Prečo si mamy kúpia drahý kočík, no monitor dychu nie?
Ahojte maminky,
keďže som tiež maminka chcela by som rozvíriť debatu na tému super drahý kočík alebo monitor dychu. Prečo je to takto formulované?
Po rozhovoroch s rôznymi maminkami, ktorých kočíky stali aj 1000 eur, podotýkam že boli hlboké. Som zistila, že skoro žiadna nemá monitor dychu. Ostala som sklamaná a zaskočená. Ja ho mám od narodenia svojho drobčeka a neviem si predstaviť, že by som ho nemala. Viem, že syndróm náhleho úmrtia tak dieťatku nehrozí. Prečo si ho aj iné maminky nekúpia? Veď pocit bezpečia môjho pokladu je na nezaplatenie. Radšej lacnejší kočík a monitor dychu ako drahý kočík bez neho. To je taká malá osveta, alebo je to tým mamám jedno???

@zabka1987 .. a to že dieťa spí napr. cez deň v spálni v postieľke a ty si ideš napr. iba naložiť umývačku??? Tu ide o SEKUNDY, kedy sa dieťa počas spánku ZABUDNE nadýchnuť. Za 5 min. naložíš umývačku a ideš skontrolovať bábätko- výsledok ,však, môže byť rovnaký, ako bola tá záhrada....
@popa86 nie, vieš mam postieľku na kolieskach. Vždy som mala deti v miestnosti kde som okrem záchoda a nie som hysterka, že by som dieťa nonstop kontrolovala, ja som si materskú užila vždy v kľude a nehľadala negatívne veci . Takéto katastrofické scenáre nemám ani na mysli, že by sa niečo také stalo je len tak medzi rečou.
Kolegyni umrelo tak dieta.. ja monitor mam a pouzivam, ale nemyslim ze je to taka polozka ze by som sa musela rozhodovat medzi kocikom a monitorom..aj ked ja mam lacny kocik lebo je malicko vyuzity.. je to kazdeho vec, mne sa s monitorom lepsie spi. By ma drblo keby sa stalo nieco comu sa dalo zabranit a ja by som nemala monitor lebo ved naco..
@ptmt1011 u nas rovnako akurat ze vsetko vyuzivame na 100 %,okrem monitora dychu.mala spi bud v postielke a to stale pocuvam a pozeram na nu (mam plytky spanok),a cez den stale vonku alebo doma v nosici alebo spi pod dohladom.kocik sme dlho vyberali,nezaujimals ma znacka ale praktickost,hlavne aby bol odpruzeny,a dobre sa s nim manipulovalo,trosku som tápala lebo vsetko robia kriklave a to my nemusime a pre dievcatko nieco vhodne sme hladali,nech nechodime ako cirkusanti.investovali sme do kvalitneho nosica,kedze mame velkeho psa,ktory vyzaduje pohyb,niekolko km tury uz takto s nami mala absolvovala a to je pre mna "must have" tym padom tento nosic..je na kazdeho uvazeni co si zaobstara a kolko do toho investuje..
Ja som mala "super drahý kočík" a monitor dychu som nemala a nie preto, že by som na neho nemala :D proste mi to prišla byť zbytočnosť a čuduj sa svete, dieťa prežilo a nechcelo používať ani ten super drahý kočík :D nechápem takéto témy, pre každého je dôležité niečo iné, veď ako každý sme iný, kazdy veci inak cítime, ja som nepochybovala ani na sekundu, že by sa malo niečo stať, nebála som sa o dieťa. A potom aj tak spávala s nami v posteli, tam ako namontujes monitor? Skús sa skôr zamyslieť, preco mas potrebu riešiť takto ostatných, prečo ťa to tak trapi, nie si príliš úzkostliva? Alebo sa nudis až tak, že riešiš ostatných? Kašli na to, nekaz si tým deň, ver tomu, nikto nechce svoje dieťa zabiť ani ohroziť, len to proste cítia inak.
No tak ja mam kočík z druhej ruky za 120 eur a monitor dychu kupovať nebudem, budem preto horšia matka, ktorá svojmu dieťaťu nedopraje dráhy kočík a nedba na jeho zdravie? Malého chcem mať v postieľke hneď vedľa postele, bez bočnej steny. My sme teraz po prerabke domu a radšej ako dat 1000 eur za kočík, si kúpim niečo iné... Ako napríklad vstavanú skriňu. Každý vie sám, ako môže svoje peniaze minúť
monitor dychu by som zvazovala, ak by to odporucali lekari. pri predcasniatku a pod. a nekupovala by som - snazila by som si pozicat. z nemocnice, alebo podobne ... netreba vsetko kupovat. hlboky kocik som mala od susedy - roadnu "vanu" - a potom som kupila sportak - valco za tusoim dve stovky vtedy - a jazdi v nom aj druhy kusok.
Ani ja som nemala monitor dychu a ani dráhy kočík, moje dieťa nebolo rizikové, bolo zdravé a donosene, počas tehotenstva som sa nevystavovala rizikovým vplyvom a ani nefajcime. Takže nepokladala som za potrebné zaobstarať si monitor dychu.
@zabka1987 okrem už spomenutej Antolskej má každé dieťa monitor dychu aj v Sanatóriu Koch.
Osobne by som skôr investovala do bezpečnosti ako módnej vychytávky. Monitor dychu som mala skôr kúpený ako postieľku. Drahý kočík som z dôvodu, že bývame v Petržalke, ani nechcela, lebo po roku na týchto chodníkoch by som ho akurát mohla vyhodiť. Keď sa presťahujeme, pri druhom dieťati však nevylučujem, že ma nejaký očarí.
Monitor sme mali pri oboch deťoch. A veru, stalo sa v noci, že pár krát zapipal. Bolo to pre môj pokoj. Prva po moc vám bude na nič, ked spite.

@jenny257 asi to bol len jej názor a dosť mimo🙂 monitor pipa keď dieťa nedýcha 20 sekúnd, čiže ak ide len o nenadychnutie sa stačí dieťaťu dychnut do tváričky, zdvihnúť ho etc. A nadychne sa... Väčšina detí sa nadchne aj bez toho ale žiaľ niektoré nie - tie by ten monitor zachrániť mohol...