icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
24. apr 2014

@koki_melo - jsi blázen 😀 😉

zuzkasim
24. apr 2014

@koki_melo Nechápu, jak to takhle napíšeš, když si dám další stránku (abych věděla, koho byla ta fotka a mohla reagovat), tak se mi rozepsaný příspěvek smaže.

Jinak ne, fotka se nezachránila žádná. Manžel všechny fotky měl zkopírovat na nový externí disk, který jsme k tomuto účelu zakoupili, pak šel za kamarádem přeinstalovat Windows. Nevím, kde nastala chyba, on tvrdí, že složky na externím disku otevřel a kontroloval (já si myslím, že prostě nekontroloval vše, ale to je teď stejně jedno), prostě některé složky se zkopírovaly špatně, jsou prázdné. A tím, že se instaloval nový Windows, se vše, co bylo na pevném disku, přepsalo a je to nenávratně fuč. Už jsem to vstřebala, i když mě to mrzí. Státu jsme zaplatili 37tis z úspor, doufám, že o manželově podnikání už nikdy neuslyším ani slovo a žijeme dál... Mamka pracuje na onkologické klinice, když si někdy stěžuju, tak mi řekne, ať se přijdu podívat k nim a projdu se po nějaké oddělení, prý co furt řeším... Možná má pravdu, ale pěkně mi tím někdy leze na nervy🙂

michamicha
24. apr 2014

@elixia tam přistehuj nějaký aplikace a už to nebude vypadat jako župan 😉

kamishek
24. apr 2014

@koki_melo souhlasím s @bury - ty jsi opravdu blázen 😀 😀 ale díky za pochvalu, teď se k šití asi docela dlouho nedostanu, tak tu budu opět jen tiše podemílat 😉

macin73
24. apr 2014

@koki_melo díky moc za pochvalu, MOC mě potěšila (a ty plánované kapitálky tuplem 😀 )...
a díky za tip k těm tunikám, holky je zatím odmítly svléknout (jako na spaní mají samosebou pyžamo, ale jinak se i mladší vehementně dožaduje šatiček), tak mi nezbývá než ušít i pár legín, neb těch se nám (jim) nějak nedostává... jinak teď tu na přání muže konečně šiju holkám závěsy, neb už je toho světla dost, tak aby treperendy spinkaly...

koki_melo
24. apr 2014

@zuzkasim Zuzko, mám otevřené dvě okna, v jednom čtu a do druhého píšu poznámky 🙂.
Když nejde o život, jde o houby, ale peníze jsou taky potřeba, ne že ne ☹.

macin73
24. apr 2014

@zuzkasim to je pech... pokaždé si říkám, že musím zálohovat a pak na tak důležitou věc není čas nebo energie, často i trpělivost... 😕

mehlo
24. apr 2014

@koki_melo Tak to je bomba ta Tvoje odpověď. No jo když je zítra ten Dadka day tak bych mohla vložit ty boxerky, který jsem včera šila ze svých starých triček. To se nasmějete. Hm tak nevložím už jsou v pračce. No nic jdu do hajan, Smudlin se mi tu furt nějak převaluje a mluví ze spaní, asi ho ruší to světlo.

a_lexa
24. apr 2014

@koki_melo 😀 😀 tak tos mě pobavila - jestli ti ten elaborát všichni cos vyjmenovala lajknou, tak posbíráš víc bodů, než za jakýkoliv nápaditý model vysoké kvality. 😀 😀 A proto já lajkujiiiii. 😉
@zuzkasim Tak s těma fotkama mě to fakt mrzí. Fotky by mě taky štvaly ☹ . A řeči typu, že "tvoje starosti, nejsou starosti" taky nemám ráda - hlavně když je poslouchám dokola. Tvoje mamča má sice pravdu, ale v ten daný moment ti takové řeči určitě na klidu nepřidají. Drž se.

mooncaa
24. apr 2014

@koki_melo Ty fakt nejsi normální 😀 Já když dočítám, tak se zmůžu jen na poznámku, dočetla jsem a už nevím nic.

mooncaa
24. apr 2014

@zuzkasim S těma fotkama je to blbé, to zamrzí nejvíc.

vondandy
24. apr 2014

@petkasv , krasne vymyslene balonove rukavky na trickach, ty se povedly 🙂

zuzkasim
24. apr 2014

@koki_melo
@macin73
@a_lexa
@mooncaa Jsem teď ráda, že už nějakou dobu píšu blog, dávala jsem tam aspoň některé povedenější fotky, ty jsem si už stáhla. Prodané věci mám na Fleru, tam je celá historie, takže část se dohledá, bude to ještě na několik dlouhých večerů. Občas chce někdo ušít něco, jako jsem šila tomu a tomu... ale to se taky vyřeší. Hlavně, že to nejsou fotky rodiny, musíme je nechat udělat do alba (si říkáme už 6 let).

a_lexa
25. apr 2014

@zuzkasim Tak to je fajn, že se dá část fotek někde stáhnout. 🙂 Tak snad jsi si všechnu "smůlu" vybrala hned na začátku roku a zbytek už bude jenom pěknej. 😉

snehovavlocka
25. apr 2014

@koki_melo dakujem, pochvala potesila 🙂 a prepacte, ze sa tak blbo spytam, ale neviem sa tu dopatrat, co je to dedecko na piatok? viem, ze tu vtedy pridavate nejake speci fotky, ale akosi mi unika, ze v com su ine 🙂

ja mam teraz zopar hotovych veci + par rozsitych, ale fotky budu az po dovolenke, teraz musim balit....

snehovavlocka
25. apr 2014

@zuzkasim my sme stratili hardisk cca pol rol roka dozadu....nic mile a tiez som len zhanala, kde a ake fotky su "zalohovane" (tety, krstni, babky.... 🙂 ) a tvorba co to v mobile a nieco na nete, tiez som len stahovala, ale vsetko sa nevrati. ale tak aspon daco sa zachranilo. drzim palce, nech toho pozbieras co najviac 😉

crawler
25. apr 2014

@zuzkasim můj manžel naštěstí už roky všechno zálohuje a je to dobře,protože se mi před 2lety podělal noťas a o všechno v něm bysme přišli☹ ale fajn- máš aspoň fotky na fleru,tady třeba taky...ta rodina by byla mnohem horší,ale naštve to😝

koki_melo
25. apr 2014

@snehovavlocka Dédéčko, DD anobrž Dadka Day je každý pátek a na přehlídkové molo vyráží "skromné", ale o to více milované modely nás všech, pro které je akt střihnutí do Lille svou významností téměř srovnatelný s narozením dětí 😀. Naše kreativita počala zejména na prostřizích z Dadky a dvojkových úpletech nejmenovaného domu, cílem je dodat odvahu a kuráž vystavit svůj povedený kousek všem, kteří by jinak, stejně jako já, se kdysi červenali, když si nevšimli, že vkládaj fotky po Car 😀.
Nejmenované profišičky v pátek mohou vkládat jen svou prvotinu, případně výrobky, které šily poslepu a s rukama zavázanýma a zády.
Je to prostě sranda den 😎 .

sufik1
25. apr 2014

@koki_melo dneska je pátek, že jo???? jdu hrabat v archivu, ať vás potěším.

ucitelka70
25. apr 2014

@koki_melo ty si si robila poznámky? každému si vedela dať komentár 😉 dobrá si 😀

sufik1
25. apr 2014

oboustranná mikina absolutně nesourodého tvaru. Nosím ji jen na chatě a za tmy 😝 je teplá.
první pokus o kojicí noční košili. Je hrozně nepoholdná, tahá se, blbě se v ní kojí a vůbec ji mám opět na chatě, když už fakt nic jinýho na sebe nemám. Jo a předek a zadek je jinak dlouhý a to přestřižení je na úplně blbým místě a lemování nedrží 😀 😀 😀 😀
Další poklady si nechám zas na příště 😀

macin73
25. apr 2014

Já se z té mé holky picnu... má na sobě potřetí legíny Outlast (podotýkám JEN na doma) a co myslíte? Už má na koleni 2 díry!!! To snad ani není normální 😖. Čím zazáplatovat Outlast?

koki_melo
25. apr 2014

@sufik1 parádní komentář 😀 😀 😀

katka82
25. apr 2014

tak tedy tady je moje úplně první látková plena 😉 i s modelem 😀 šila jsem ji tenkrát celý víkend a byla z toho na prášky 😀 😀

sufik1
25. apr 2014

@macin73 já bych to zašila jen jehlou a nití... jo prej se dělají i normální jehly s kulatou špičkou, měla jsme nějaké na vyšívání... ale lepší zašít v ruce hned

romikka
25. apr 2014

@katka82 krásna 😀 tiež plánujem raz... ušiť látkovku.. tak zatiaľ len čerpám inšpiráciu 😎

bury
25. apr 2014

Tak jsem kvůli tomu DD pátku dokončila dílo 😀
Přes veškeré snahy mi to nesedí u zipu - pravý díl je o 2 mm výš 😝 no a jednu kapsu jsem víc natahovala, než druhou. Ale párat to nebudu, páč kdo ví, jestli bych to na druhý pokus neušila ještě hůř 🙂

katka82
25. apr 2014

@romikka díky 🙂 no už je to víc jak 4 roky co jsem se s ní dělala 🙂 dneska ji ušiju do hodiny 😀 😀 a tenkrát to bylo celý víkend 😀
@bury pěkná 😵 já si na té lemgumce dycky udělám znamínko aby byli obě strany stejné 😉

romikka
25. apr 2014

po povzbudivom komentári o DeDe 😀 som sa rozhodla Vám ukázať pár starších fotiek vecí ušitých či vyšitých pre deti
metoyak je len vyšitý na sekáčové tričko, zbytok všetko je ušité aj vyšiité mnou... pardón.. Adamka vyrábala sestra 😀 moje krásne krsniatko - už má ročik 😎

bury
25. apr 2014

@katka82 - to je patent na polovinu a já to frajerka hodila od oka 😀 😀 ono to při nošení vidět asi nepůjde a jsme stejně vesničani.... ale vidím ty chyby, no 😖 a se zipem jsem se samozřejmě trápila.