Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@laeela 😀 😀 no ty kapsy na průkazky mi přijdou málo hluboké 😅
@michamicha já to šila(1x) normoš jehlou 😉
jdu venčit mláďata 😉 pá
@michamicha já jen rovnostehem, ale u hodně pružných míst je třeba zvolit třírovnosteh kvůli pružnosti stehu, aby to nepraskalo. Naprostou většinu ale stačí jen rovnostehem a u kraje gumičky a mít to přesně ohlé v míste, kde to ohlé být má, je to o cviku 😉 Dvojjehlou ale určitě nic nezkazíš 😉
ad Mylly - zkontrolujte si prosím svoje objednávané položky, mně tam někdo připsal 1m těch červených marakatti 😒 já si psala jen ty hnědý...
@caramilla na kolik vyjde takový biokuřátko? škoda, že už je babička stará a nemá slepice - to bych měla biokuřártka zdarma 😀 Jinak dle výživových poradců je nejzdravější divočina, protože to je to opravdové BIO a to zrovna zadarmo mám 😀 a je fakt, že srnčí nebo divočák je pro mě prostě nejlepší maso...někdo to nemusí, ale já jsem zvyklá od mala, že jíme skoro jen to /plus kuřecí) a tak na něj nedám dopustit...
@caramilla dík za radu, já to opicový tílko lemovala hnědou mylly gumičkou a jen rovnostehem, tady u těch šatů je velkej výstřih, takže to přes hlavu rvát nebudu, tak to teda vezmu taky rovnostehem 🙂
Dneska jsme byly s Mínou v paraZOO ve Vlašimském ekocentru (kde jsem pracovala a ještě teda jakoby pracuju🙂, mají tam nově předělanou zahradu s expozicí volně žijících handicapovaných zvířat a opravdová nádhera! Jezírko, vydra, co je hravá a společenská a spoustu dalšího. Jasmínka krmila kapry a ovečky 😀
@stassy z usa děláš co? to mi nějak uniklo... Jako právě, no, já bych to "zadarmo" nikdy nestříhala, to tě obdivuju 😎 A hlavně do toho v žádném případě nepouštěj děti. Jasmína v lemovačkách když udělá bordel, tak brečím a i jsem něco musela vyhodit. Protože rozmotá klubo, pomačká to a pak to je hrůza a děs ☹ Ale líbí se jí to, jak je to pružné a barevné 😀
@caramilla z USA to bylo někde jinde, poveze mi to tchýně, takže jsem to musela držet v nějaké normální míře, což by se tady myslím nedalo. 😀 Už těch 400yardů je dost zvrhlých, jsem chtěla udělat jen něco malého.. 😀 😀 😀
Střižné a balné přiznávám nevím na kolik hodit, chtěla jsem se inspirovat tabulkou od crawler, ale nedaří se mi ji otevřít.. Ale asi to budu muset navýšit, páč tolik obálek doma nemám, takže budu muset nakoupit...
@caramilla no ono všeobecně škodí cukry, takže do má trochu horší trávení, tak by se tomu měl více vyvarovat. A o mě se neboj, já taky sežeru na co příjdu a mlsná mě honí každou chvíli 🙂
Ty vole holky dneska jsem byla s Marečkem na očním (jako další z vyšetřeních k té noze) a seděla jsem tam hodinu a 3/4 a pak mi sestra řekla, že mi doktorka vzkazuje, že mě nevezme, že na žádance máme napsáno konsiliární vyšetření (aŤ jde do pr...) že prej mám přijít ve 12hod za ní do nemocnice. Jsem ji řekla, že už to vyšetření nepotřebujeme a že ve 12h mi dítě spí, ať si trhne nohou a že v pátek primářovi řeknu, že mě prostě nevyšetřili, že proto nemám oční vyš. 😀 😀 já už fakt nemůžu.
@crawler ano mám Crohna. Mám ho ve dvanáctníku (v malém měřítku) a pak přechodu tlusté tenké střevo, jsem 8 let po resekci střev (uřízli mi přes půl metru) a cca rok byl ještě těžký, ale od té doby zatím ťuk ťuk a sežeru i smažený řízek. Já se nestresuju a neřeším to. Jsem choleri, ale na takovéto věci jsem flegmatik, takže je mi to buřt. Tak to mi i docela pomáhá, že se z ničeho nestresuju.
@katka82 Ďakujem, ja som sa seba najskor zlakla na tej velkej fotke😀
Došila som konečne klobúk podla @caramilla a asi sa podarilo 🙂 Krempu som vystužila 2x vlizelínom, a krásne to drží 🙂 ... určite nie je posledný.
Inak sa nám Eli pekne rozchodila, vlastne už vobec nejde na kolená, len chodí, aj vonku 🙂 Tak som jej kúpila sandálky FARE, a ona v tom nevie chodiť, stojí ako zmrznutá 😀 Len keď jej dám ruku prejde pár kročkov. Zatial sme teda ostali pri kožených capáčkoch Liliputi.
už mám látky z megavýpredaja mtx..díky season🙂
@michamicha super! moc se mi líbí ty volány dole!!!
Prosím účastnice lemovací hromadky, aby si kdyžtak večer pohlídaly množství, tj. dobrovolně si ubraly nebo přidaly 😀 - objedná se jen násobek minima (tj. 25m, 50m, 75m..), jinak zaokrouhlíme směrem dolů a ubereme poměrově všem. 😉
díky!
@katkaela krásný je
@animal síla, někdy si ti doktoři myslí, že my se z nich pos... dobře jsi udělala.
Jako moc cukru škodí, ale podle mě nejíst zase vůbec cukr je extrém. Nevím, no... Já nic nesladím a sladká jídla dělám výjimečně, ale třeba marmeládu do jogurtu si dám a čokoládu mám taky ráda a ráda peču, nesmím toho moc a nedělám to přespazené, i když něco taky jo (miluju karamel) 😀 Já mám rychlý metabolismus a někdy je cukr prostě nutnost, abych dobila energii, když jsem totálně unavená a nepoužitelná, tak cukr a kafe a jedu 😀
@stassy jako, že tchýně ti povláčí 400 yardů z USA v igelitce????? Ty ses s hromadama teda rozjela 😀
@stassy nesmí se to přepálit no 😀 Já mám chuť udělat nějaké hromady na látky, co by se mi hodily, ale vždycky si vzpomenu na drahej decovil a rychle zapomenu na ten blbej nápad 😀 Já radši šiju než lezu po kolenou 😀 Nicméně určitě něco časem udělám. I když si říkám, že tady je teď hromad a jejich organizátorů mraky, tak není potřeba se moc angažovat. 😎
Jinak tvoje tchýně je zlatá!
Já jsem se snažila kdysi bráchu přesvědčit, aby mi dovezl z USA nějaké PULy, že si to nechám poslat tam do hotelu a on mě těžce poslal do háje 😀 Od té doby se neptám a radši platím tisíce za air express 😀 😀 😀 😀
Jasmí tu má kostelní zpěvník, sedí a zpívá "amééén, amééén " ... 😀 😀 😀
parádní klobouk a parádní tričko. 😉
dámy, dnes mě při běhání po netu uchvátil návod na tašku ze saka/kabátku, tak sdílím odkaz:
http://www.potholesandpantyhose.com/2010/10/blu...
nemám doma sice nic vhodného, ale při nejbližší sekáčové razii se po něčem poohlédnu. 🙂
a ještě návod, jak geniálně udělat z dámské sukně dětské šatičky:
http://naturalkidsteam.com/wordpress/2011/01/tu...

@animal já se řídím heslem "nic se nemá přehánět, všeho s mírou", takže jím jak zdravě, tak nezdravě. Ale myslím, že v průměrné populaci patříme spíš k tomu zdravému extrému. Nemáme polotovary a snažím se nakupovat české, kvalitní potraviny, ideálně v biokvalitě a ideálně od farem, co tady máme v okolí a známe je. Ale nemám problém si něco osmažit, ogrilovat, jen to nesmí být moc často 😝 Teď zrovna v létě jíme dost zdravě, zeleninové saláty s biosýrem a různě upravovaná cuket, brambory... V zimě je to ale horší.. no a sladké taky mám ráda, třeba jen trošku, ale ke kávočce to být musí, kousek kvalitní fairtradové čokolády, mňam🙂 Myslím si, že od stravy se hodně odvíjí zdravotní stav obecně, já nic nepřeháním, ale snažím se jíst v globálu zdravě a přirozeně a nemocná nejsem prakticky vůbec.
Te´d mám v lednici tříkolový biokuře! WOW!
Šla jsem si ho vyzvednout ven ke svozu a byla tam nějaká slečna a chtěla koupit mojí sukni, ts. já si jdu jen ven pro biokuře a prodám hned sukni 😀 😀 😀 😀
@katka82 Jasmí je taky ukecaná po mamince. A nejhorší je, že na všechno chce reakci. takže ráno v 6 ona si čte a já bych chtěla ještě pospávat, ale na všechno musím reagovat, jinak to opakuje do zblbnutí... bože, bože 😀
@stassy v pohodě, jsem zvyklá 😉 Já neprodávám lemovky, abych na tom vydělala a byla bohatá, neboj, Je to spíš možnost pro normální smrtelníky si koupit sem tam pestrou paletu barev po metru. Každý týden, když balím balíky na poštu si říkám, že bych galanterii měla zrušit, protože mě to nebaví, je to hrozně hnusná práce, já fakt stříhání gumiček ráda nemám 😀 a místo toho bych mohla šít. Ale na druhou stranu je výhoda, že vezmu celé balení červené a můžu použít 3 m a nemusím se stresovat, že mi tu zbytek zbyde bez využití, protože ty gumičky moc nevyužívám. Tak proto je zatím furt mám a baví mě je objednávat a vybalovat a fotit hlavně! 😀