icon

Prečo si mamy kúpia drahý kočík, no monitor dychu nie?

zajkouskovy
20. jún 2019

Ahojte maminky,
keďže som tiež maminka chcela by som rozvíriť debatu na tému super drahý kočík alebo monitor dychu. Prečo je to takto formulované?
Po rozhovoroch s rôznymi maminkami, ktorých kočíky stali aj 1000 eur, podotýkam že boli hlboké. Som zistila, že skoro žiadna nemá monitor dychu. Ostala som sklamaná a zaskočená. Ja ho mám od narodenia svojho drobčeka a neviem si predstaviť, že by som ho nemala. Viem, že syndróm náhleho úmrtia tak dieťatku nehrozí. Prečo si ho aj iné maminky nekúpia? Veď pocit bezpečia môjho pokladu je na nezaplatenie. Radšej lacnejší kočík a monitor dychu ako drahý kočík bez neho. To je taká malá osveta, alebo je to tým mamám jedno???

Prečo si mamy kúpia drahý kočík, no monitor dychu nie?
Strana
z5
beky1813
20. jún 2019

A ty si myslis, ze to ide ruka v ruke? Ze nemaju peniaze aj na kocik, aj na monitor? Ja som monitor nemala, obe spali so mnou v posteli

bellabell
Autor odpoveď zmazal
zuzumajko
20. jún 2019

Idem kupovat drahsi kocik (z druhej ruky) aj monitor dychu.. na co je tato diskusia dobra? Komu pomoze? Vyzera skor dost rypajuco 🤷🏼‍♀️

patka06
20. jún 2019

Nemala som ani jedno a prežili sme v pohode

diewcatqoo
20. jún 2019

Ani super drahy kocik, ani monitor dychu nie su nevyhnutne. Myslis, ze ak matka nema monitor dychu, je nezodpovedna? My sme nemali ani jedno, ani druhe a prezili sme. A nebolo to tak davno - syn sa narodil v r 2016.
Ak by sa narodil predcasne, prip s nejakou vadou, urcite by som si pre pokoj v dusi monitor zaobstarala. Ale, chvalabohu, syn sa narodil zdravy, od narodenia spal so mnou v posteli a myslim, ze mama je najlepsi monitor.
Nech si kazdy kupuje/nekupuje co len chce. Je to jeho dieta, jeho rozhodnutie. Ty nemas pravo sudit, kto je nezodpovedny a pod, len preto, ze nezdiela rovnake nazory ako ty.

aleshka_supermama
20. jún 2019

@zajkouskovy do kočíka som investovala cez tisícku monitor som kupovala tuším za 80e no vôbec sme ho nevyužili ani sme to nevybalili. Nemyslím si ze to ma nejaky súvis že keď si niekto kúpi dráhy kočík tak na monitor už neostali €.

luccy89
20. jún 2019

Nemyslim, ze chcema rypat. Len pre niekoho je to taka istota, mensi strach mat ten monitor. Mozno sa stretla s mamickou, ktora mala drahy kocik a na monitor zareagovala, ze je to drahe a preto to nepotrebuje.... niekoho monitor stresuje.... ja mam dva😂 aj stredne drahy kocik a aj drahy...ked som bola tehotna, monitor bol jasna vec, ze kupim....

d_anica
20. jún 2019

@patka06 Presne 🙂 za mňa zbytočnosti

v_ero_ni_ka
Autor odpoveď zmazal
nika898
20. jún 2019

@zajkouskovy nemala som ani super drahy kocik ani monitor dychu. Syncekovia spavali zo zaciatku so mnou v posteli mladsi spinkal dokonca prve 2 tyzdne cast noci na mne. Pri oboch som sa prebrala len co zamrvili. Chvilku som pri mladsom rozmyslala nad monitorom dychu ale povedala som si ze si pre istotu nebudem nic privolavat kupovanim monitori dychu.

misiacik31
20. jún 2019

Úplne súhlasím s @diewcatqoo keby sa dieťatko narodilo skôr alebo by malo nejaký problém tak určite kúpim ale tak to nie je nevyhnutné to my aj sestrička v pôrodnici povedala keď som sa pýtala... Mala spinka pri mne alebo v postieľke prirazenej k posteli a stále ju môžem kontrolovať a aspoň nemám zbytočný stres... Veľa kamosiek malo aj falošné poplachy alebo ho zabudli vypnúť keď brali dieťatko z postieľky a potom poplach na celý dom....je to každého vec čo si kúpi a nemyslím že ak ho niekto nemá tak je nezodpovedný

kristina2412
20. jún 2019

@beky1813 ja som tiež monitor dychu nemala a spali so mnou. Samozrejme ak by som mala predčasne narodené dieťa,prípadne dieťa so zdravotnými problémami by som si ho zaobstarala.

sapetka
20. jún 2019

Bez monitoru ani bez kocika by som nevedela existovat 😊

beky1813
20. jún 2019

@kristina2412 presne tak

meluela
20. jún 2019

@zajkouskovy no, skor do kvalitnej autosedacky by som zainvestovala a hlavne ho vozila co najdlhsie v protismere jazdy

barboritta
20. jún 2019

Ved monitor sa da v porodnici aj pozicat,kto ho potrebuje(predcasniatko,chore).ja som nemala.deti spali pri mne.a kocik uplne priemerny,ja nejdem pp znacke

julianadrx
20. jún 2019

Kočík som kupovala takmer najlacnejší, nieže by som svojim deťom nedopriala ale platiť za značku nemienim. Drahý či lacný odvezie dieťa rovnako akurát ma nemrzelo keď ma v zime zafrkali blbci za volantom :-P ...a monitor dychu som za pár Euro požičala v lekárni na pol roka 🙂

sissy27
20. jún 2019

@zajkouskovy každá nech si zaobstará čo sama uzná za vhodné a za koľko uzná za vhodné, ano?
A nechápem tvoje myšlienkové pochody - čo ak sa rozhodli, že monitor dychu proste nechcú a nijako to nesúviselo s cenou kočíka? A pokiaľ viem, tak monitor sa dá aj požičať, rovnako ako sa dá luxusný kočík kúpiť z druhej ruky za nižšiu cenu.
Teba udivuje toto, mňa zas udivuje, ako každú chvíľu má niekto potrebu byť zdesený nad konaním cudzích ľudí a riešiť to s ďalšími cudzími na nete...

janage
20. jún 2019

Kocik uplne obycajny, monitor dychu? Moja vo dne v noci spala max pol hodinu, rev na cely blok. Susedia si museli stuple kupit ked chceli fungovat ako tak v praci, v skole. Nie je potrebne podla jedneho svojho pripadu pausalizovat. Ako niekto napisal v pripade potreby si vies aj pozicat. A nie kazdy potrebuje monitor bez ohladu na to ci ma drahy, ci lacnejsi kocik

bagre
20. jún 2019

@zajkouskovy nuž kočík som kupovala pred 13 rokmi, stál vtedy 9000 sk, a čuduj sa svete vyvozila som v ňom 4 deti... čo si kto myslel ma nezaujímalo /stále podľa mňa vyzerá schopne, nespravili sme z neho chliev... aj keď s "imidžovkami" sa porovnávať nedá/. A nad monitorom dychu som jeden čas uvažovala, ale potom som sa rozhodla, že moje strachy nebudú väčšie ako ja, lebo by som ani z postele nevyliezla..
nerozumiem celkom ako monitor dychu súvisí s osvetou.. z príspevku mi to skôr vyznieva akoby to bola povinnosť - čo nie je.. každý má právo si vybrať čo uzná za vhodné a potrebné. Niekto nemá kočík iba šatku - a? Ak im to funguje tak super nie?
Kamoška mala monitor, šla sa umyť... monitor začal pišťať a kamoška sa skoro zabila ako utekala z vane... dieťa ok, len sa posunulo... takže asi tak.

biela_sova
20. jún 2019

@zajkouskovy Jednoznacne monitor dychu. Su situacie, ked mama nelezi s babom v posteli, ale napr vyklada pracku. A neplati, ze su ohrozene len predcasniatka alebo deti s kardiovaskularnymi alebo nervocymi poruchami. Ani, ze castejsie sa SIDS vyskytuje u chlapcov. Neriskovala by som. Je to nestastie, ktore prichadza potichu. Moze mama vedla dietata spat, ked to nastane, nema krce ani nelapa po dychu, skrstka potichu odide. Myslim, ze na SK sa stsle robi mala osveta. My mame monitor zapozicany z porodnice, nastastie nepipal, ale po 6 mesiacoch sme predlzili zmluvu este o 6 mesiacov. Tieto z porodnice su pravidelne kalibrovane, kontrolovane. Nie je to nas pripad, sle pre znevyhodnene rodinky je lepsie investovat do zdravia dietata ako do novych znackovych bodyciek, ktore ma babo na sebe 3x.
PS. "Ked sa nieco stane, darmo bude mama pozerat na bodycka v prazdnej postielke...." Tolko slova pediatricky z Antolskej

sapetka
20. jún 2019

@biela_sova presne tak!

slavuska1506
20. jún 2019

Kočík mám v pláne kúpiť kvalitný značkový, ALE z druhej ruky. Myslím, že tisíc eurový kočík nám skutočne netreba, aj keď na neho máme, svedomie mi to nedovolí (koľko ľudí nemá ani čo jesť...). Monitor dychu kupujeme, bez neho by som v klude nespávala.

29simona29
20. jún 2019

@zajkouskovy monitor dychu bol pre mna najpraktickejsou vecou v celej výbavičke, výraznou mierou prispieval k mojej psychickej pohode, na drahé kociky mám svoj názor, aspoň v mojom okoli vidím mamicky, ktoré žijú od výplaty k výplate, ale značkový kocik aj keď z tretej ruky musí byt- nehovoriac o tom, že často vidím aj mamicky čo majú 150cm, kocik taký, že na neho ledva dočiahnu, ale hlavne že je značkový.. Je to naozaj každého vec, čo si kúpi a čo uprednostni, ja som investovala peniaze radšej do súkromnej porodnice a monitora dychu, lepšie som urobiť nemohla, v kociku mi maly aj tak nevydržal a po 4 mesiacoch bol už v športovom☺️

kathhii
20. jún 2019

Monitor dychu je dobra vec, ja ho mám požičaný z nemocnice a som rada, že som mám, mám vačśiu istotu. Poplatok za požićanie nebol horibilný, takźe aj pri drahom kočiku by sa to dalo:D
Ja mám lacný kočik / z druhej ruky/ a vobec mi to nevadí.

galioska
20. jún 2019

Ej ale sme poniektoré nezodpovedné mamičky🤭

zuzumajko
20. jún 2019

@29simona29 tak ja budem mat lepsi kocik 🙂 a z druhej ruky 🙂 a nie preto, lebo chcem a dup :D dostala som sa k nemu skoro ako slepe kura k zrnu 🙂 kamoske vyrastli deti 🤷🏼‍♀️

wena
20. jún 2019

Podľa mňa to vôbec nesúvisí, monitor dychu sa dá aj požičať (cca 36€ na polroka) alebo niektoré poisťovne ho požičiavajú bezplatne. Takže to nie je nejaká výrazná položka, tí rodičia ho možno proste len nechcú a nepokladajú za dôležitý.

tehulka2011
20. jún 2019

tak este raz. Ty si ostala sklamana lebo ine mamicky si nekupili monitor dychu? Podla mna im ten drahy kocik zavidis, hm? ;)

ladyloo
20. jún 2019

A čo si chcela povedať?? Že matky s drahými kočíkmi myslia len na dizajn a nie na zdravie dieťaťa?? V čom si sa chcela ubezpečiť?

Strana
z5