icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
12. nov 2013

@barcav díky 🙂 a jasně klidně ji pajcni 😉 😀 😀
@elentari no povětšinou jak šiješ na zakázku a máš krámek na Fleru tak Ti šicí album admini zamknou 😒 já tenkrát měla na Fleru jen látky a taky mi to všechno stopli 😔

sinala
12. nov 2013

@katka82 a oni to kontrolujou? Nebo to někdo práská?

petkasv
12. nov 2013

@bordino Tvůj Jáchym je větší než moje Bětka, to je neskutečný 😀 klidně tam to místo na plenku nech, s tímhle si zase moc podle mě nelam hlavu, napiš k tomu, že po tuhle velikost je to s plínou na zadku a kdo bude chtít tak si snad dovede ubrat, nebo ne a bude mít větší zadek 🙂

petkasv
12. nov 2013

@bordino tak jsem ti přeměřila Bětku 😀 krk-rozkrok 47 (nenosí plenu) krk-ruka 35, rozkrok - noha 35, měří 90cm ne 80 jsem se nějak zasekla 😀 😀 😀 😀 😀 asi trochu povyrostla 😀 aktuálně nosí teda 92/98 ale třeba tu zimní bundu jsem jí šila 104/110 a tajně doufám, že chvíli vydrží 😀

petkasv
12. nov 2013

A jdu vás podráždit 😀 v sobotu se u nás bude konat oslava a tak jsem začala uklízet, můj šicí koutek už nevypadá nevzhledně,tak jsem si ho musela nafotit 😀 jednou tam není neskutečnej binčus a já odstřižky a všechno možný 😀

ellysa
12. nov 2013

baby predpierať merino? budem ho prať na 30 potom,chcem dnes šiť

bury
12. nov 2013

@petkasv - hezký 😵 myslíš, že to do soboty takhle vydrží? 😀

@ellysa - určitě předeprat. Já předpírala na 40, program na vlnu.

bury
12. nov 2013

@sinala - já si myslím, že to někdo napráší... řešily jsme to s holkama, co fotí. Možná, když už tě má nějaký admin v merku, tak si to i hlídají, ale spíš si myslím, že někdo napráší, že šiješ na kšeft a máš tu album ☹ (chtělo by to blicí smajlík)....

petkasv
12. nov 2013

@bury díky, no nevydrží dneska musím nastříhat trika 😀

jajkaz
12. nov 2013

Ahoj holky, tak jsem tu zas. Tentokrát s prosbou o radu. Mám šicí stroj Brother BC-2500 a chtěla bych si pořídit kráčející patku. Ovšem originálka je drahá jak potvora ☹ Našla jsem i neoriginální, ale nevím, jestli to mám riskovat, ať mi to případně nezničí stroj. Nemáte náhodou některá zkušenost?

behulka
12. nov 2013

@wewe22 😵 krásny. Na návod som i ja zvedavá...

lenasss
12. nov 2013

@petkasv chceš vyfotit ten můj? 😀 😀 😀 😀 A jestly chceš mohla bys mi ho přijít taky tak ppěkně uklidit.Jen si myslím,že u mě by nevydržel ani den 😅

katka82
12. nov 2013

@sinala no myslím že to spíš někdo napráší 😝

zuzkasim
12. nov 2013

@jajkaz Nevím, jestli ti neoriginální patka bude skutečně pasovat. Musela bys najít někoho, kdo ji má a potvrdí ti, že pasuje a stroj chodí tak, jak má.

zojec
12. nov 2013

@ellysa ano, predprat. ja predpieram na 40 😉

zojec
12. nov 2013

@jajkaz ja som mala v brotheri obyckovu kracajucu, pasovalo 😉 aj do terajsieho pasuje. nic sa nenici. mam tuto:http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?314,patka-kracajuca , pred tym som mala s umelym pripevnovanim ku stroju, ale to sa dolamalo... takze odporucam celokovovu.

petkasv
12. nov 2013

@lenasss u nás už taky nevydržel 😖 ale musim se překonat a zase to uklidit, protože jsem ho včera uklízela tři hodiny, a na to fakt nebudu mít v sobotu čas 😀

jajkaz
12. nov 2013

@zuzkasim @zojec Děkuji 😉

snowwitch
12. nov 2013

V neděli konečně došitá, dnes dorazily patentky, ALE...poslali mi jen 3 samce a 17 samců, takže kapuce jen nasazená 😒

sinala
12. nov 2013

holky neviděly jste někde tento flanel, kromě domu látek? http://www.textil.eu/cs/p-15124/elmosa-22-14356...

zuzkasim
12. nov 2013

@snowwitch Bomba!

crawler
12. nov 2013

@katka82
@sinala
@bury Holky,já myslím,že dřív např.před rokem to bylo proti pravidlům - napsat např. do alba -šiju na zakázku apod.,ale už delší dobu jsou pravidla jiná - viděla jsem tu už hodně alb " háčkuju sobě i jiným"šití pro mé a kamarádčiny děti apod.A já např. alba stopnutá taky nemám a to tam mám šicí minimálně 3 - ani nevím...

ucitelka70
12. nov 2013

@snowwitch wauuuu, teda to je.... a tá aplikácia ma dostala.... perfektne si vymyslela s tými reflexkami... akú veľkosť si šila?

crawler
12. nov 2013

@jajkaz bude já mám Brother ds 120 a k němu mám kráčející patku Janome 😉

snowwitch
12. nov 2013

@ucitelka70 Já měla z loňska obkreslenou 86jen jsem prodloužila cca o 10cm rukávyy a nohavice, ale měla jsem i trochu prodloužit tělo...

katka82
12. nov 2013

@crawler no jo,ale já tam neměla ani zmínku že šiju na zakázku 😉 prostě jsem tam měla jen šité věci na kluky a nikde,ani konetářích o tom nebylo ani slovíčko 😝

crawler
12. nov 2013

@snowwitch já padnu,ta je skvostná!!!! a teď lituju, že nemám i tyrkysové ještěrky 😀

Ještě dotaz do placu - čímu bund ze softu začišťuje vnitřní šev kolem krku? Párkrát jsem dala černý šikmý proužek, někdy jsem přehrnula podšití kapuce a teď u rozešité bundy mě napadlo dát kontrastní lemovací gumku, šlo by?co myslíte?

katka82
12. nov 2013

@crawler no párkrát jsem tam lemgumku dala,ale pak se to strašně blbě páře 😝 😀 zeď dávám proužek slabounkého fleecu 😉

bury
12. nov 2013

@crawler - no víš jak, ono to může být tak, že háčkují pro sebe a kamarádky děti, ale zadarmo. Ale jakmile by to bylo za peníze, nedej bože by měla třeba na fleru obchůdek, tak už je to reklama. Jim jde hlavně o to, aby se dotyčná zaregistrovala jako profesionál a samozřejmě jim za reklamu platila. Podle mě je to o štěstí, že to admini moc nehlídají, spíš ty lidi někdo napráší... 😝 ☹ a to je hnus, velebnosti.

bury
12. nov 2013

@crawler - já to řešila, když jsem šila bundu, ale pro mě bylo nepředstavitelný, že by se mi podařilo našít tam něco tak hezky, aby to vypadalo hezky, takže to mám nezačištěný a je to pěkně hnusný 😀 😀 ale já ti samo neumím poradit, jak to udělat 😉 😉
já sem pořád lezu, akorát tu klábosím a skutek utek.....