icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
30. dec 2012

@snowwitch No jo, když Jáša spí, musí zaskočit Xaver 😀 😀 😀

jitu22
30. dec 2012

Já bych asi čelem ven nenosila ani příležitostně už jen proto, aby si to dítko pak nevynucovalo. Stejně jako jsem odmítala posazovat v kočárku, dokud sám neseděl. Jak jednou zkusí sedět, už odmítá ležet.

petkasv
31. dec 2012

Holky ta moje cácorka včera ráno vstala, tak jí jdu oblíknout a dávám tričko a ona nene, maminko já ci ahody 🙂 (jahůdkový tričko), dneska to samý, pak si stoupla před skříň s látkama a viděla tam modrý tučňáky a říkala, mami já ci pipinky 🙂 tak jsem jí sáhodlouze vysvětlovala, že ty si umazala a že jsou v prádle, já snad budu muset ušít víc tučňáků 🙂 to je skvělá odměna 🙂

kuna
31. dec 2012

poslední letošní šicí počin s kvízovou otázkou - na obrázky se nám zatoulala oblíbená kočička Kittynka, kdopak ji najde? 🙂 🙂

lucijan
31. dec 2012

holky, víte někdo, kde se koupí taková ta tělová bavlna na panenku tildu?

barcav
31. dec 2012

Šťastný Nový rok přejeme 😵

kuna
31. dec 2012

tak, pro ty, co hledaly kittynu - fotka po a pred 🙂 Asi jedina vec, co muzu zrecyklovat, dalsi jsou uz holcici barvy, anebo tak neutralni, ze je muze nosit chlapecek rovnou.

barcav
31. dec 2012

@kuna krásný 😵 takový ňuchňací 😀

mehlo
31. dec 2012

Všem přeju hezkého silvestra a štastný nový rok.

komisakpd
31. dec 2012

@kuna super, to je vsetko z lamy? paradne...a mas to podsite? a strih mikči?

kuna
1. jan 2013

@komisakpd tu mikinu jsem nesila, to je kupovana z HM a presita na chlapecka. Myslela jsem, ze je to poznat 🙂. Strih na tuto chlupatku ale je v poslednim Ottobre z r 2012. Kalhoty jsem nepodsivala, prislo mi to zbytecne 🙂.

petkasv
1. jan 2013

Holky v novém roce jdu s OT 🙂 Máte některá nádobí Tefal Ingenio? Já ho dostala k narozeninám a zajímalo by mě jestli do něj můžu strčit ponorný mixér 🙂 udělala jsem brambory a jestli v tom hrnci z nich můžu udělat kaši, nebo jestli mám brambory dát do misky🙂 děkuju 🙂

ucitelka70
1. jan 2013

Všetkým želám úspešný Nový rok 2013

miculienka
1. jan 2013

@nika , @zojec - vďaka kočky , budem sa podľa toho riadiť 😵

macin73
1. jan 2013

@petkasv no to nadobi neznam, ale ja bych brambory ponorakem delala asi jen jako prvni prikrm pro deti, prijde mi, ze je z toho ta kase hodne vazka, nebo tak to rict... No proste ja radsi delam stouchane, nebo pak v robotu hnetaci metlou...

lenasss
1. jan 2013

Všem vám holky přeji,štastný Nový rok 2013 (protože když máte štěstí máte prý všechno co si můžete přát) 🙂

potemkin
1. jan 2013

Ahoj holky, uz dlhsie vas citam, sice dost chaoticky a asi sa mi nikdy nepodari preluskat vsetko, ale uz som tu nasla vela inspiracii do buducna. Som uplny amater a samouk, mame som kedysi zhabala staru veritasku a teraz som pod stromcek dostala singer overlock. Vacsinou sa ucim systemom pokus omyl 😉 mam jeden dotaz, co vam bude zniet asi aj smiesne, ale ako mam zaistit proti paraniu ten OL steh? vdaka 😀

aerin
1. jan 2013

holkyyy, ja budu mit asi novou uchylku😀 ale asi se to budu muset naucit vyrabet😅
http://www.fler.cz/zbozi?uid=128542

stastny novy rok preji 😵

anastazieb
1. jan 2013

@potemkin já většinou ten steh nezajišťuju nijak, přešiju konec přes začátek a ustřihnu. Když mám delší koneček, tak na něm udělám těsně u látky uzel.

anastazieb
1. jan 2013

@anastazieb a krásný nový rok všem!!!

ucitelka70
1. jan 2013

@potemkin ahoj, tak vitaj v klube, pohľadám linky a pošlem ti, ale ja napr. urobím hrčku na konci, alebo natiahnem dovnútra pomocou dlhej ihly s veľkým uškom, do ktorého tú retiazku natiahnem, aj ja mám veritasku, super mašina, skoro nezničiteľná

ucitelka70
1. jan 2013

@sinala díky, nemusím vyhľadávať....

jieff
1. jan 2013

@aerin tu kytičky jsem dělala k vánocům jako brože, návod je tu: http://helenshomehelensworld.blogspot.cz/2011/0...

jieff
1. jan 2013

@sufik paráda tos mě uplně s mým jedním odkazem trumfla 😉

aerin
1. jan 2013

@sufik1
@jieff juuu, diky holky 😵

sufik1
1. jan 2013

no já to mám takhle poukládané na články na blog... takovýhle sérií o všem možné už je tam asi 8 a jak chystám další, tak sbírám podklady, když na něco narazím... proto to bylo tak rychlé...

sufik1
1. jan 2013

@aerin a ještě koukni k rukodelce na blog http://rrukodelka.blogspot.cz/2012/12/kanzashi-...

jieff
1. jan 2013

@sufik1 jo to je moc fajn, já k tobě občas kouknu, mám excelovskou tabulku s odkazama na všelicos, ale myslim, že většinu máš...