Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
baby predpierať merino? budem ho prať na 30 potom,chcem dnes šiť
Ahoj holky, tak jsem tu zas. Tentokrát s prosbou o radu. Mám šicí stroj Brother BC-2500 a chtěla bych si pořídit kráčející patku. Ovšem originálka je drahá jak potvora ☹ Našla jsem i neoriginální, ale nevím, jestli to mám riskovat, ať mi to případně nezničí stroj. Nemáte náhodou některá zkušenost?
@jajkaz ja som mala v brotheri obyckovu kracajucu, pasovalo 😉 aj do terajsieho pasuje. nic sa nenici. mam tuto:http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?314,patka-kracajuca , pred tym som mala s umelym pripevnovanim ku stroju, ale to sa dolamalo... takze odporucam celokovovu.
holky neviděly jste někde tento flanel, kromě domu látek? http://www.textil.eu/cs/p-15124/elmosa-22-14356...
@katka82
@sinala
@bury Holky,já myslím,že dřív např.před rokem to bylo proti pravidlům - napsat např. do alba -šiju na zakázku apod.,ale už delší dobu jsou pravidla jiná - viděla jsem tu už hodně alb " háčkuju sobě i jiným"šití pro mé a kamarádčiny děti apod.A já např. alba stopnutá taky nemám a to tam mám šicí minimálně 3 - ani nevím...
@snowwitch wauuuu, teda to je.... a tá aplikácia ma dostala.... perfektne si vymyslela s tými reflexkami... akú veľkosť si šila?
@ucitelka70 Já měla z loňska obkreslenou 86jen jsem prodloužila cca o 10cm rukávyy a nohavice, ale měla jsem i trochu prodloužit tělo...
@snowwitch já padnu,ta je skvostná!!!! a teď lituju, že nemám i tyrkysové ještěrky 😀
Ještě dotaz do placu - čímu bund ze softu začišťuje vnitřní šev kolem krku? Párkrát jsem dala černý šikmý proužek, někdy jsem přehrnula podšití kapuce a teď u rozešité bundy mě napadlo dát kontrastní lemovací gumku, šlo by?co myslíte?
@crawler - no víš jak, ono to může být tak, že háčkují pro sebe a kamarádky děti, ale zadarmo. Ale jakmile by to bylo za peníze, nedej bože by měla třeba na fleru obchůdek, tak už je to reklama. Jim jde hlavně o to, aby se dotyčná zaregistrovala jako profesionál a samozřejmě jim za reklamu platila. Podle mě je to o štěstí, že to admini moc nehlídají, spíš ty lidi někdo napráší... 😝 ☹ a to je hnus, velebnosti.
@crawler - já to řešila, když jsem šila bundu, ale pro mě bylo nepředstavitelný, že by se mi podařilo našít tam něco tak hezky, aby to vypadalo hezky, takže to mám nezačištěný a je to pěkně hnusný 😀 😀 ale já ti samo neumím poradit, jak to udělat 😉 😉
já sem pořád lezu, akorát tu klábosím a skutek utek.....

@barcav díky 🙂 a jasně klidně ji pajcni 😉 😀 😀
@elentari no povětšinou jak šiješ na zakázku a máš krámek na Fleru tak Ti šicí album admini zamknou 😒 já tenkrát měla na Fleru jen látky a taky mi to všechno stopli 😔