icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

elixia
22. apr 2014

@kamishek keby som tu latku videla v Ikei, asi by som nevedela, co s nou....urcite by mi nenapadlo ju pouzit na tasku 😀 ale ta taska z nej je genialna 🙂 Ja mam tiez Skippy stiahnutu,ale zatial netusim, z coho ju usit...teda nevedela som, kym som neuvidela tvoju 😀 😀

terezita
22. apr 2014

@kuna je to taky teplakovina, ale ted jsem sila jeste oranzovou a tam mi uz nevysla, tak jsem ji delala z fineribu (mtx) a ladi to jedna basen.

medunka21
22. apr 2014

pre deticky do skolky som usila medvedika a lisku..ta radost v ockach sa neda opisat a vsetky chceli vyskusat.

mikulka45
22. apr 2014

@zuzkasim super mikiny 😵 to ozdobne stepovanie si robila na akom stroji?

zuzkasim
22. apr 2014

@medunka21 Ti jsou roztomilí!
@mikulka45 Štepovala jsem na Janome 7700, je to steh jakoby tři ently vedle sebe, tvoří to takové kosočtverce vedle sebe.

kaculev
22. apr 2014

Ahoj, přidávám pár svých výtvorů: maxisvrchňáčky (podšité drylinerem - moc příjemné), vícevrstvá plínka (podle @terezita - dělala jsem dvě a byla to fakt rychlovka), těhotenská sukně (podle @jitu).

barcav
22. apr 2014

@bordino ty šatičky jsou nádherný 😵 😵 😵
@daisyr krása 😵
@macin73 nádherná 😵
@snowwitch krásný 🙂
@terezita to je úžasný žužu 😀
@anastazieb super
@macin73 krásný šatičky
@palosek 🙂
@kuna pajcy jsou božíííí 😵 😵
@a_lexa krása krása 😵 ta hvězdičková látka je super 🙂
@kamishek krásná mikča 🙂 na to rozjíždění zipu by možná stačilo vyměnit jezdec
@medunka21 super 😀 😵 😵

snowwitch
22. apr 2014

Holky, zeptám se jak debil.....co je jersey? Na latka.cz prodávají jersey.....je to oboulíc?

terezita
22. apr 2014

@snowwitch jersey by mel byt jednolic, oboulic je interlock..

palosek
22. apr 2014

@medunka21 krásné a asi aj teplucke.. 😵 😵 😵
@terezita tebe už jablickove neberou, ale nas baví na ne koukat... 😵 😵

palosek
22. apr 2014

@kamishek krásné výtvory, krásné fotky. Mikca ti moc sluší. 😵 Velikost tašky by pro nás byla ideální, 😀 😀 😀 musím zjistit,zda ji mám uloženou. 😉 Ty pevné, hrubé Ikeacke látky jsou na tašky asi ideální. Vyjma teda kocarkoviny. 😅

terezita
22. apr 2014

@palosek idealni jo, ale jakmile se to pouziva, tak ty barvy se vysoupou.. takze kabelky z ikeacke latky mam tak na sezonu.. ale zas mam kazdou chvili novou kabelku, to taky neni k zahozeni.. 😅 ta kocarkovina na tu tasku neni vubec spatny napad. ja z toho jeste nikdy nesila.. 😅

snowwitch
22. apr 2014

@terezita Díky 😀

sufik1
22. apr 2014

@terezita z kočárkoviny teď chci šít tu el Grande od FM. Jen teda čas nějak není....
Ale kočárkovina je můj materiál č.1

karchinka
22. apr 2014

tak zase jednou mám něco, na co jsem pyšná - odpolední soft tvorba pro menšího 😎 tak se jdu taky jednou pochlubit 🙂
(omlouvám se za kvalitu fotek, zatím u foťáku hrajeme na nerozbitnost na úkor kvality, ale snad si jednou troufnem pořídit nějaký lepší 😀 )

zuzkasim
22. apr 2014

@karchinka Ty rybičky jsou bezva nápad!

betelgeuzz
22. apr 2014

@karchinka pěkný, to je práce za odpoledne??? Líbí se mi tvoje kapsy, žádné obloučky, jen rovně, to bych mohla zvládnout 🙂

Pustila jsem se do trička z Lille. Mám teda jen klasický stroj Brother BC2500. Našla jsem si tam pružné stehy, jedním jsem to zešila. A co teď s přídavkama? Začišťujete? Nebo to nechat tak? Nebude se to moc kroutit? Taky jsem chtěla zkusit ten zvlněný okraj, ale na vzorku se mi to nepodařilo. Děláte to někdo i bez overlocku?

sufik1
22. apr 2014

já jsou konečně taky dám nějaký fotky.

terezita
22. apr 2014

@sufik1 alco ty tyhle puntiky mas, ze? jake jsou? http://www.gabinka.cz/173-puntiky ze bych to zkusila z nich. se z toho sije neco jako ze softshellu? nebo se to musi entlovat? objevuju ameriku.. 😀

karchinka
22. apr 2014

@betelgeuzz no, já musím mít všechno rychle a ani nebývá víc času 🙂 jsem se na to vrhla po příchodu ze školky, když šel ten menší po O spát, v pauzách mezi stavěním z lega a drhnutím čokoládových ručiček z nábytku 😀 došila jsem to teď při Ulici, když mě můj drahý zbavil alespoň toho menšího a vzal ho nakoupit
a kapsy jsem prostě tak střihla, aby to bylo co nejmíň bolestivé na šití 😀

@zuzkasim "rybišššky" byla nouzovka k Vikingům, potřebovala jsem je už spotřebovat, měla jsem takový kousínek, a z aplikace Vikinga bych asi zešedivěla 😀 akorát můj muž se na mě tak divně díval, když přišel z práce a já se mordovala s vystřiháváním reflexních rybích šupinek.. jo, některé věci ti chlapi nikdy nepochopí 😀

veronik77
22. apr 2014

@sufik1 šla by z šusťákoviny pláštěnka? H. potřebuje něco pevnýho na skauta.... díky V.

crawler
22. apr 2014

@kuna Katy ahojky,moc se omlouvám,ale na netu můžu sedět až nyní, takže k tomu střihu. Kapuca je docela malá- resp - na velikost přesně na hlavu - pokud by dítko mělo nějakou objemnější čepici, tak je nutné zvětšit. Rukávy široké i dlouhé tak akorát - dle velikostí - nemusela jsem upravovat. Šířka bundičky-nevím, jak pod bundy vrstvíš - pokud ne nějaké tlusté mikiny, ale třeba spíš tenké merino a pod., tak klidně zúžit o ne moc. Délka bundy taky tak akorát. Já jsem ji šila, když jsem sama ještě absolutně neuměla střih upravit,ušila jsem o velikost větší než Fany v tu dobu nosil a unosil ji strašně moc.Fakt jsem s tím střihem byla spokojená, jen teď nevím,jak je to v originálu, ale dolů jsem dala stahování a brzdičky, konce rukávů do gumy a kapucce kšiltík.

crawler
22. apr 2014

@kamishek jedním slovem: wou! 😵

sufik1
22. apr 2014

@terezita jj, puntíky mám. oboje bílé, hnědé, černé.
šije se z toho úžasně, je to krásně měkké, nekrčí se to. Soft je daleko náročnější na šití.Objet na OL se to teoreticky nemusí, nepáře se to, ale je to lepší.
@veronik77 na pláštěnku bych to nedala. Ono to přeci jen proteče. Na nánožník ok, ale ten má výplň a futro. Samotný jsem to měla na golfkách a srážela se voda uvnitř. V tomto případě bych zainvestovala do kvalitních věcí. Ale jestli pláštěnku, tak v tom vzorníku, co jsem ti posílala (jak jsme objednávala to plátno) měli dobré materiály na pláštěnku. I když v tomto případě, já vždycky vozila klasický velký pončo z armyshopu, těžký, pogumovaný, ale většinou jsem byla jediná suchá... a i se pod tím dobře spalo, mělo to 1x2m a díru na hlavu veprostřed... takže v tomto případě bych volila něco takového, jen lehčího https://www.google.cz/search?q=nepromokavé+ponč...
co jsme si užili s děckama na táboře - nekvalitní boty, "nepromokavý bundy" prostě i v tomto případě igelit a holinky nahradit nejdou

terezita
22. apr 2014

@sufik1 oh diky, tak ja jdu zase utracet.. 😝 jeste ze mi vratili preplatek na danich, s takovou mi na COL nezbyde.. 😀 😀 😀 (jeste mam sanci az mi proplati dovolenou.. 😅)

macin73
22. apr 2014

@terezita nejsem sufik, ale přesně ty hnědé puntíky mi Alca donesla ukázat v pátek a jsou úžasné... edit: koukám, že než to na mobilu natukam, už je moje informace nadbytecna 😀

kuna
22. apr 2014

@crawler diky a neomlouvej se, chystam se na ni o vikendu, casu dost. Chci sit letni, takze velke vrstveni to asi nebude. Kapucu pro jistotu zvetsim, mam vysoke deti a kapuce zvetsuju vsude, jinak jim to tahne a nejde poradne nasadit 🙂. Ja prave klucici bundu jeste nesila, tak jsem na sebe zvedava. Dik za radu!

sufik1
22. apr 2014

@terezita klidně střihnu, mám tu pár metříků... stejně ti dlužím

terezita
22. apr 2014

@sufik1 jsem byla rychlejsi, ale prisel mi emil, ze nemaj vsechno to, co jsem objednala. tak kdyby nahodou nebyly, tak bych te o metrik o vikendu poprosila.. jsem chtela puvodne ty puntiky na hnede zkombinovat s puntikama na bile nebo ty punti na bile s tyrkysovyma.. no uvidim, jestli tam vubec jeste neco maj.. 😀

crawler
22. apr 2014

@mikulka45 já lemuju na třetiny. druk jde v pohodě přes 4 vrstvy látky(3*finerib + 1* jednolíc i oboulíc)