Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
krásný bříška 😵 😵 😵
úplně se mi po těhotenství zastesklo, koukám že tu spekulujete nad pálením žáhy a tvarem bříšek, já měla vždy břicho kulaté a žáha mě nepálila, jeden byl vlasatý a druhý plešounek 😀
první foto 36.tt s Maxíkem, druhý foto 36.tt se Samíkem
já jsem se konečně pustila do triček pro Maxíka do školky, skončila jsem hned u prvního, vel.116 přidala jsem i dost na švy a je mu tak akorát, takže další pokus bude velikost 120
a další pyžamko z hvězdiček, docela mě mrzí že se ta látka hodně jakoby sepírá
Jinak my koupili sušičku taky hlavně kvůli vlhkosti, sušila jsem v obýváku na topení, na jednom radiátoru všechno. Já si právě naivně myslela, že se sušičkou nemusím řešit vrstvy a můžu mít jakoukoliv brutalitu a prostě to usuším, naivka, no 😀
@caramilla já mám denně pračku plen + k tomu normální praní - min. 3 pračky týdně, takže doplatek za el. bude vysoký. Ale co properu a prosuším, to bych minimálně totéž zaplatila za jednorázovky a ještě by z toho byla tuna odpadu, takže nelituju. Když jedem na dovolenou, tak se mi jen v očích protáčí dolary jak Skrblíkovi, když vidím, jak ty plínky a ubrousky letí jedna za druhou do koše.
@caramilla no tak já ani nemám noční proud ( nemám doma bojler, tak smůla) a peru v průměru jednu pračku denně, spíš už teď 1,5 😀 😀 😀 , tak to bych měla obrovskou spotřebu. A teď už mám prádelnu- sušárnu, tak mě sušení prádla přes zimu už nebolí. Už teď máme největší zálohy v okolí 😀 😀 😀. A že by Ti prádlo za půldne zatuchlo bych se nabála. Já někdy beru v sobotu večer a věším v pondělí ráno a dobré 😀 😀 😀 . A prádlo v pračce než ho pověsím mám půlden běžně 😀
@ringcoriel já předepírám barevné (bavlnu, desingové úplety, úplety, plyše,...) na 40 pak je i na tolik peru v pračce a to co je na pleny (bambusové froté, a další) na 60, jediné co nepředepírám je PUL, Soft, flís a merino 😀 joo a momentálně bambus, z toho jedu rovnou 😀
ahoj holky, moc prosim o radu ako sijete soft na OL. mam OL brother, ale stale mi pri siti softu vynechavaju stehy, uz som skusala vsetko mozne prenastavovat a stale to sije spatne.
@katka82 vdaka za radu, skusala som vymenit ihly za 90, no stale to sije rovnako spatne
no uz vobec netusim co s tym, budem rada za kazdy napad.
Tak přidám taky jednu těhotenskou, přesně měsíc před porodem.
Bříško je malé, miminko bylo celé nacpané hodně dole, což mi působilo spoustu potíží, ale nakonec vydrželo až do 38. týdne, takže vše O.K. Dá se říct, že první těhotenství bylo dost jiné jak druhé dvě, první je kluk, druhé kluk a třetí holka🙂 U všech jsem si pochvalovala dobrý stav pleti i vlasů.
Mám asi 14 dnů doma kleště na patentky a měla jsem velkou radost, že patentky pasují i k těm, které jsou nacvakané na plenkách Itti Bitti, takže jsem si ušila náhradní vkládačky. Tyto plenky vypadají krásně a prckovi dobře sedí, občas do nich dávám i čtvercovky na novosklad, ale přece jen ty jejich vkládačky jsou např. pro tatínka pohodlnější (fakt jsem se nesnažila ho naučit skládat novosklad, jinak by asi odmítl přebalovat). A moje první svrchní kalhotky podle osvědčených Bambinomio. Sedí dobře, takže se můžu směle pustit i do dalších už z hezčích vzorovaných PULů.
klobuk si Ruty plstila sama 😵
Holky, prosím, prosím, z čeho se šijou plínky? Já se na ně spíš nechystám, vyhovují nám čtvercovky, ale... potřebovala bych Báše odplenit, je nějakej odřenej od svrchňáků a většinou už je suchej... jenže v zimě fakt netoužím po pročůraných kalhotech a zádech, tak chci udělat něco jako vložky s PULem ve spod jako takovou pojistku... Chtěla bych ten matroš, co je na Anavy vkládačkách - co to je? A víte někdo, kolik tam toho je? Díky moc.
@ovecka111 Nikdy se mi to nestalo, ale nemůžeš mít nějak blbě navlečeno? I když to by asi dělalo větší paseku...
Ehm a co za nitě na ty plenko-vložky? Aby ho to neškrabalo...
@ovecka111 a máš tam správné jehly? Zkus tam dát normální, ne stretch.
tady moje břicho cca měsíc před porodem. Je to vůbec jediná fotka, co jsem našla. Vždycky fotím já, takže pak na žádných fotkách nejsem. Z prvního těhotenství nemám ani jedinou, žádné profi jsme nepořizovali.
V prvním těhotenství jsem dlouho neměla břicho žádné, ještě kolem 24t na mě nešlo poznat, že jsem těhotná, vyskočilo až na konci, když jsem ležela u našich na rizikáči a taťka mě obskakoval. Nakonec jsme přibrala asi 16kg, ale přes 10 zůstalo v porodnici. Teď s Valentýnkou bylo břicho brzy a celkově bylo větší, ale jinak jsem byla celkově štíhlejší, žádné otoky a přibrala jsem asi 9 Jak mi bylo celou dobu zle a navíc jsem byla pořád v poklusu kolem nechodícího batolete, nebylo moc z čeho přibírat. Břicho jsem měla vždycky stejné - špičaté dopředu, pleť i vlasy vždycky hezké, chutě žádné (max. na zvracení 😝 ). Zato teď mám půlku vlasů pryč, po třetím dítěti budu už asi úplně plešatá 😠

@jemi ty snad ani nejsi těhotná, ne? 😀 😀 😀 😀
@laeela mě to na ten program osvěžení jen trochu načechrá, co máš za značku?
Tak já asi nebudu nic nového šít, když nejlepší stejně budou čtverce a vkládačky a na to vlna. Se na to vybodnu.... 😠