Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
přemýšlím nad overlockem Brother M 3034 D k vánocům, myslíte že je to krok správným směrem ?
Holky jdu s prosbou, i když bych si mohla vytvořit sama, spíš pro inspiracijak na to..., je někde nějaký střih či návod na šitou panenku??
@anitramv sekce panenky v článku http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2012/11/latko...
@barcav rozhodně, ty ještě nemáš mazlíka brotříka?
@anastazieb Promiň, já už se včera na net vůbec nedostala. Jestli je to ještě aktuální, tak nějak odmotám a zátra ti ten stylefix pošlu.....ale do víkendu už to mít vážně nebudeš. Kdyžtak písni adresu do IP...
@mooncaa Dávám program bavlna (první vpravo nahoře), otáčky 1100 (ve skutečnosti ždímu na 1200), stupeň usušení +3 a šetrnější teplota... jen málokdy je třeba noční anavka lehce navlhlá... pokud se tak stane, hodím po vyčištění prachového filtru a vylití vody ještě vše na 20-30 minut manuálního nastavení sušení na 1800 otáček, šetrnější teplota.
Burda znovu vydala Šití - krok za krokem
http://www.burda.cz/portrety/burda__specialy/53...
baby nahodov neviete co je toto v preklade za latku ?BRUSHED interlock knit malo by to byt na capicu
@rina76 pěkné a jak jsi dělala tu čepici ? co je to za vzorek ? děkuju
Prosím Vás, nemáte niektorá voľných limetkových ježkov? Stačil by mi kúsok 40x40 cm na jedny návleky na nohy...
@lillyzelvicka je to tahle, jen jsem nadělala pruhy http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=12600

@sinala @lenasss - jé to jsem ráda, že jsou další takový, co ignorujou prádlo v pračce 😀 u mě už je to teda až chorobný.... já mám čas, chodím kolem pračky a prostě dělám, že tam to prádlo není.... no a často to dělám tak dlouho, až tu pračku musím pustit znovu, protože mám strach, že to zasmrádne.... 😀 no a už se mi i někdy stalo, že jsem jí znovu pouštěla 2x 😀 😀 😀 v létě se mi to nestává, to věším venku a jsem ráda na vzduchu, takže to je v poho, ale vzimě pořád. No a jsem zvědavá, jestli tahle porucha vymizí s pořízením sušičky 😀 😀 zatím číhám u pračky i u sušičky, když dodělají, tak hned vyndavám. 😉