Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahoj holky zatim siju na pujcenem ikeackem stroji mensi veci ale chci si koupit vlastni stroj, no laka me overlock ale to asi neni nejlepsi jako prvni a jediny stroj ne? nebo je mozne mit jen overlock samotny ? dalo obejit bez normalniho stoje? pripadne jaky stroj doporucite s cim je spokojenost?
@dagmarkaaa bez normálního stroje se neobejdeš, ten musíš mít 😉 a značku neporadím, já mám starou veritasku 😀, holky mají brothery nebo janome a záleží co od šicího stroje chceš.
Jinak tady je článek o strojích http://ekozahrada.blog.cz/1201/jaky-sici-stroj-...
@sinala dekuju za odkaz! jsem to tusila ze bez rovnostehu se neobejdu... tak jdu hledat co vlastne chci, rada bych sila i pruznejsi materialy.
jinak jsem sila bambusovy askamit a desne se mi to cuchalo a klouzalo, spatne sedelo no hruza rovnostehem...
@dagmarkaaa na úplety je samozřejmě nejlepší overlock, většinou už tady máme stroje oba 😀 😀 😀. Jinak pokud nechceš kupovat hned i overlock, tak na úplety na normálním stroji pomůže kráčející patka
@miculienka ak ti mozem poradit, tak take by som nesila 😒 je to dost neprakticke a neda sa v tom dojcit.. ale mozem ti to zajtra nafotit, mam pozicany original.. 😉 mam pocit, ze z nas to nikto nesil 😖
@bordino ale to triko, čo máš na leto je parádne vypracované.... aj to si ty šila?
@zojec - nemusíš , tak keď píšeš , že je to také nepraktické , tak ostaneme do budúcna pri šatke , okukávam si kadečo , tak aj toto mi padlo do oka , ale tak keď máš vyskúšané , tak ti verím , vďaka za radu 😉
@ucitelka70 taky
@miculienka taky se přidám se zkušeností, je to na prd, dostali jsme ho a dala jem do toho malou jednou, na zkoušku a nikdy více, zlatý šátek.
@miculienka tak, tak.. usi si radsej kapsu, nosiacu bundu 😉 alebo mei tai. Ale satka je proste satka 😉
@veronik77
@jieff dopredu by sa nemalo nosit.. skodi to okrem ineho aj chrbatiku .. tu je toho viac 🙂 http://www.didymos.cz/noseni/anatomie-kojencu.html
@veronik77 Mě teda tahle fotka skoro děsí 😀 Nedokážu si moc představit, že se dá takhle udrže dítě v klubíčku...přijde mi, že šátek musí táhnout dítě na druhou stranu...ale nikdy jsem nezkoušela
@jieff kromě špatné anatomie je i dítě zahlcené příliš mnoha vjemy...když máš dítko čelem k sobě, tak vidí, když chce, jakmile se potřebuje schovat, jen skloní hlavu...taky si ji má kam položit, když chce spinkat. Čelem ven ty děti vypadají jak viselci...
@veronik77 Já nevím, ale kdybych k svýmu pupku dala dítě zády, tak můžu vázat jak chci a určitě mu ty zádíčka prohnu okolo břicha. Ale, jak říkám, nikdy jsem nezkoušela...každopádně si myslím, že čelem ven by se nosit nemělo, i když se možná dá nějakým zázrakem navázat anatomicky správně...
Na druhou stranu, když má tak někdo dítě jednou za měsíc na chvíli, tak mu to asi ublížit nemůže.

@bordino fotka kabátku by nebyla? Nějaká lama mi tu přebývá 😀