icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kamishek
21. apr 2014

V sobotu o půlnoci jsem konečně asi tak po 100 letech došila mikinu pro sebe, jupí 😀 I když v průběhu šití jsem s tím chtěla švihnout, bo vypadala, že mi bude malá 😠 Ale díky Bohu je mi vcelku akorát a kupodivu, docela ok je i prošití (tzn. detailista a puntičkář ve mě trpí jen trochu 😎 ). Škoda jen, že jediný jakž takž ladící zip jsem měla jenom recy - starý, vypáraný dříve z jiného kousku. To, že je odrbaný, by mi až tak nevadilo, ale mrzí mě, že se celkem snadno rozjíždí ☹ Bohužel to je něco, co jsem si neuměla ověřit, dokud nebyl všit a já ho nevyzkoušela v praxi... Předtím se zdál být ok 🙄
Střih je z Burdy 5/2004 s "mírnými změnami" 😀 (přidané kapsy, přidané lemování, zúžené rukávy).

Přidávám ještě i v únoru ušitou tašku Skippy, nějak se mi pořád nechtělo ji nafotit 😝

macin73
21. apr 2014

@kamishek Mikina super, sluší Ti, ale ta taška mě teda dostala!!! Je úplně úžasná! Podle čeho jsi ji šila? Vypadá jak kupovaná, fakt... Nosit něco na hlavě, tak smekám 😎.

elixia
21. apr 2014

@kamishek mikina paradna,ale taska neskutocna 😲 co je to za latku na taske prosim ta?

kamishek
21. apr 2014

@macin73 díky, je to ta adventní kalendářová taška z Farbenmixu, co postup na ni postupně odkrývali teď v prosinci... šily ji i jieff a sufik, co vím 😉 na mě je ale dost velká, takže ji zkusím někde udat... jedna kamarádka po ní už pošilhávala, tak to třeba vyjde 😅

@elixia látka je z Ikei, ale kupovaná asi tak 2 roky zpátky, teď už ji myslím nemají

macin73
21. apr 2014

@kamishek aha, tak to jsem prošvihla pěknou tašku... 😝

mehlo
21. apr 2014

@kamishek mikina bombastická a ta taška je nádherná!!!!!

zikie
21. apr 2014

@kamishek Tak to je bomba! A moc ti to sluší.

kamishek
21. apr 2014

díky holky, tohle se hezky čte 🙂 budu muset zrychlit to svoje šití, abych takové pochvaly mohla číst častěji 😀 😀 😀

allymally
22. apr 2014

@kamishek ta taška je parádní, něco podobné byc potřebovala ke kočárku 🙂

kuna
22. apr 2014

@kamishek mikina i taska jsou uzasne!

@crawler Evi, chystam se konecne na tu slonikovou bundu z ottobre, jak jsi mi ji radila na softshellku a chci se zeptat, sedi velikost, nebo ji mam nejak upravit?

petkasv
22. apr 2014

@kamishek mikina i taška jsou úžasné 😵

ucitelka70
22. apr 2014

@kamishek krásna mikina a ešte krajšia kapsa, výborne ladia.... ja mám tiež strih stiahnutý a neviem nájsť vhodnú látku... a v živote som ušila iba jednu riflovú kabelku, neviem, ako by som zvládla..... ak sa ti rozchádza zips, skús mierne zatlačiť jazdca v dolných častiach, ale fakt iba jemne.....

snowwitch
22. apr 2014

@kamishek Mikina a taška krásné, ale mě jsi vyrazila dech ty. Moc ti to sluší!

zojec
22. apr 2014

@kamishek jeeeej, taska nadherna.. aj ja chceeeeeeeeeeeeeeem .. presne po takej moje srdco pisti :D 🙂

sinala
22. apr 2014

@kamishek mikina i taška parádní 😉

sinala
22. apr 2014

@macin73 střih mohu poslat 😉

jemi
22. apr 2014

Tak jedna potřebná věc na pátek, kdy jde dcerka na něco jako montessori vaření /ostrý nůž sebou, tak doufam, že to přežijeme ve zdraví/
Zástěrka, střih je od oka a aplikace pajclá z jednoho starého trička 🙂 Akurát dcerka se fotit vůbec nechtěla.

mahafi
22. apr 2014

@kamishek obojí je dokonalý 😵 , mikča ti moc sluší a ta taška je nádherná.... 🙂

papajka7
22. apr 2014

@kamishek ak sa ti rozchadza zips tak pomoze stlacenie bezca,ale len na chvilku,chod radsej aj s mikinou do galanterie maju tam nahradne bezce u nas stoji 50 centou,maju rozne velkosti 😉 inac mikina je super 😵

terezita
22. apr 2014

@kamishek teda to je ta farbenmixi?? ze bych se do ni uz konecne pustila? 😅 ta by se hodila na kocar jako prebalovaci, ne?

mahafi
22. apr 2014

@mehlo díky moc 🙂.. neboj, koukáš dobře, jen já si to do profilu napsala teprve asi před týdnem 🙂.

jieff
22. apr 2014

@macin73
@kamishek gratuluju k dokončení veleděl. Bunda i mikina jsou krásný! A taška je super, já tu látku taky měla nasyslenou a mrzí mě, že už jí nemají. Je krásná.
@terezita jen do ní, objem na přebalovací tašku má optimální🙂

snowwitch
22. apr 2014

@allymally Tak Nobilis dneska konečně dorazil. Už tady pobíhám s maskou na obličeji a nemůžu se dočkat, až si umyju vlasy 😀 Děkujůůůůůůů

terezita
22. apr 2014

pro nobilis ja bezim dneska na postu, uz se taky tesim! jen jsem si nebrala nic na sebe (pockam na hromadu spokojenych referenci od vas, at pak vim, po cem sahnout 😉), nybrz na detatka.. 🙂
a ja vam uz dlouho nehazela zadnou jablickovou mikinu, tak tady jednu mate. prvni po pul roce, co jsem byla schopna dosit.. nejak me uz nebavi, jak to bylo dokola furt to same.. 😀

kamishek
22. apr 2014

@ucitelka70 jo, výběr té správné látky je vždycky to nejhorší 😀 ale ten návod je celkem hezky napsaný a hlavně dobře nafocený, určitě to zvládneš, když se do toho pustíš 😉

@snowwitch díky za kompliment 😵 manžel mě umí dobře vyfotit 😎

@terezita jj, je to ta farbenmixí, určitě se do ní pusť. Velká je na mě až moc, takže jako přebalovací bude asi akorát 😀 😀 😀

všem díky, holky, těší mě ty vaše pochvaly až neskutečně moc 😵

a_lexa
22. apr 2014

@kamishek mikča je krásná a moc ti sluší. Mimochodem máš fakt nádherný úsměv. Taška je úžasně zpracovaná. 😵
@jemi líbí se mi jak jsi zástěrku barevně sladila. 🙂
@terezita jé, tak je krásná. Ta nepravidelná aplikace je super nápad. 🙂

katka82
22. apr 2014

@kamishek wau 😵 😵 mikina super a taška tak ta je fakt nádherná 😵 😵 moc ti to sekne 😵

macin73
22. apr 2014

@sinala díky moc za milou nabídku, už ke mně doputovala 🙂

anfei
22. apr 2014

@kamishek Ta mikina je nádherná, fakt super a závidím to krásné našití zipu. 😵

kuna
22. apr 2014

@terezita krasnebarevne provedeni! Ty naplety mas taky z teplakoviny, nebo ti tak hezky ladi patent?