Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahoj, po dlouhé době mám čím přispět. Čtu pravidelně a kochám se vašima výrobkama.
Tričko z Fineribu pro Ondru. Zlobil mě hrozně stroj, trhal niť, nebo kličkoval. Tak jsem se u toho vyvztekala, pak už mě to nebavilo a je to na tom vidět. šila jsem ho snad měsíc.
Pak recy kraťasy pro Ondru z kraťas, co jsem si kupovala v těhotenství a ke konci se mi začali na bocích trhat švy.... Stříhala jsem tak, abych nemusela šít kapsy.
A sukýnka pro Klárku z mojí, kdysi dávno oblíbené halenky. Tam jsem dala do pasu moc velký patent, tak ještě musím natáhnout gumičku
@caramilla já mám rozhašený nejen ekzém, ale i další věci, takže probiotika nejsou na škodu. Ty moje jsou asi za 100,- na měsíc a to jde. O výplachu střev jsem taky přemýšlela. S těma plísněma máš pravdu. A můj stravovací režim ani publikovat nebudu... radši. Jím všechno, sahám na všechno a léky na alergii, kterou nemám, brát preventivně nebudu (jak chce kožař). A holt se po něčem občas osypu. Stačí sáhnout na mokrý hadr..
@luciavan pul s nářadím bledne moc. už ho mám skoro béžový. Ale občas to hodím na 60 i s prekarbonátem, tak to možná trochu vyžral
@sufik1 hele, tak to máš jak já, já taky dost na to všechno prdím ☹ Ale podle mě je to takový ten pocit, že chceš žít normálně a neomezovat se. Určitě těma probiotikama nic nezkazíš! To určitě ne🙂 A 100 na měsíce je OK, to máš pravdu🙂 Já jím každé ráno velkou misku domácího biojogurtu, to si myslím, že taky není úplně k zahození, i když prý to není furt dostačující 😠
mě teď pobavil spící Kája na twittru "jdu si lehnout, ale nebudu spát, jenom nebudu vzhůru", mě by zajímalo, kam on chodí na ty hlody, jestli má najatého manažera na hlášky nebo je fakt tak vtipnej, děda 😀
https://twitter.com/schwarzenbergk
zrovna přemýšlím, jestli je hnusnější kittyna nebo šmoulové a fakt asi "omlouvám se kittyno, jsi krásná"
http://www.dumlatek.cz/442-nazehlovaci-obrazky
😀
Jako to jsem ještě ani nic nepila, jdu do sebe kopnout panáka a spát... 😎
@stassy 😀 😀 😀 😀 jak by asi vypadala taková hnusná kočičí hlava na caramillí balonové sukni s designem od millera? 😀 😀 😀 😀
Já jsem dostala k šicímu stroji od té paní zdarma nalepovací obrázky 3D z kittynou, zakázala jsem je a odnesla na půdu, ale Jasmí je tam objevila a donesla manželovi, já mu výslovně zakázala je vybalovat a za půl hodiny, co tu byli v obýváku sami, jsem přišla a oni mi je nalepili na obývací stěnu. Jako děsná pr... manžel se děsně chechtal a když jsem se zlobila, tak říkal "ale jasmínka to chtěla, hrozně se jí ty kočičky líbily, tak nedovol jí to" 😀 😀 😀 No, s mým mužem je někdy sranda...
tak dobrou a všem těhulkám přeji co nejklidnější ráno 😀 @kuna (jsi mi úplně narušila rituál, jak ti te´d mám přát dobrou chuť k tvé ranní kávě? )
Všem nespavcům přeju dobrou noc až se půjdou uložit a dovolím si hodit odkaz na tabulku s lemovačkama, doufám, že mě @caramilla nesežere, že jí kazím byznys 😀 😀 😀
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Al...
k pití, u nás se taky pije Yo, je to můj nej nej nej sirup, malinový mňam! Julči ho dám někdy dost ředěný do flašky na pití taky. Doma pije ale vodu, protože pije z hrníčku a je zbrklá a lítá s tím a vytírat furt sirup by mě teda mohlo 😀
K těm "zaneseným" střevům - ano, jsou tam zbytky stravy, ale spousta lidí má představu, že střeva jsou jak staré trubky a je tam hromada usazenin, kterým se nechce ven. Tak to ale není, stačí je pořádně vyprázdnit (jednodenní hladovka a nějaký "dryák" na prohnání) a jsou krásně růžové 🙂 . Díky x různým vyšetření jsem měla možnost si prohlídnout jak své tlusté střevo, tak celou soustavu včetně žaludku a celého tenkého střeva (jsem slupla kam pilulku-kameru a ta vysílala obrázky ven do přístroje, co jsem měla celý den za pasem, připadala jsem si jak robot 🙂 ). 🙂 A střevní stěna byla krásně čistá a růžová, jak třeba dutina ústní. Takže s tím zanesením to není tak hrozné, respektive stačí přejít na zdravější stravu, trošku to popohnat z těla ven a vyčistí se to samo.
Omlouvám se těm, co u tohoto snídají 🙂
@caramilla jj já mam dva neskutečně ukecené exempláře doma a to manžela a staršího prcka 😉 no a jak to tak vypadá ten mladší bude taky dobře užvaňenej 🙄 asi si koupím šlunty do uší a bude 😀
taky z prckovo povídání někdy uchcávám 🙂 tuhle jsem nad něčím přemýšlela a on furt řečnil tak se na něj tak kouknu a on :Promiň už Ti do toho nebudu kecet 😀 😀 😀 teď na mě loudí že chce udělat kabelku tak mu povídám že kluci kabelky nenosí 😀 ale se dycky směju když vidí nějakou ládku tak hned Co mi z toho ušiješ???? 😀 😀
@evinka krásný věcičky 😵 😵 hlavně ty kostkatý šortky jsou bomba 😵 😵
panebože co to zase s tím koníkem provedli? 😲
ženy, prosím vás, když chci do tabulky Mylly napsat jeden čtverec PULu, jak to mám napsat? 0,333?
čus, dokončuju svoje tričko-šaty a mám dotaz 🙂 když lemujete nějakej kus oděvu lemovací gumičkou, prošíváte to dvojjehlou nebo jen klasickým rovnostehem? chci s gumičkou olemovat výstřih, je docela velkej a místy odstává, tak mu potřebuju trošku pomoct 😀

a už jdu spát 😉 nemam obal a ani nic jiného 😝