Prvá vec pre bábätko
Ahojte. Kedy ste kúpili prvú vec pre bábo? Cumlík, bodíky, hračku? A kedy kočiar? 🙂
Posledný mesiac všetko
V 7mom mesiaci som si kúpila oblečenie pre malú do pôrodnice, keby sa náhodou vypýtala na svet skôr , nech jej mam co zbaliť a tak som dokupovala postupne. Kočík, postieľku sme riešili až okolo 8meho mesiaca.
Tak ja som kupovala z druhej ruky, na bazaroch a podobne. A tam sa kupuje vacsinou vtedy, ked najdes co chces za dobru cenu, ale teda az po 6m. Vajicko tesne pred porodom a kocik o nieco skor, lebo mali 20% zlavu na model, ktory som chcela.
V nemocnici🙈. V 33tt mi " hrozil" porod a nic tak som googlila kupovala aspon zaklad a manzel doma pral. Nastastie sme potiahli krasny 39tt. Takze zbytocna panika. Aj keby som porodila v 33 asi by nas domov nepustili po troch dnoch. Ale vravim - stres a panika.
Vecicky nekupujem nastastie to vsetko mam od sestier ale kocik som si kupila teraz v 6 mesiaci lebo som nasla dobru ponuku...nemam to ale doma ale u rodicov nech to nemam na ociach ...kamosky kupuju tak od 4 mesiaca aj..proste ked sa ma nieco stat tak sa to stane ci uz v 5 alebo 9 mesiaci.. takze urob ako citis 🙂
Pri prvom si ani nepamatam.
Pri druhej v den ked som sa dozvedela ze to bude dievcatko tak “ruzovu” pohromu. Teda neznasam ruzovu ale musela som nieco ruzove 😂😂
Pri tretom ani neviem ci som vobec nieco kupila.
Od 20tt po velkom morfo sone... ale tiez len tak par veci pre radost, ze sa mozem rozplyvat z maleho ruzoveho body 😁 zvysok tiez posledny mesiac pred porodom..
Ja som sa "bila po prstoch", nech nič skoro nekupujem, vraveli sme si, že až tak o 5/6 mesiaca cca budeme.
A presne vtedy som aj skončila v nemocnici, kde mi hrozil pôrod. Našťastie sa to podarilo zastaviť a malý nakoniec prišiel úplne presne na termín. Ale po tom vystrašení som doma (keďže som ostala riziková) nakupovala online všetko 😂 spravila som si zoznam, čo mi všetko pre neho treba, aby som bola pripravená
takže 6 mesiac 😊
tak to je asi rôzne u každého🙂 u nás to bolo tak, že kočiar sme mali kúpený (dostali sme od svokry) už keď som bola v siedmom mesiaci :D a najprv sme samozrejme kupovali také tie základné veci ako postieľka, autosedačka a podobne. oblečenia minimum, keďže toho sme takisto dostali až až.
Uz si nepamatam, ale ked sa mi nieco pacilo, nieslo sa to so mnou domov. Ale taky prvy oficialny nakup bol v Ikei, kde sme sli kupit postielku a spol.. muz zobral maleho plysoveho jezka..dcera ma 5 rokov a je to v nasej rodine oficialne prva vec pre dceru. Ked je smutna, ide po jezka od papiho. Ked potrebuje pomojkat, jezko od papiho..papi je kral 😀
Ja som akurát v 6m a začala som robiť prvé "prieskumy" 😀 kam by som chcela ísť pozrieť kočík, kde majú aké oblečenie, kde majú za dobrú cenu postieľku, atď . Zatiaľ sa bojím čokoľvek kúpiť, ale rada sa už pristavim pri detskom oddelení 🙂

tak vecičky som kupovala postupne, ešte keď boli v brušku, kočiar, keď už bolo bábo na svete 😉