Ručná odsávačka hlienov

uradnikova
3. dec 2021

prosim o radu, ci ma zmysel kupovat odsavacku hlienov inu ako do vysavaca. syncek ma casto nadchu a neskutocne sa boji odsavania vysavacom. viete poradit? ci vobec nieco odsajem inou...

malebiele
3. dec 2021

@uradnikova ja nedam dopustit na gamma ústnu odsavacku, stoji cca 2eur... Silu sania regulujes ty a vie odsat fakt dobre, maly sice pri nej plakal zo zaciatku ale zvykol si po par dnoch, dnes uz odsavame bez placu a bez boja

amelie2017
3. dec 2021

Aj ja sem tam odsavam ustnou. Hlavne v noci. Ja by som v noci urcite nevytahovala vysavac. Ale ustnu uz nemam. Dam pred ten nadstavec, co ide do vysavaca a taham 🤣 lebo mala som origos ustnu- 16€ (v zahranici, pytala som si tu na vysavac a dala mi tuto, ja som na obale videla vysavac a bola som stastna- len som zabudla, ze tu sa povie odsavacka a vysavac rovnako 🤣🤦‍♀️, nikde som na vysavac nenasla, museli doniest zo SK), plus treba dokupovat nejake filtre za dalsich xy, a touto vytiahnem rovnako.

nelca0510
3. dec 2021

@uradnikova len na vysávač. Známa odsavala ústnou a malý skončil so zápalom stredného ucha

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
terezka1947
3. dec 2021

@uradnikova ja ti zo skúseností odporúčam tu,na vysávač.
Je efektívnejšia,rýchlejšie odsaje a predchádzať vážnejším komplikáciám. Ak sú deti častejšie choré,začínajú soplikom,určite ani neuvažujú o inej.
Chce to cvik,aby to odsávanie bolo rýchle a šikovné oklamanie dieťaťa. Naj v dvojici. Jeden drží dieťa,druhý odsaje. Je to otázka sekúnd.
A ver,že viem,čo hovorím. Keď dieťa zistí,že sa vlastne nemá čoho báť a je mu potom lepšie,prejde aj plač. Môj mladší chytal hysaky,ale po nejakých 3-4pikusoch bol ok.
Druhá vec,musíš byť v odsávani šikovná a rýchla ty.

trinity_77
3. dec 2021

@malebiele presne tak, aj ja kupujem uz od narodenia a som s nou max spokojna, mala si uz zvykla a nedam na nu dopustit 🙂

terezka1947
3. dec 2021

Napr.s ustnou som síce vysala soplik,ale už nie hustejší,či žltý sekret,kedy začínal zápal. A odkedy som mala vysávačovu,odvtedy sme ozaj podchytili kopu soplou a stopli ich Max pamyconom,bez ATB klasických.
Dokonca staršie deti,keď nevládali vyfukat nos,samé si chodili pýtať odsávanie. Osobne si myslím,že som sa tej vysacacovej viac bála ja.

ailiba
3. dec 2021

@uradnikova nám sa najviac osvedčila ta cez vysávač. Je to hluk, ale odsate je perfektne a raz, dva. Ta ústna nevedela soplik tak dobre odsat, ani ručná. Ale podstatne je najprv nakvapkát do nošteka vodičku do nosa, aby sa hlieny zriedili a a bábätko odsávanie nebolelo.