Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Táák pomalubych holky SOFTSHELLKY potřebovala konečné úpravy. K tm.modré a černé barvě se nikdo nevyjádřil odkud se vezme, takže nekompromisně se bere z baleriny (výjde to tam levněji). Kdo chce změnit počet metrů či změnit barvy, tak to udělejte prosím co nejdříve. Případně mě kontaktujte a já změny provedu. Mangová barva (původně oranžová z baleriny) není v minimálním množství, takže buď se ještě někdo připíše, nbo si vyberte jinou barvu prosím. Dole pod tabulkou jsou další obrázky mangové barvy k nahlédnutí.
Je také potřeba domluvit se definitivně na té variantě vodoodpudivosti, paropropustnosti. Byl zde vložen hezký názor z jiné diskuze a to:
novako 20:50 16.10.2010Tak jaké chcete parametry softshellu? Za sebe bych se přikláněla k menší voděodolnosti a větší paropropustnosti (bohužel ta dražší varianta), protože bunda nebude mít podlepené švy, takže nějaký vysoký vodní sloupec by mi stejně byl naprd. Ale jsem ochotná se přizpůsobit většině. Zatím je to půl na půl.
Tady je zajímavé shrnutí týkající se vodního sloupce:
výška vodního sloupce spolehlivě ochrání průniku vody při:
5 m sezení v mokré trávě, na mokré lavičce
12 m klečení na kolenou v mokré trávě nebo sněhu
15 m tlaku popruhů těžkého batohu
30 m pádu suchého lyžaře v plné rychlosti do mokrého sněhu
Kolik produkuje lidské tělo vodních par při některých typických činnostech.
Při chůzi tělo produkuje až 10 000 g/m2/24 hod. (tedy zhruba 10 litrů vody za 24 hodin), při běhu až 25 000 g/m2/24 hod. a při extrémní fyzické námaze i 35 000 g/m2/24 hod.
Takže prosím znovu o upřesnění jaký vezmeme. Ačkoliv jsem byla pro tu druhou variantu, tento názor mě dosti nahlodal k opaku 🙂
Pod tabulku jsem vložila ještě obrázek té malinové barvy, tak jej raději zkoukněte. Jestli to pro vás moc výrazné, tak si ji z tabulky škrtněte, nebo vyberte náhradní barvu.
tabulka zde: https://spreadsheets.google.com/a/bibu.cz/sprea...
@animal Já jsem taky pro tu druhou variantu, než jsem byla původně. Pokud nebude Jasmínce v chladném počasí v tom zima a je to vhodné i na chladnější počasí (kdo tomu rozumíte?🙂
A doufám, že ta fuchsiová nezmizí úplně pod těch 10m, to bych plakala, proč já jsem sem ten odkaz dávala 😀 😀 😀
A ta mangová, tak je krásná, připojte se 😀
to "m" v přehledu jsou animal minuty, nebo měsíce ? 🙂 , jo asi minuty... a proč je jeden sloupec v tabulce žlutý?
@janickabez no žlutě je zvýrazněný proto, protože tam byla prostě oranžová, ale balerína tu oranžovou má nakonec mangovou, takže se to rozdělilo na 2 sloupce z čiperky se vezme oranž a z baleriny mango
@terezita TO, co je nadepsano, jako oranzova, je oranzova - takova tmavsi, nekriklava, do cervena (dole na fotkach). Je to v tom zlutem sloupci. To, co jse nadepsano "mangova" je varianta, kterou maji na Balerine jako oranzova, ale je hodne do zluta, tak jsme dali mangova. Ty tam mas oranzovou, ta bude proste oranzova jako oranzova 😀 😀 😀
@janickabez Zazluceny byl sloupec s oranzovou, kterou jsme rozdelily na oranzovou a mangovou, tak aby si kazdy rozmyslel, ktery chce odstin a pripadne to prepsal, rozepsal a tak...
@animal U prvních 3 sloupečků nějaký šotek sežral nadpisy!! Jaké to jsou barvy? Jedno z toho je černá, jedno červená a to poslední???
tak jooo, oranzovou jako oranzovou si necham, mangem to uz komplikovat nebudu, bo netusim, jak to ma ve skutecnosti vypadat.. 😀
Aha, takže mě je to též ve své podstatě jedno, takže když někdo budou chybět 2m oranžové, tak mě libovolně přesuňte 😅 😎 😀 z oranžové do mangové a naopak
E byla tuším hnědá ale to první nevím jestli černá nebo červená...
@caramilla mě fascinují lidé, co jdou šít, když děti v poledne spí, bud Vám spí tak dlouho, nebo jste tak super rychlí, mě se to vždycky na tu hodinu nechce ani rozkládat, teda stroje mám pernamentně venku, ale než to nastříhám, než převleču nitě😀 tak dítě je už zase vzhuru 😀 jste šikulky
A mooooc pěkný domeček 🙂
@janickabez Provedem! 😀 😀 😀
@animal Ja sila vlozky na overlocku a na normalnim stroji to jde mnohem lip! Nakonec jsem si je na norm. stroji sesila rovnym a pak obsila overlockem ,ale neslo mi to, tak jsem ve finale cikcakovala jak za starych casu. Me se nevesla ta siroka overl. patka vedle toho nasiteho "saveho jadra"... No, hruza... Asi kdybych usila tech vlozek tisic, tak bych to uz asi vychytala, ale na to ja nemam nervy...
@janickabez ja pres poledne siju podle toho, jake nite mam navlecene.. 😅 prave abych se tim nemusela zabyvat. a nastriham narychlo bud vecer predem nebo si chvilku mala dopoledne hraje a ja to smiknu.. ale u me je to pohoda, mam ditko jen 1 a ne 2 jako ty..
@terezita Mě na tom šití zase nejvíc baví to focení (a chlubení) 😀 😀 😀
@janickabez Jo, jo to taky znám🙂 Já stříhám, když si Jasmínka hraje, když spí, tak sedím u PC a pak běžím na poslední chvilku něco rychle ušít... A pak si udělám kafe, ale to už piju na přebalováku 😀
@animal Nevím, nevím, nikdy jsem tam neobjednávala... Zálohy budou muset být 100%, protože já na účtě mám 2 tisíce, to mi nestačí ani na ty moje látky 😀 😀 😀
@animal Anim já mužu pumpnout manžu až toho 10.8. a pak budu doufat, že máš českou spořku a okamžitě se ti to převede :-X, doufám, že tím nezpusobím někomu velké komplikace
Já už mám děti ve stadiu, kdy už chtějí všechno dělat se mnou, a na stříhání a měření prostě musím mít klid a ne milion otázek od starší berunky a jednolité vztekání od menšího leváka ještě když máme dětský nužky jen na pravačku, tak mu to samo nestříhá, že 😀
@caramilla jaj, co bych za to dala, kdyby mi em. nekdo hlidal.. 😀 je fakt, ze kdyz mam zaply notas, tak to zere casu nejak moooc.. 😅 a teda ted si uz taky konecne vyhraje, ale u nas to znamena, ze vydrzi tak 5-10minut byt zabavena jednou cinnosti a pak se na me zase povesi.. 😅 driv jsem se od ni nemohla hnout ani na krok..
@janickabez Peníze se budou posílat mě, já mám M-bank ...
Bohužel jsem se teď vydala na hromadu z Wendy, takže než se zahojím, nemám na to platit předem, nějak mě to nevyšlo, no. Přijde mi RD, ale jak tak koukám, to tak prokryje mě 😀

@ivuska.h áách jóó, já ču taky