Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@animal tak drzim palce, at vam to dobre dopadne! A s bloudenim to tam znam, ja tam takto bloudila, kdyz jsme byli na testu na cystickou fybrozu, byla snehova kalamita a me nenapadlo nic lepsiho, nez si vajicko nacvaknout na podvozek kocaru. Musela jsem to cely prenaset pres hromady snehu a nadrela jsem se jako kun, byly zaveje, ktere neprojela spousta aut, natoz kocar. Mela jsem vejce capnout do ruky. Priste budu chytrejsi, teda doufam, ze zadne priste nebude 🙂
Pocinek dnesniho dne - cervene je pro neter, tyrkysove pro vlastni 🙂 A jdu se vrhnout na neco jineho, uz mne z techto vrstvenych tricek zacina hrabat 🙂
@lolelole hm, tak mě se nelíbí ani jeden ☹ Ubírá to tomu logu gakt jednoduchost ☹ Naopak obláček je absolutně dokonalej 😉
Nešlo by si pohrát s tím cikcakem - třeba uděla M menší a A vyšší nebo něco v tomto smyslu... Podle mě to MAMA nenajde čtenář ani v jednom návrhu,potom mi přijde, jestli není nejlepší to udělat jen jednoduchý a vzdát se "pochopení" 😀
Jinak jsem přišla z terapie, normálně nerv je zase lepší! WOW! Já se snad i nakonec uzdravím!
@lolelole obláček hezký, ale v mama factory tu mamu taky nevidím...nešlo by tu čárku v A udělat normální, ale tečkovaně, jako zbytek písmenka? Takhle mi to totiž připadá, jakože z jedné strany bude cosi zubatého a z druhé nápis "factory" a to tomu šítku ubírá na vtipu...
@stassy nene, nechystá se nic, jen mám látku pro Verču, tak si dáváme rande soukromě 😉 🙂
jinak si tady s váma píšu a dočítám a bylo ticho a tak koukám co se děje a on malej pochoduje s chodítkem po o býváku se ho drží zezadu a jde jak kdyby to dělal celý den dojel kam potřeboval odstavil chodítko podíval se co je nového na stole a zase čapnul chodítko a jel ke gauči 😀 😀 😀 no sranda to nám bude brzo chodit
@caramilla
To víš, se chci se @sufik1 potkat a společné látky-to je přece dokonalý důvod. 😀
Naštvali mě v Albertu, Matík sbírá kartičky se zvířátky, ty zvuky jsou fakt vtipný, ale jak tam normálně moc nenakupujeme, tak jich má samozřejmě málo. I jsem se překonala, šla tam pro víc věcí a u pokladny, když už natěšeně čekal na kartičky, tak mu paní pokladní povídá, že mu nic nedá, že už jim došly. Chápu, stát se to může, ale nikde to nebylo napsané, všude reklamy jak prase o kartičkách...Mat to vzal docela dobře, na to jaká je to povaha, ale líto mu to bylo a řeší to doteď, proč nám to nikdo neřekl. A mě na tom štve, že tu máme dva jiné Alberty, kde ty kartičky třeba ještě mají, ale já už tam nic nepotřebuju.
holky prosím poradíte s patkou na VERITASKU?už to tu někde proběhlo zapomněla jsem si to uložit omlouvám se 😅 tuto :http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?314,patka-kracajuca-u- nebo tuto s vidličkou? http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?315,patka-kr...
@piecee
Já jsem měla úzkou kráčející patku ze strimy a na Veritasku mi nešla. Holky psaly, že to chce nějakou spešl, ale to už jsem neřešila, z více důvodů jsem si pořídila nový stroj.
A mám od včera půjčený elektronický stroj, ale bohužel bez odstřihu nitě. Kamarádka se učí na atestaci, tak mi ho půjčila, abych porovnala rozdíly.
@jam3 tak to se nám stalo s kartičkama Hrátky se zvířátky. Já jsem byla na Alberta tak naštvaná za ty děcka, co to nedosbírají a jsou z toho smutní ☹ Nějací šmoulové nebo Simpsonovi by mi určitě nechyběli, ale ty zvířátka jsou fakt pěkný. Dneska byl pořad ze ZOO Olomouc a překvapilo mě, jak díky těm kartičkám starší poznával zvířata 😀 😀 😀
@piecee ne, tato se hodí http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?314,patka-kr... , já ji mám od nás a skoro za 600 Kč, tak pozor na to ať zbytečně nepřeplatíš
Tak konečně si objednávám řezací podložku a nůž🙂 A chci se zeptat, jestli je nějaký rozdíl mezi značkami těch nožů - Kai, Olfa a nějaké no-name? Jsou ty značkové výrazně kvalitnější?

@jam3 přímo Motol - hlavní vchod uzel B 2 patro Dr. Paroulková.
@mahafi Jinak lékárnu v areálu určo zkusíme. 😉