No inak ak mám povedať pravdu, tak tiež neviem prečo sa tomu tak hovorí ale pamútám si, že napríklad aj moja mama to tak volala. Ale podľa mňa je to jedno, každá mamička, ktorej dieťatku sa to niekedy stalo vie o čo ide 🙂
ja si inak tiez pamatam, ze tomu tak mama hovorila ked sa to mensej sestre stavalo a je sa to dokonca zvyklo tak ohybat aj ked uz bola starsia lebo ma trochu vacsie usi 😀 ked bola mladsia tak z toho mala trochu mindraky ale teraz uz si z toho nic nerobi. ale zase to netreba brat ako nejake zavadzanie, proste sa tomu tak hovori 😉
@elysiacik 😂😂😂 Ale prosím ťa, zase tak dlho to ešte nie je aj keď hej deti rastú rýchlo ale pri hlavičkách to nie je také citeľné a tie čelenky sa aj tak naťahujú takže to nevadí. A nakoniec som objednala od tej Voskarinky na instagrame, teda tak sa volá tam, ako sa volá normálne som vlastne ani nezistila 😀 Teraz som jej tiež akurát písala znova lebo svokra chce také kúpiť pre všetky jej vnúčatá (pre dievčatká) aby mali rovnaké keď sa budú fotiť na oslave je 70tky čo bude mať v lete
@rucka77 Ako sa to tam objednáva? Pozerala som si to a chcela by som aspoň jednu vykúšať objednať ako by v nej vyzerala moja malá ale neviem či jej tam mám pod fotku napísať či čo ☹
@dankovicova Nie, pod fotku nepíš 🙂 Normálne ak máš teda instagram tak sa dá napísať aj súkromná správa. Keď si rozklikneš je profil tak hore pri tom tlačítku "sledovať" (alebo sledované ak to už máš zakliknuté) máš tak šípočku a tam máš, že napísať súkromnú správu a tam jej to napíšeš 🙂 Alebo ak bude dávať nejaký príbeh tak aj tam už máš hneď kolónku kde jej to môžeš napísať a ono to automaticky prehodí do tej súkromnej správy a príde ti upozornenie keď ti odpíše 🙂
@elysiacik Nie, netrvá to dlho, maximálne nejaké dva týždne ale chcem ich mať v predstihu aby sme potom neboli v časom strese a mali sme čas to všetko aj zladiť 🙂
@rucka77 Ďakujeeem si zlata 🙂 Ja síce mám instagram ale moc ho nepoužívam iba takto príležitostne ale správy som tam ešte neposielala tak preto som nevedela 🙂 A koľko vlastne stojí tá čelenka? Lebo som si pozerala je instagram ale cenu som tam nikde nenašla :(
@dankovicova Nenašla si to tam preto, že to tam nemá nikde písané a dozvedela by si sa to keby si jej sama napísala ;) Ale tak keď už sa na to pýtaš tak jedna stojí 8 eur čo podľa mňa nie je také strašné 🙂 Na to, že je to teda handmade čelenka, na sashe napríklad čo som pozerala pýtajú za také oveľa viac 🙂
@rucka77 Aha, ja som myslela, že keď je tých čeleniek takto viacej tak to aj dlhšie trvá 🙂 A koľko ťa výdu tie čelenky? Či ty ich platiť nebudeš? Lebo ja by som to napríklad za moju svokru neplatila, nemáme moc dobré vzťahy a ešte aj keď ideme niekde spolu ešte aj s malou tak keď jej niečo kupuje pýta odo mňa polovičku 🙄
@rucka77 Nevedela som čo mám od toho očakávať tak som jej nechcela písať len kvôli tomu aby som si zistila cenu 🙂 Ale dobre, je to v pohodičke tá cena takže jej tiež tento týždeň napíšem 🙂 A tebe ešte raz ďakujem za tip, budeme mať zase nejaký nový druh čeleniek 😍 Ako dlho bude trvať kým mi spraví tú čelenku? A má aj nejaké veľkosti?
@elysiacik Nie, toto bude platiť ona, ja som to dala poslať na jej adresu, posiela sa to na dobierku takže keď to príde tak si to aj pôjde vyzdvihnúť a zaplatí si to, ja som jej iba sľúbila, že jej to objednám 🙂 Ja som to ani nerátala koľko to vlastne bude, pozriem to a poviem ti lebo keď ich berieš viacej naraz tak máš nejakú zľavu 🙂
@dankovicova Nemáš za čo 😉 Koľko to bude trvať je na tebe. Ona máva niekedy urobené nejaké čelenky aj dopredu takže ak si vyberieš nejaké z nich tak ti ich hneď pošle, ak budeš chcieť vlastné farby tak to trvá nejaké dva týždne kým ti ju vyrobí, niekedy aj kratšie 🙂 A veľkosti má iba dve, jedna pre dieťatko a druhá ak by si chcela tak normálne pre dospelú osobu aby ste mohli rovnaké 🙂 Pekne sa prispôsobia takže viac veľkostí ani netreba 🙂
@rucka77 To vážne? Detskú som už objednala, že si môžem aj ja takú objednať som nevedela. Možno by som to aj vyskúšala, ja akože normálne čelenky nenosím keďže mám kratšie vlasy ale hrozne by sa mi páčilo keby máme niečo rovnaké 😍 Myslíš, že keby jej teraz napíšem tak mi ešte dorobí takú aj pre mňa?
@dankovicova Akože, že by ti ich poslala naraz? Podľa mňa aj hej ak ju už náhodou neposlala a nebude ti vadiť, že budeš chvíľku dlhšie čakať kým ti ju dorobí tak myslím nebude mať problém. Veď ak si si s ňou písala tak vieš, že je hrozne milá 🙂
@elysiacik Presne tak som to chcela urobiť, akože vravím s týmto nemáme nejako problém ale tak chcela to dávať ako darček ona, nie ja, takže neviem prečo by som to mala ja platiť. A je to 33 eur 🙂 Keď berieš 5 čeleniek naraz tak to máš za takúto sumu 🙂
@rucka77 Hej hej tak som to myslela, vieš aby som nemusela dvakrát kvôli tomu platiť poštovné 🙂 Máš pravdu, je taká veľmi milá, aj mi pomáhala s výberom farby, pýtala sa ma akú čipku a podobne, ešte to aj trvalo trošku dlhšie kým som si vybrala a bola trpezlivá. Tak ja jej teda idem rýchlo napísať 🙂
@elysiacik Ty máš také problémy so svokrou? Bola taká už pred tým ako ste mali dieťa či to až potom začalo?
Tiež sa mi čelenky nepáčia, teda nie také ktoré nemajú "funkciu" chrániť ušká pred prievanom, ale aby som to riešila na ostatných deťoch 😂 bud je autorka len nejaký troll alebo by sa mala starať o vlastný zadok 💩
@dankovicova Aj som si myslela 🙂 Bolo by to lepšie alebo až by ti ju už náhodou poslala tak si daj urobiť ďalšie dve, ktoré by ste už mali rovnaké, aj to je riešenie 🙂 Tak daj potom vedieť či si to stihla alebo nie 🙂 A akú farbu si si vybrala?
@rucka77 Hej? Tak to je celkom zľava 🙂 Akurát mi minule vyskočilo na instagrame, že pridala fotku a mala tam čelenku s mašličkou. Tak to tej malej pristane, ani si ju neviem predstaviť bez nej. Ale chcela som sa spýtať, nevieš či sa už teraz dajú objednať aj čelenky s tou mašličkou? 🙂
@rucka77 Stihla som to ešte nakoniec tak mi ich pošle naraz aby som to nemusel dvakrát platiť 🙂 Teraz som videla na instagrame, že má aj nejakú novinku nie? Či to ešte nepredáva takto pre ľudí len pre jej malú také robí?

@polmata nenatahuju? Mne max sem tam si poskrabe za uchom, hlavne ked idu zuby... A lámanie tiez neviem ake, nepočula som o tom ze si deti lámu usi fakt