icon

Prečo si mamy kúpia drahý kočík, no monitor dychu nie?

zajkouskovy
20. jún 2019

Ahojte maminky,
keďže som tiež maminka chcela by som rozvíriť debatu na tému super drahý kočík alebo monitor dychu. Prečo je to takto formulované?
Po rozhovoroch s rôznymi maminkami, ktorých kočíky stali aj 1000 eur, podotýkam že boli hlboké. Som zistila, že skoro žiadna nemá monitor dychu. Ostala som sklamaná a zaskočená. Ja ho mám od narodenia svojho drobčeka a neviem si predstaviť, že by som ho nemala. Viem, že syndróm náhleho úmrtia tak dieťatku nehrozí. Prečo si ho aj iné maminky nekúpia? Veď pocit bezpečia môjho pokladu je na nezaplatenie. Radšej lacnejší kočík a monitor dychu ako drahý kočík bez neho. To je taká malá osveta, alebo je to tým mamám jedno???

Prečo si mamy kúpia drahý kočík, no monitor dychu nie?
sapetka
20. jún 2019

@dudos tiez si myslim ze vacsie riziko je spat s dietatom v tej istej posteli. Nas tiez mal do 20m s nami v izbe postielku a potom sme sa stale viac a viac navzajom rusili a spi vo svojej izbe a v pondelok bude mat 2r a je mu dobre vo svojej izbicke.

v_alika12
20. jún 2019

@dudos nas v postielke place. Dam ho do postele a prestane. Takto som v noci saskovala x krat. Hore dole. Tak od 6 mes spi s nami. Dali sme tretiu postel k stene, prisunuli manzelsku, z kazdej strany zatarasili a spime pokojne vsetci 😂 i ked ja sa v noci strhavam na to ze maly nas preliezol a spadol. Su to vsak iba nocne mory,zatial. Snad nespadne. V postielke by mu bolo isto bezpecnejsie. Co narobim 🤷🏼‍♀️

shilla23
20. jún 2019

Ja som mala aj drahy kocik aj monitor dychu.. maly mal apnoe z refluxu mali sme aj poplachy kvoli refluxu nenavidi kocik dodnes a aj ked uz s palenim zahy nemame uz problem tak akonahle je len nad kocikom uz jaci.. a monitor? V postielke nechcel byt ani za svet pokazde ked som ho tam dala bol do 5minut hore spal tam dokopy 4x aj to povacsinou cez den.. maly spi so mnou plne ho kojim a v noci tym ze ma citi je viackrat hore kvoli kojeniu a neupada do takych hlbokych spankov ako v postielke zvyknu deti .. uz chvala bohu nemame reflux a myslim ze istejsia som si ked je pri mne 😊 takze ani drahy kocik nepresvedci dieta aby v nom bolo a ani monitor dychu nieje vyuzity napriek tomu ze som moc chcela ho mat pod dohladom pestunky..

ktochytavzite
20. jún 2019

@zajkouskovy radsej keby mamicky ovladali rychlu pomoc u babatiek ako menit baterky do monitoru dychu,ze?

evittam
20. jún 2019

@zajkouskovy Nemala som ani jedno ani druhé. A nie kvôli tomu,ze by som na to nemala. Kocik sme mali za normalnu cenu a taky ako sa nam pacil a hlavne prakticky a monitor dychu - nemali sme dovod ho kupovat-obe deti zdravé, donosene,v poriadku.

jankapepe
20. jún 2019

@zajkouskovy ani jedno ani druhé. Predražený kočík je hlúposť a monitor dychu tak isto ak sa nejedná o dieťatko choré či predčasne narodené.

biela_sova
20. jún 2019

@popa86 Ano, tato tema mala byt adresovana zdravotnikom, a nie laikom, ktori tvrdia, ze su zive monitory dychu a podobne ...ehm... partikularity. Opat sa tu niekto pasuje za vsevediaceho a vsevidiaceho poloboha. Niky ntvrdi, ze matky, ktore maju zapnuty prvy polrok zivota dietata, ho poslu na vyhnanstvo do detskej izby. Monitor sa da pouzivat aj ked ma dietatko postielku pripevnenu k posteli rodicov s odstranenou jednou bocnicou.
Asi v tejto dskusii chyba konstruktivny navod, opat raz citam len osocvania bez riesenia...tak teda:
RADA pre nastavajuce mamicky, ako spat spolu s babatkom a zaroven ho chranit: ked instalujete ram postielky k posteli a ukladate monitor dychu pod mtrac, prv, nez do nej ulozite babatko, urobte skusku spravnosti. Lahnite si na manzelsku postel, zapnite na postielke bez dietatka monitor dychu, dychajte normalne, neprehnane (ako napr u lekara). Monitr funguje spavne, ak nezaznenava Vas dych, a teda nemal by blikat a mal by po case zacat pipat. Vtedy mozte pokojne ulozit babatko k Vam do postielky, ste si ista, ze Vas dych neinterferuje snimanie dychu babatka.
Ked ho nakrmite ped sanim, polozite ho vecer do postielky. Babo vtedy prve tri hod najtvrdsie spinka, vtedy je riziko najvyssie. Ked bude babo vacsie, samo prelezie tych 20 cm zo svojej postielky k Vam, zobudi Vas pohybom a monitor mozete vypnut 🙂

larisalarisa
20. jún 2019

My sme mali monitor od sestry....naše bábo bolo tretie, čo ho užívalo. Ja som bola dosť bojazliva, takže bol na ňom malý nonstop. Niekedy aj do kociara som ho dala, ale to už je, myslím , extrém. Kočiar sme mali asi za 600 - 800 eur , ale teraz by som už kupovala lacnejší a kľudne z druhej ruky. Samozrejme aj mne záležalo najprv ako kočiar vyzerá a ako ladí s malým synčekom. Ale potom to už bolo o inom. Ten krásny kočiar bol úplne naprd. Tak som ho predala a kúpila taký , ktorý bol pre malého ideálny. A nielen aby vyzeral. A preto chápem aj tu túžbu po super kočiari.

zabka1987
20. jún 2019

A načo by mi bol ten monitor dychu? Aby ma stresoval? Tvoja mama ho mala? 😂

biela_sova
20. jún 2019

@zajkouskovy PS2: Pre buduce maminky: radsej, nech monitor (udajne, podla konspiratoriek) zapipa raz falosne, ako ze pridu o dieta kvoli zanedbaniu a nepouzitiu tejto pomocky. Zvycajne monitory zapozcane prostrednictvom porodnic a poistovne (ZADARMO) podliehaju pravidelnej previerke, z poistovne posielali expertov, ktori Vam monitor doma aj spravne zapoja a poucia Vas.
Syndrm nahleho umrtia sa TYKA VSETKYCH DETI, BEZ OHLADU N ZDRAVOTNY STAV A POHLAVIE. Spytajte sa vlastnych pediatrov. A nie, nemaju z toho provizie.
Takisto teda nepouzivajte detsk sedacky (lebo vy steich ochranou pred nehodou, nechodte s nimi k lekarovi, lebo vy ich najlepsie ochranite pred nakazou. Nepouzvajte popruhy n kockoch, kresielkach, stolickach n krmenie, zabrany na schody, postele, lebo vy ste vsadepritomne a vy ich ochranite.
Je uz na zvazeni, ci mamicka preferuje usetrenych 36eur alebo....

biela_sova
20. jún 2019

@zabka1987 Nase mamy ich nemali a umrtnost deti na tento syndrom bola signifikante vyssia ako teraz, pri jeho masivnejsom pouzvani.

zabka1987
20. jún 2019

@biela_sova dieťaťu sa môže stať hocikedy hocičo, asi toľko. A netreba preháňať, vďaka bohu zdravý rozum mam, stačilo mi vidieť sestru, ja si užívam deti a pokoj 👍 neriešim, čo by sa mohlo stať lebo keď sa niečo ma stat stane sa bez ohľadu ci máš túto vec alebo nie.....

biela_sova
20. jún 2019

@zabka1987 Tak potom teda nech sa nikto nelieci napr na rakovinu, ked budes po menopauze, starsia, nuzivaj lieky proti vysokemu tlaku, na cholesterol, nechod k zubarovi, nchosivaj n prevetivky ku gynekologovi, odmietni cytlogicke stery. Ked budes cakat dalsie dieta, neukz sa celych 9 mesiacov u gynkologa, odmietni krvne testy n prvtrimstralny skrining, mmachaj si merst tlak. Nedaj auto n pavidelnu technicku kontrolu, ved Ta njako uz len odvezie a ak nieco zlyha, je to Tvoj osud... Nie v zlom pisem, ale tiez mozes mat pri vsetkych prevenciach a liecbe ochoreni tuto filozofiu pred 200 rokov, pan Boh dal, pan Boh vzal...
Jedn vec je byt fanticky, druha je neznevazovat rozhodnutie rodicov pouzit tuto techniku vymozenost 21. storocia. Mozno tymito toxickymi komentami "nemonitorky" odradia mamicku v ocakavani o zaobstarania si monitru a mozu je sposbit zivotnu tragediu. Prosim v mene zdravotnikov laikov, aby na temu zivota a smrti mlcali, ked sa nnevyxnju. V pordnii, kde sm lzal,, 3 dni matky privvali asi 9x sestru a prsonal k bbtku, ktore pestalo dychat (nie, nezabudli vypnut monitor, ked ho bral z postielky). Podtykam, ze som lezala na oddelni fyziologickych donosenych novrodencov, niebpedcasnitok).

sense
20. jún 2019

Mala sim aj jedno aj druhe.... Preco? Monitorvsom zvaxovala sice aj jaj ale prial si ho hlavne aj muz a takisto kocik ci autosedacku lebo spknali vsetky heho poziadavky a naroky ,tak pre pokoj v rodine preco nie ak su na to peniaze...a nie nemala som drahy kocik len kvoli znacke aoebo chvaleniu...

zabka1987
20. jún 2019

@biela_sova ty musíš byť veľmi blbá prepáč mi 😂😂😂 toto porovnávať týmito vecami? No nie 😂 dúfam si si dnes odmietala cukor, tlak aj dala urobiť testy ci si vôbec v poriadku, keď sa takto sleduješ a aj svoje dieťa no pre boha chudák dueta 😂 ps moja sestra a jej prvý pôrod, malý bol na monitore a zomrel ešte v nemocnici.... Len toľko....

biela_sova
20. jún 2019

@zabka1987 To je mi velmi luto, uprimnu sutrast. Blba nie som, jedna sa o prevenviu ako prevenciu, skus sa pobavit obcas s vyssou inteligencnou skupinou obyvatelstva, snad to pozitivne ovplyvni Tvoj slovnik. Preventivne prehliadky boli zavedene z urciteho dovodu, nastastie na vacsinu z nich zatial dovod nemam. Deti su to najcennejsie, co mame, preto dovl otatnym matkam, ktore sa v tejto chvili rozhoduju a citaju tuto diskusiu, ci si take nieco zaobstarat, aby sa rozhodli na zaklade faktov a nie emocii.
Este raz vyslovujem hlboku sutrast nad sestrinym drobcekom.

simona92101
20. jún 2019

Monitor dychu som kupeny mala,ani som ho nevybalila kedze som zistila ze mam monitor dychu vo svojich usiach,a stale sa vnoci budim a pocuvam malu ako dycha.cez den spava vonku v kociku,tam je to nepotrebne a ak aj spi doma v postielke tak ju chodim kontrolovat.kocik mam strednej kategorie,skor som pozerala na kvalitu a praktickost ako na to ci je drahy alebo lacny. A myslim ze je to kazdeho vec,do coho investuje peniaze..par rokov dozadu ziadny monitor nebol a v pohode mamicky fungovali..

zabka1987
20. jún 2019

@biela_sova 😂👍 ty skus hlavne vyhľadať odborníka i keď neviem, ci tebe ako novodobej Google mamičke aj pomôže 😂👍

biela_sova
20. jún 2019

@zabka1987 Predstav si, niekto nemusi pouzivat Google, staci to mat vystudovane, vola sa to vysoka skola. Zhadzujes takto aj Tvoju detsku lekarku, vseobecnu lekarku aj gynekologicku, kd Ti vypisuju recept na lieky?

zabka1987
20. jún 2019

@biela_sova 😂 ty zhadzujes jedine seba ak ti to nedošlo. A to, že máš vysokú školu dnes už nič neznamená, dnes ju má už hocikto len tak mimochodom a rozdiel je, že akú tak sa radsej nechval, stačí sa pozrieť koľko múdrych mame v parlamente. Hlavne tí, čo sa ohanaju vs sú najväčší debili sorry a inak aj ja som študovala na vš wau odpadla si, čo 😂👍 a predstav si, že napríklad mojim deťom za celých 8 rokov vypisovala iba vigantol, ktorý sme aj tak menili za iné D. Moje deti ešte nebrali atb za 8 rokov, čo som sa stala matkou.

zabka1987
20. jún 2019

@biela_sova aká škola je na to aby som si uvedomila aký je monitor dychu brutálne dôležitý? Ty už čo napíšeš fakt stojí za to 👍😂

biela_sova
20. jún 2019

@zabka1987 Gratulujeme k dobre prospievajucim detickam! Nechvalili sme sa proaktivne vzdelanim, odpovedame na Tvoju otazku, ci mame vedomosti z Googlu. Pytala si sa Ty, tak odpovedame. Biela Sova nie je jedna osoba, ale tim zlozeny z gynekologa, detskeho lekara a pravnikov, sme tu vsetci a bavime sa na laickych reakciach ako Tvoja, kde ked dochadzaju argumenty, nastupuju emocie 🙂

sapetka
20. jún 2019

@zabka1987 moze sa stat hocikomj hocikedy hocico ale ked mozem aspon nejak tomu zabranit alebo predist tak urobim vsetko preto.. a nechapem preco si inym diskutujucim impertinentna

sapetka
20. jún 2019

@zabka1987 no v tvojom pripade veru plati ze VS moze mat naozaj kazdy👍Gratulujem k tvojim vystupom v tejto diskusii jedina si sa nedokazala zdrzat

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
zabka1987
20. jún 2019

@sapetka a co ako? Môžem snáď vyjadriť svoj názor 😂👍 a ozaj, hovorí ti niečo diakritika? A čiarky? No môj druhák by mal menej chýb keď už chceš byť taká múdra
@ptmt1011 presne tak, nezomreli určite koli monitoru,že ho nemali.

petra7481
20. jún 2019

@zajkouskovy monitor čo si majú dať do kočíka? Ja som.tiex chcela monitor ale všetci vraveli načo.pokial nespi sama v izbe...každé dieťa jak keby vynecha nadych a znovu zacne dýchať....Aj moja.mala t9 spravila keď som ju pestovala...

dai
20. jún 2019

@zabka1987 wau... Prepáč ale neverím ze ty si niečo vyštudovala... Teda možno v čase kedy už naozaj študuje kazdy:( toľko agresivity do príspevkov v takejto jednoduchej téme sa nepodarilo nikomu vlozit:( a žiaľ áno, vôbec nechápeš co tu prispievateľ biela sova píše...

dai
20. jún 2019

@ptmt1011 poznáš 1 dieťa ktoré zomrelo napriek tomu ze malo monitor dychu? Nespochybňuje že sa to môže stať ak je dieťa choré a matka neovláda prvú pomoc... Ale ak ide o obyčajne sids tak ide o nedovyvinutu nervovú sústavu bábätká, jednoducho sa zabudne nadýchnuť... Monitor veľakrát tým ze začne pipat dieťa priame sa nadýchnuť, pripadne už len to ze matka ho zdvihne na ruky nádych vyvolá... Nechápem ako niekto môže brojit proti niečomu co môže dieťaťu zachrániť život... Za seba radšej nech zapipa 10x falošné akoby 1x nezapipal keď ma...

claudiapalusak
Autor odpoveď zmazal