icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
21. nov 2013

@sinala @lenasss - jé to jsem ráda, že jsou další takový, co ignorujou prádlo v pračce 😀 u mě už je to teda až chorobný.... já mám čas, chodím kolem pračky a prostě dělám, že tam to prádlo není.... no a často to dělám tak dlouho, až tu pračku musím pustit znovu, protože mám strach, že to zasmrádne.... 😀 no a už se mi i někdy stalo, že jsem jí znovu pouštěla 2x 😀 😀 😀 v létě se mi to nestává, to věším venku a jsem ráda na vzduchu, takže to je v poho, ale vzimě pořád. No a jsem zvědavá, jestli tahle porucha vymizí s pořízením sušičky 😀 😀 zatím číhám u pračky i u sušičky, když dodělají, tak hned vyndavám. 😉

mooncaa
21. nov 2013

@caramilla Tak rada ségry jak dosušit plínky se osvědčila. Mám tam program teplý, co mu nastavím čas (nejkratší 20 minut a mohu přihazovat po 10 minutách) a ten program sám nevyhodnocuje suchost prádla a jede tak dlouho jak je nastaveno. A plínky suché.

barcav
21. nov 2013

přemýšlím nad overlockem Brother M 3034 D k vánocům, myslíte že je to krok správným směrem ?

anitramv
21. nov 2013

Holky jdu s prosbou, i když bych si mohla vytvořit sama, spíš pro inspiracijak na to..., je někde nějaký střih či návod na šitou panenku??

kuna
21. nov 2013

@barcav nepochybně 😉

sufik1
21. nov 2013

@anitramv sekce panenky v článku http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2012/11/latko...

@barcav rozhodně, ty ještě nemáš mazlíka brotříka?

petkasv
21. nov 2013

@barcav myslím, že pro tvé šití je to nutnost, šiješ fakt krásně a ulehčí ti práci 🙂

jitu22
21. nov 2013

@barcav jednoznačně 🙂 Nelitovala jsem ještě ani jednou (no dobře, jednou jo, když jsem celý večer nebyla schopná navléknout nitě, aby to šilo 😀 )

zuzkasim
21. nov 2013

@bury Kvůli tomu jsem naučila děti, jakmile zapípá pračka, mají za úkol ji vypnout a vyndat prádlo, věším pak už sama, když mám čas🙂 Děti to celkem baví, zvládnou to už v cca 4 letech (jako bez jakéhokoliv dozoru) a je dané, že je to jejich úkol.

@barcav To je určitě dobrý dárek!

laeela
21. nov 2013

@eriqe super fotky a krásna rodinka. 😵

laeela
21. nov 2013

Pyžámka v akci
a ještě jedno OT, kočka nakonec zatím neporodila, ale porodila naše králice:

argo1
21. nov 2013

@eriqe úžasné bábiky, děti i muž a samozřejmě oblečení 😉

snowwitch
21. nov 2013

@anastazieb Promiň, já už se včera na net vůbec nedostala. Jestli je to ještě aktuální, tak nějak odmotám a zátra ti ten stylefix pošlu.....ale do víkendu už to mít vážně nebudeš. Kdyžtak písni adresu do IP...

macin73
21. nov 2013

@mooncaa Dávám program bavlna (první vpravo nahoře), otáčky 1100 (ve skutečnosti ždímu na 1200), stupeň usušení +3 a šetrnější teplota... jen málokdy je třeba noční anavka lehce navlhlá... pokud se tak stane, hodím po vyčištění prachového filtru a vylití vody ještě vše na 20-30 minut manuálního nastavení sušení na 1800 otáček, šetrnější teplota.

mooncaa
21. nov 2013

@macin73 Díky, to mě vůbec nenapadlo si pohrát s tímto nastavením.

laeela
22. nov 2013

Burda znovu vydala Šití - krok za krokem
http://www.burda.cz/portrety/burda__specialy/53...

barcav
22. nov 2013

@kuna
@sufik1
@petkasv
@jitu22
@zuzkasim
děkuji 😵
tak ho jdu objednat 😀

winnyfred
22. nov 2013

koukám že se tu rozjely břicháté fotky tak já taky jednu přidám z dob kdy sem čekala malýho bylo to asi měsíc před porodem v zoo hrozný vedro hrůza
a jeden šicí kalhoty pro prcka na jaro

martinkah
22. nov 2013

@ovecka111 skúsila si zvýšiť prítlak pätky? mne niekedy nechce soft prešiť ani (novými) strand. 90, ani jeans 90, ale krásne šije stretch 90 🙂

mikulka45
22. nov 2013

@alenf ahoj, už si objednávala tie úplety od Anhelo? Mne by sa celkom zišli tie patenty, čo majú. Zháňam rebrovaný a na detivbavlnke nemajú niektoré farby, ktoré potrebujem...

alenf
22. nov 2013

@mikulka45 Ahoj,ešte nie,čakám na vzorky,vyžiadala som si od nich,nech viem čo vôbec chcem objednať.🙂Veľmi ti to ponáhľa?Možno budúci týždeň to dorazí a potom až.🙂

mehlo
22. nov 2013

@zuzkasim jo ty jsou úžasné, taky jsem kdysi dělala první PULky podle bambinomio

rebelie
22. nov 2013

Ahoj holky, není to hotové, ještě chybí začistit rukávy a spodní okraj, ale už je to funkční a já se musím pochlubit... Prototyp nosící bundy šité podle kabátku Johanna od Farbenmix - až to dokončím, měla bych podle toho střihnout softku... (Omluvte kvalitu fotek.)

mikulka45
22. nov 2013

@alenf no...mám rozošitú mikinu, takže najlepšie keby som to mala už doma 😀. Všimla som si na ich stránke, že chcú platbu vopred, tak snáď sú korektní...

alenf
22. nov 2013

@mikulka45 🙂,skor ako za 2-3tyzdne nebudem objednavat,keď tak ti napisem ak dovtedy nezozenies a pockas🙂

olivka84
22. nov 2013

baby nahodov neviete co je toto v preklade za latku ?BRUSHED interlock knit malo by to byt na capicu

rina76
22. nov 2013

aby to nevypadalo, že nic nedělám 🙂
Pastelkovník, futrál na tablet, kulich a rukavice, nákrčník dle fizule, pyžama, tepláky a mikina, střižená širší, aby se pod ní něco vešlo - jako mezi vrstva pod softku

lillyzelvicka
22. nov 2013

@rina76 pěkné a jak jsi dělala tu čepici ? co je to za vzorek ? děkuju

zuzu_epona
22. nov 2013

Prosím Vás, nemáte niektorá voľných limetkových ježkov? Stačil by mi kúsok 40x40 cm na jedny návleky na nohy...

rina76
22. nov 2013

@lillyzelvicka je to tahle, jen jsem nadělala pruhy http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=12600