icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
3. aug 2011

@caramilla a faktura je tedy na Ivušku a dodačka na mě ju? to jsou šachy co?

caramilla
3. aug 2011

@animal Jo jo. No, to jo, to jsou. Ivuška bude vydávat všem faktury (PDF mejlem), na ní kontakty mám, ale na sebe mi pak dej svou adresu.

animal
3. aug 2011

@caramilla ano pak dodám adresu

animal
3. aug 2011

holky kolik z vás je pražskejch na SOFT?

animal
3. aug 2011

@caramilla prosím prosím bylo by potřeba zjístit, kolik tedy budeme zatím účtovat za metr softu, pak se dopošlou nedoplatky asi ne?

janickabez
3. aug 2011

@caramilla takže to bude stačit, když se to převede k tobě do toho 12.tého??? kdyby ne, tak se klidně tedy šoupnu na tu mangovou barvičku a mám to vše v balerýně a to pak mužu klidně do konce měsíce poslat dopředu najednou

caramilla
3. aug 2011

@animal Tak mám se zeptat na ceny? A asi i teda na ter. dodání?🙂
Je třeba rozúčtovat poštovné z baleriny, poštovné k nám a samotný soft. Ty jsi kdysi psala, že se to dá odhadnout? Poštovné z B. bych zjistila, ale to k nám?

@janickabez Je to naopak, Balerina se objednává teď, Čiperka později... Já jsem si myslela, že bych to objednala /nebo zjistila definitivní částku i s pošt./ a pak rozpočátala zadala zálohy, vybrala a objednala a zaplatila...

caramilla
3. aug 2011

@janickabez Jo, a na mangovou se kdyžtak napiš🙂 Ať je jí 10 m:D Já už metr přihodila...

animal
3. aug 2011

@janickabez Jani ty tam máš všechno od čiperky akorát tu malinovou máš z baleriny

janickabez
3. aug 2011

@caramilla jo jsem blbka, no prostě jsem koukala, že tu tyrkysovou a zelenou mám jinde 😀 jo a mangová a malinová je z baleriny 😀 omlouvám se vždycky když jsed dolu tak už nevidím svuj řádek a naopak, jstem to tedy přepsala, tak mango a malinová z baleriny a tyrkysová a zelená z čiperky

animal
3. aug 2011

@caramilla no zeptej se prosím kolik by to vyšlo peněz. Stejně to asi neodhadneme moc dobře s tou poštou, takže asi holky budou muset poslat zálohu a pak doplatek. To já bych zaplatila ze svého poštu, pak bych ti řekla kolik kdo má za poštu a naposílá se ti přesný doplatek. Pak mi pošleš jenom jednu částku a hotovo. Ju? nebo jiný návrh.

animal
3. aug 2011

Holky na mail eliska.uradnikova@seznam.cz mi prosím naposílejte Jméno, adresu, mail, přezdívku a kdo bude chtít fakturu na IČO, tak IČ.

lillyzelvicka
3. aug 2011

@animal Jejda tak já bych raději místo té malinové teda tyrkysovou🙂 a jinak mi je sloupec jedno celkem 🙂

caramilla
3. aug 2011

@animal OK, napíšu tam tedy předběžnou objednávku, jak to teď vychází. S poštou to uděláme, jak navrhuješ, já mám přích. platby grátis, takže v pohodě🙂

@janickabez Díky 😀 😀 😀

baarca
3. aug 2011

@animal Taky teda koukám, že ta malinová je nějaká moc do fialova. Prosím, můžeš mi jí teda taky škrtnout. Nějak mi nejde přepisovat v té Tvé tabulce. A můžu ještě snížit ten tyrkysový jen na 1m? Minimální množství to neohrozí.
Díky moc.

animal
3. aug 2011

@lillyzelvicka takže celkem 4 metry tyrkys? malina zrušena

animal
3. aug 2011

@baarca tyrkys jen metr a malina zrušena

baarca
3. aug 2011

@animal Díky moc.

ivuska.h
3. aug 2011

Tu malinu nerušte, vždyť je tak hezká 😒

ivuska.h
3. aug 2011

Pomohlo by něčemu, kdybych to v té Čiperce vyzvedla osobně? Kolik si účtují za poslání? Možná bych dokázala poslat levněji...

animal
3. aug 2011

@ivuska.h nevím, kolik si účtují poštu, pak bychom případně zjístili až na to dojde - budu si to pamatovat 🙂

aerin
3. aug 2011

ahoj holky, ktera verze bude je mi asi sumak, stejne tomu moc nerozumim😅
penize muzu poslat az prijde rodicak, to bude tak kolem 7.8. nejdriv...staci?

animal
3. aug 2011

@aerin to určo stačí 🙂

aerin
3. aug 2011

@animal super🙂

holky prosim, mam ne zrovna sici dotaz...barvim halenku Iberii, musim to nechat v te vode dokud uplne nevychladne nebo to neni dulezity a muzu to uz vymachat?

animal
3. aug 2011

@aerin jejda to už si nepamatuju, ale myslím, že to nutné není. Hlavně to dej do vody s octem

aerin
3. aug 2011

@animal mam tam sul, pro bavlnu psali pridat sul a nechat vychladnout, ale to bud nejdu spat, nebo to tam bude muset vydrzet do rana 😀

terezita
3. aug 2011

@animal na prahu to muzes poslat treba me, ja to pak holkam rozhodim. byla by parada, kdyby to dorazilo do te doby, co prijedes.

caramilla
3. aug 2011

@ivuska.h
Ivuško, že jo!!! Já chci tu fialovou a teď si rvu vlasy, že jsem sem ten odkaz dávala. Je to netuctová barva, co je v softshellu novinkou a vsichni se lavinou skrtaji ☹ Já budu plakat!

@aerin Nikdy jsem to nenechávala chladnout, barvila jsem teda v duze, ale to je to samý, asi, ne? Prostě bych to vyndala horký a vymáchala ve vodě s octem, to by mělo stačit! 😉

janickabez
3. aug 2011

Jo a já si to vlastně mužu vyzvednout kdykoli v Brně.

a jaký je teda score pro malinovou, mě se taky líbí

aerin
3. aug 2011

@caramilla tak ja to risknu, diky 🙂
a stydim se ze jsem ti jeste neodpovedela na IP☹((( kdyz ja se nemuzu rozhodnout kolik ceho😀☹