Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 ..určite sa dá..šikovný manžel..to zvldáne..troška motivácie 😀 😀 ..mu sľub..a budeš mať 😝
@beky52 ja mu to nemusím slubovať.... to skôr on mne :D
ahoj holky, mohla bych sem k vám nakukovat? Chodím do šicí diskuse na emiminu (Jitu2 - ale tady už jsou snad všechny "Jitu" obsazené 😒 ) Máte tady super výtvory pro inspiraci. A dneska jsem sem nakukovala - Sufik nám napsala o těch hromadkách, tak jsem četla, co se vlastně dělo. Pořád jsem z toho nějak vyplesklá...
@beky52 soupravicky pro holky jsou krasny, co je to za strih na ty mikiny? Moc se mi libi to naraseni pres prsa. A teda ta patka je uzasna, tu si snad budu muset koupit 🙂
Jak jsme se tu bavily i vytepleni vatelinem, tak ja mam doma miminci chlupatku z nextu a ta je prave krasne vyteplena. Vrstvy jsou lama-vatelin-bavlneny uplet a kdyz jsem ji vcera poradne prosmatavala, tak to vypada, jakoby ten vatelin byl uz nalepeny na tu podsivku. Kdybyste nekdo takovy mekky vatelin objevily, dejte vedet, fakt je super krasne tepla.
holky ted mě napadlo,když se mi ozval jeden pán.Nechcete některá pro děti perníkovou chaloupku?Fotky mám v albu.když tak písněte Ip
@lenasss chaloupka je moc hezká! Já se na ni chystám každý rok, zatím mi to nějak nevyšlo, tak možná letos konečně 🙂 . Jestli se mi podaří vyžrat mrazák a uvolnit v něm místo, tak si těsto na perníky atd. udělám dopředu a pak použiju zmrazené. Léta ho tak pro nás dělávala babička (mamka má k pečení absolutní nechuť 🙂), abysme si mohly doma se ségrou taky něco upéct a na chuti mu neubylo. Asi to teda nepůjde o všech těst, ale u něčeho snad jo.
@caramilla chystám se šít nánožník na cybex. systém podobný jako fusak, tj. tělo, zip kolem dokola, aby šel předek vyklopit. Jen kryt na nohy, bude na tom sedět, ale ne pod záda a možná předek ohrnovací, by to šlo i na přikrytí. přidělat na poutka na patentky kolem nožiček kočáru nebo jak to půjde.
materiál váhám. Mám tu kočárkovinu z gabinky http://www.gabinka.cz/92-sustak-jednobarevny-pe... v hnědé, co na to hezky jde. Ale je to slabé, takže pak asi dovnitř deku. A nebo jsem uvažovala o softu, ale na ten flís se bude chytat bordel, takže ta deka a šusťák mi přijde lepší. Stejně je dítě nabalené jak bude běhat venku a v kočáru bude na spaní a nebo když bude hnusně fičet a to to účel celkem splní. Co myslíš, co by bylo lepší?
Každopádně pak dám střih a návod na blog. Už to začne být aktuální.
@animal. Eli tak se stav. Nevím, jestli jsi autem nebo busmo. K nám je to kousek a je tu obchůdek s dětskýma botama. Ale superfity nemají a webovky taky ne. Já chodím na superfity do humanicu, třeba na zličín nebo anděl. Holky si chválí botky na http://www.detskaobuv.cz/ to je na metru Lužiny a pak jezdí do Berouna http://www.e-detska-obuv.cz/
nazdárek ženy, byla jsem mimo pc ve škole tak jsem nereagovala...na ty loga se mrknu večer až dám prdolku spát a doklepeme to 😉 nemám ted cas projizdet celou diskusi @caramilla mužes mi prosím nejak zesumarizovat co se dohodlo za zmeny ? jo a vstup do soukromné diskuze zatím nemám..vlastne ani adresu kde jí najdu 😅 tak zatím paa
@sufik1 hele a ten šusťák kočárkový - jak je to silné? Je to silnější než ten obyč tenoučký šusťák? A neprofoukne, nepromokne???
Já jsem právě uvažovala o kombinaci šusťák a podšít třeba wellsoftem nebo i ovčím rounem nebo něco vyndavacího do toho. Soft jsem zvažovala už na fusak několikrát. Ale přijde mi hrozně tvrdý. Jako fakt do těch malých golfek by to bylo asi divné taková tuhá hmota... Radši bych něco příjemného, jemného.
Já to asi udělám až pod hlavičku, protože nemám v kočárku vložku, tak aby měla teplo a měkko i na zádíčka. Já s golfáčema budu jezdite jen, dokud nebude sníh. Až bude sníh, tak asi budeme na poštu chodit pěšo. Golfáče fakt ve sněhu nejedou 😀 Já to mám jen do města a zpátky, jinak spí v GT3.
škoda, že jsme se o tom nebavily dřív, bych tě poprosila v praze o šáhnutí na ten šusťák 😀
Já jsem včera na MMB sehnala za polovinu origo fusak do Cybexu, ale je tak krátkej, že je tak akorát pro mimina! Od té díry na pás mezi nohama má na konec fusaku jen 24 cm! Tak to je fakt výsměch. Já to vůbec nepochopila, přece golfky se naopak většinou používají tak od roka a půl do 3 let, ne? A to je fusak pro mimina, fakt hustý...
@lolelole wow, asi nevím 😀 Spíš koukni do tabulky.
Určitě - je poptávka po předělání toho manželova návrhu, aby bylo jasnější, že to jsou písmena MAMA, někdo navrhoval, že by tím jako projel rovnosteh a udělal čárky u á. Ale to musíte vymyslet vy, aby to nebylo hnusné, přeplácané atp.
To logo od tvého muže holky chtějí jak nahoru našívací, tak do švu. Takže otázka, zda bude univerzální nebo se udělají nějaké dvě verze. Do švu nesmí být moc dlouhé ani moc široké🙂
Jo a shoda je na nápisu FACTORY, ne faktura, tak to prosím změňte 😉
Jinak se hlasuje nahoru našívací taky to tvoje šedé s knoflíky, ale to je bez úpravy.
Pak to logo s obláčkem je poptváka, aby bylo třeba tyrkysovo-šedé. holkám se nelíbí ta "růžová" v tom. Chtějí to unisex. Tak prosím, jestli bys předělala i tento návrh na jinou barvu.
Ještě mrknu, zda není třeba udělat návrh na nějaké další motta...
Dost toho je napsáno v tabulce...
@caramilla no stejně silné jako bouda nebo boky, prostě kočárkovina. A nebo jako slabší batoh. Ale je to měkké. Se šusťákem se to nedá vůbec srovnat. POdle mne neprofoukne. Mám z toho našité ty tašky a má to i laminaci. Ne takovou jako pul, ale minimálně jako soft to nepromokne. Samozřejmě to není pláštěnka.
Musím to zkusit a uvidím. S těma zádama jsi mě nahlodala, ale vložku tam mám a je tam i vatelín, takže myslím že to i hřeje.
@sufik1 tsss. vůbec mi neříkej, co by se z toho dalo ještě všechno ušít, teď jsem objevila ty barevné, wow! Asi z toho našiju tašky celé rodině pod stromek 😀 😀 😀 😀 Já musím asi na ten náš kočár objednat tu vínovou, jiná se k tomu nehodí ☹ Ale zase je pravda, že se možná netrefím odstínem ☹ No, uvidím, už jsem Gábi psala, jak dlouho by bylo cca dodání té vínové, co normálně nemá...
@animal @sufik1 dočítám o botkách.. já tu na lužinách nedoporučuju ☹ ! byla jsem tam před nedávnem pro ty první botky (capáčky), jsou tam takový dvě nepříjemný ženský, poradila nám úplně blbě veikost (jsem se v těch číslech nevyznala, až pak doma jsem zjistila, že nám měly dát užší typ, delší a ne širší typ kratší), no, takže pro nás vyhozených 800 a jela jsem shánět boty jinam a koupila ty protetiky v lékárně. Kamarádka nakupuje v botičkách na hůrce http://www.detskeboticky.net/ a je tam spokojená. To jen varování před tou zázvorkovou na lužinách 🙂.
@sufik1 Alčo, já se nestavím, bůh ví co nás čeká, my tam máme být myslím na 13:30, ale nejméně půl hodiny předem, aby s náma sepsali papíry a cca 20-30 minut si myslím, že budeme lozit jak inbecilové v areálu, který je šílené bludiště. Takže já netuším ani kdy nás vezmou, jestli tam bývá zpoždění čí ne. Pokud bych v listopadu jela zase sama do Iscaru, tak se stavím.

@beky52 ja mám kufríkový a práve rozmýšlam, či to želiezko by sa nedalo tak zasunúť pod stroj no ved pošpekulujeme