Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@katka82 no ale měla jsi nabídku o šití na zakázku tady v sekci,co jsou dnes "profesionálové" tak jsem tě tentkrát našla já 😉nevím no...zdá se mi nepravděpodobné,že by někdo prášil- že by to někomu za to stálo,ale je fakt,že jsem naivka odjakživa, tak je to možná tak...,..ale myslím,že teďuž jsou fakt pravidla upravený jinak - já sice v albu nepíšu, že šiju na zakázku,ale asi musí být každýmu jasný, že takový množství plenek nemůžu uživit na svých dětech 😀
@crawler jj v těch profesionálech jsem byla,ale myslím že až pak 😉 že už jsem měla albíko stoplé(už je stoplé přes 2 roky) a pak ty profíky zpoplatnili a taky jim lehce změnili pravidla tak jsem se od nich nechala vyškrtnout a všechny fotky dávám na rajče 😉
moc si to nepamatuju jak to přesně bylo,ale tenkrát tu byla docela velká aféra právě kvůli reklamě v albech(i kyž si ještě pamatuju jak holky inzerovaly normálně na bazárku 😉 ) začlo to kvůli jedné admince že má reklamu v albech a tak no pak když některé koníkovky protestovali tak byli prostě vymazány 😒
@crawler - to je hezký, že jsi taková čistá duše 😉 já si fakt myslím to, co jsem napsala ☹ některým lidem dělají radost prapodivný věci 😝
tak porovnání plenek je úžasný, ale stejně musím říct, že plenka dva roky zpět je povedená. U tebe je vidět, že jsi fakt precizní. Že i když to třeba není dokonalý, tak je vidět, že jsi to neodflákla 😉 a když pořád drží, tak to je super.... 😀 já svoje plenky nemůžu vůbec prezentovat 😀 😀
@snowwitch - tak to máme k plenkám stejný postoj 😀 nešlo mi to, přišlo mi to otravný... a taky tu mám PUL 😀 😀 a ještě pěkný kus aksamitu 😀
Kombinéza mi přijde asi těžší kvůli tomu zipu - já mám ze zipů fakt vítr 😝 čím delší, tím horší....
když to tu tak po sobě čtu, tak se vůbec divím, že se pokouším šít 😀 😀 já jsem ale vůbec takovej "talent". Šití mi dělá problém, se svojí zrcadlovkou jsem se nikdy nenaučila pořádně fotit, když peču chleba, tak buď nevykyne, nebo ho spálím (jako včera)..... 😀 😀 ale snaha se počítá, ne?
@crawler krásné porovnávací fotky plínek 😀 Zrovna zvažuji jestli dělat jen svrchňáčky, nebo našít pár takových to 😅 Kdybych to měla v ruce jak ty, tak jdu jasně do těchdle, ale zase na něčem se to naučit musím. Prostě dilema 😨 Ještě bych tedy musela nakoupit něco dovnitř, koupila jsem jen PUL 😒
@bury jasně, že se snaha cení 😉 Taky mi přijde, že se mi nějak nedaří, či spíše v okolí se.e 😝 Teď čekám, jestli čuba přijde o nohu a jestli kluci chytli neštovice 😅 Do toho obíhat dr kvůli nástupu do práce, příteli nějak proházely směny, vůbec nevím co bude s hlídáním 😠 Prostě se nedaří 😒
Ahojte🙂 máme na stránke novú súťaž pre šikulky, ktoré šijú
baby ja uvazujem nad novymi noznicami ake mate vy? nasla som kai noznice vyzeraju super a este aj fiskars je este nejaka dobra znacka a este ake velke pouzivate ja mam velke krajcirske ale nerobi sa mi s nimi dobre su nemotorne rozmyslam nad 210 alebo 230?
Dievčatá SK objednávam z MTX Baránka a patenty, kto má záujem dajte vedieť 🙂

@jajkaz http://susu-sufik.blogspot.cz/2013/08/kracejici... rozhodně celokovovou!!!!! měla jsem na brotheru neoriginální a pasujou
@zuzka72 nejsem Bětka, ale tady http://www.farbenmix.de/shop/Schnittmuster/Fuer...
@snowwitch komboška geniální 😵 😵 😵 😵
@bordino já měřila bez plíny, už je nemá.